Man reiz dzīve bija cilvēks, kas no manis gana daudz aizņēmās. Un no citiem ar. Vienmēr, kad ienāca alga, no sākuma atdeva citiem un tad jau vairs nepalika, ko man atdot. Vienmēr, kad jautāju kāpēc tā, pretī saņēmu “tu taču man esi tuvāka, bet pret viņiem būs nesmuki neatdot. tu vari pagaidīt, ne?” 🤦🏼♀️ Lieki teikt, ka “gaidu” joprojām. Esmu samierinājusies, šādas tādas lietas, kas bija pie manis, neatdevu atpakaļ pēc mūsu ceļu šķiršanās, bet paturēju sev. Ja šis mēģinās rāpot atpakaļ, pateikšu, lai atdod naudu un tad parunāsim 😁
Kopš tā es vairs nevienam nekad netaisos dot naudu. Ok, divciparu summu vēl var. Un, protams, ļoti tuviem draugiem, ģimenei (ģimenei var ar vairāk).
Ja gribas dabūt atpakaļ, tu uz galvas vari kaut nostāties, bet tev neatdos cilvēks, ja negribēs. Manis minētajā situācijā izmēģināju pilnīgi visi - mīļi lūdzu, piedraudēju, ka nedošu vairs, pati brīžiem sev kaut ko liedzu šo aizdevumu dēļ (un, protams, to ar teicu tam cilvēkam), centos iemācīt kā pārvaldīt finanses utt. Bet mūžīgi bija “pie nākamās algas es visu, visu atdošu”.
Ai, lai jau dzīvo ar to naudu (gan jau sen notriecis). Es nabagāka nepaliku, karmu uzpildīju, cerams, ka reiz dzīvē kaut kā man tā nauda atgriezīsies. Varbūt uz ielas atradīšu kādu kapeiku 😂