Alkoholisms

 
Reitings 57
Reģ: 13.05.2023
Sveiciens visiem sestdienā!
Tas nav noslēpums, ka Latvijā, salīdzinot ar citām valstīm, alkohols tiek patērēts daudz un arī statistika to apstiprina. Ir tā, ka manam tēvam ir problēmas ar alkoholu. Ja veidojot attiecības tev tomēr ir izvēle, būt ar tādu cilvēku kopā vai nē, tad vecākus neizvēlas. Protams, ir skumji uz to noskatīties un gribu censties reāli palīdzēt nevis tikai "piļīt" par to, ka viņš dzer. Piebildīšu, ka nav pavisam bēdīgi, jo nav nodzerts īpašums vai zaudēts darbs tā rezultātā (tur jāsaka paldies mammai) bet tas nenozīmē, ka pie scenārija, kurā nekas netiek darīts, ka tā nevar notikt. Tiek iedzerts pēc darba (standarta aliņi), brīvdienās mēdz arī vairāk, alkohols jau tiek slēpts (gan pats slēpj, gan arī mamma sākusi slēpt no viņa) un problēmu viņš sevī īsti līdz galam neredz, arī ar mammu runājot, jūtu, ka viņš sāk apzināties faktu, ka ar to nespēj pats tikt galā, bet nav arī tas cilvēks, kurš ies lūgt palīdzību.
Protams, ar varu neviens ārstēties neved, bet varbūt jums pašām paziņu/draugu lokā ir kādi veiksmīgi piemēri, kur cilvēks ir beidzis dzert un kas tieši ir palīdzējis, jo plika runāšana acīmredzot nepalīdz.
Palūgšu nekomentēt, ja ir vēlme iemest piecas kapeikas no sērijas "ja cilvēks pats negribēs, nemainīsies" es to zinu un ļoti labi saprotu! Taču tajā pašā laikā, tas nav kaimiņu Vasja, tā tomēr ir mana ģimene un tā vienkārši noskatīties uz to kā cilvēks sevi laiž postā un ar to arī sāpina apkārtējos, vairs nav variants.
13.05.2023 15:53 |
 
Reitings 56
Reģ: 18.12.2023
Ir pieredze ģimenē, t.sk. smaga līdzatkarïba. Lai saprastu situāciju iesaku pašai un mammai izlasīt Tverska grāmatu "Atkarīgo domāšana". Mammai noteikti jāsāk ar savu līdzatkarību.
04.08.2024 22:06 |
 
Reitings 174
Reģ: 14.07.2020
EmilijaArm @ 13.05.2023 20:44
Elizabeteputnos, Tev ir veselīga un normāla izpratne. Alkohola normalizēšanā es vainotu jobano krieva zābaku - agrāk gan latvieši, gan vācbalti, ja lietoja, tad no špicglāzītēm. Paskatoties vecmāmiņu plauktos, redzēsiet pavisam cita izmēra vīna glāzes nekā tās ir tagad - milzu pokāli, tipa smalki :) Kad ienāca krievs, dzeršana tika normalizēta un šņabis pielīdzināts pārtikas precei. Dzērāji jau vienmēr bijuši un būs, bet mūsdienās alkohols ir nolikts līdzās citām pirmās nepieciešamības precēm. To arī ļoti sargā lobijs, jo tagad, kad cenas cēlušās visam, šmiga sadārdzinājusies pavisam maz.
Subjektīvi man liekas, ka pagāniem reibšanai un visam no tā izrietošajam paredzēti vasaras saulgrieži. Vot cilvēks, kas sadzeras tikai Jāņos un Vecgada vakarā, noteikti nav alkoholiķis :)

Latviešu apzināta nodzirdināšana tika uzsākta dažus gadsimtus agrāk.
04.08.2024 23:04 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits