Sieviete30 @ 09.05.2023 23:56Man svarīgs cilvēks, viņam tikai tas, ko no cilvēka var iegūt un tad to bezmaz var izsviest mēslainē. Sākumā to nesapratu, jo esmu otram cilvēkam gatava jebkādi izpalīdzēt - gan uzņemoties dažādus pienākumus, gan sākot pat strādāt kopā, jo to redzēju kā mīlestību. Līdz sapratu, ka tikai viena tā domāju, otrs redz tikai savu ieguvumu, labumu un pilnīgi neinteresējas par manām vajadzībām un labsajūtu, Regulāri trako un taisa histērijas, jo par daudz atbildības dzīvē, bet pats apzināti to ir izvēlējies.
Esmu apsvērusi, ko man nozīmētu šķiršanās - lielu cerību un sapņu sagruvumu, arī aiziešanu no omulīgi iekārtotas mājas, neticības izveidošanos tam, ka vispār ir vairs iespējams sastapt labu cilvēku, ar kuru varētu draudzēties un justies labi visos līmeņos. Un arī materiālā pamata zaudēšana, jo finansiāli esmu drošībā. Bet ne pārpilnībā.
Esmu arī sākusi iet pie psihoterapeita, lai labāk izprastu sevi, kāpēc esmu šādās attiecībās un ko ar tām iesākt, jo nav skaidra pārliecība, ka tūliņ gribu šķirties un pazust no vīra redzesloka. Man ir ieteikuši kļūt maitīgākai un sākt daudz vairāk finansiāli ņemt un pieprasīt to, ko šī laulība dod, bet es to neprotu.
Vai ir kāda izeja no šāda apburtā loka? Kāda līdzīga pieredze? Ja pilnīgi pilnīgi atklāti, tad lielāko laika daļu nejūtos vairs laimīga savā laulībā tieši dēļ smagās emocionālās nastas. Bet tad skatos apkārt, kā tikai cilvēkiem neiet, bez " dvēseles radinieka" iztrūkuma ir miljons citu problēmu, par kurām man pat nav īsti jausmas... Mūkot no vilka var uzskriet uz lāci...
Tad kad tev viss sakāps lidz augšai un nespēsi vairs izturēt to visu un ilgtoši plesīsies, tad tu beidzot sapratīsi, ka savs laiks ir daudz vērtīgāks, nekā omulīgi iekārtota māja un citas ekstras. Komforts nav svarīgāks par cilvēja labsajūtu, veselību un laimi,esot attiecībās..
Manuprāt, parak esi pieķērusies komfortam, un vīra finansēm.Tev būs grutāk šķirties no mantām un visa parejā ko tev piedāvā vīrs nevis pats vīrs tev ir svarīgs.
Sieviete30 @ 10.05.2023 07:10Manuprāt, parak esi pieķērusies komfortam, un vīra finansēm.Tev būs grutāk šķirties no mantām un visa parejā ko tev piedāvā vīrs nevis pats vīrs tev ir svarīgs.
Kaut kāda taisnība šinī ir. Viss jau gan grozās tieši ap vīru. Bet - ar viņa starpniecību (darbs un vide, kas caur viņu iepazīti, cilvēki, ntās lietas un notikumi) - dzīve dzīvojas spraigi un notikumiem bagāti. Ne ar uzsvaru uz naudas maku. Es rakstīju, ka dzīvoju drošībā, ne pārpilnībā. Pilnīgi vienai visu materāli tagad pavilkt būtu grūti.
Pec rakstītā izklausas, ka pati nestrādā, tatad esi atkarīga no vīra finansēm, tadeļ ir viegli ar tevi manipulēt un tu pakļaujies, savadak zaudēsi komfortu
Nē, strādāju un ir savi sakarīgi ienākumi. Pie kam daļu darba pienākumus veicu vīra uzņēmumā, tātad neesmu nodalīta tikai savā sfērā un pārzinu arī viņējo. Bet lielu daļu sadzīves obligāto maksājumu protams sedz viņš. Es ļaujos manipulācijām dēļ sava rakstura, gribot otram izdabāt. Un ar to es tagad strādāju pie psihologa.
Meitene. @ 10.05.2023 10:15Es te lasu un šobrīd mēģinu savilkt kā ir ar mani. Izskatās,ka manās attiecībās es esmu tā,kura redz pilnīgi citu cilvēku. Jau pirms 4 gadiem bija lietas,kas mani tā kā aizskāra, bet tas varētu būt tāpēc,ka centos aizstāvēt savu iekšējo bērnu.
Šis ir pirmais gads, kad dzīvojam kopā. Pirms kopdzīves viņš 6 mēnešus bija prom, pēc tiem satiekot viņu, es skatījos uz viņu kā svešu cilvēku un mēģināju atrast tās sajūtas. Pusgada laikā es iemācījos būt viena pati pilnībā un man bija labi ar sevi. Zvani no viņa bija reti,jo nekad nebija ko stāstīt, tā viņš teica. Sms bija dažādi. Kad teicu,ka gribu mācīties tālāk viņš kļuva dusmīgs un aizvainots, kas vēl vairāk lika attālināties. Es pamēņu akadēmisko. Šobrīd esam kopā, viss it kā ok,bet bieži tādi sarkastiski izteikumi,kur es nevis paklusēju,bet ļoti bliežu pretī. Kas nav labi. Es nemāku paklusēt un beigās sanāk vainīga esmu es. Viņš saka,ka viņam viss apmierina, tikai es kaut ko cenšos mainīt viņā. Man neapmierina darba alga,ko viņš saņem, bet viņš nedara neko,lai pelnītu. Es esmu 3 darbos, lai segtu terapiju, autoskolu, ēdienu, savas vajadzības. Jā, viņš maksā par dzīvokli. Vakar uzrakstīju sms vai viņš varētu sakopt dzīvokli, principā izsūkt grīdu. Pēc tam pie galda viņš man teica, ka es maksāju par dzīvokli un man te kaut kas jātīra.? Pagājušajā mēnesī iedevu 500€ datoram. Un viņš saka,ka tagad prasu lietas lai izdara,jo nav atdevis vēl 300€, lai gan tas viss ir sviests. Es tikai palūdzu,jo es saguru darbā.
Meitene. @ 10.05.2023 10:15Es te lasu un šobrīd mēģinu savilkt kā ir ar mani. Izskatās,ka manās attiecībās es esmu tā,kura redz pilnīgi citu cilvēku. Jau pirms 4 gadiem bija lietas,kas mani tā kā aizskāra, bet tas varētu būt tāpēc,ka centos aizstāvēt savu iekšējo bērnu.
Šis ir pirmais gads, kad dzīvojam kopā. Pirms kopdzīves viņš 6 mēnešus bija prom, pēc tiem satiekot viņu, es skatījos uz viņu kā svešu cilvēku un mēģināju atrast tās sajūtas. Pusgada laikā es iemācījos būt viena pati pilnībā un man bija labi ar sevi. Zvani no viņa bija reti,jo nekad nebija ko stāstīt, tā viņš teica. Sms bija dažādi. Kad teicu,ka gribu mācīties tālāk viņš kļuva dusmīgs un aizvainots, kas vēl vairāk lika attālināties. Es pamēņu akadēmisko. Šobrīd esam kopā, viss it kā ok,bet bieži tādi sarkastiski izteikumi,kur es nevis paklusēju,bet ļoti bliežu pretī. Kas nav labi. Es nemāku paklusēt un beigās sanāk vainīga esmu es. Viņš saka,ka viņam viss apmierina, tikai es kaut ko cenšos mainīt viņā. Man neapmierina darba alga,ko viņš saņem, bet viņš nedara neko,lai pelnītu. Es esmu 3 darbos, lai segtu terapiju, autoskolu, ēdienu, savas vajadzības. Jā, viņš maksā par dzīvokli. Vakar uzrakstīju sms vai viņš varētu sakopt dzīvokli, principā izsūkt grīdu. Pēc tam pie galda viņš man teica, ka es maksāju par dzīvokli un man te kaut kas jātīra.? Pagājušajā mēnesī iedevu 500€ datoram. Un viņš saka,ka tagad prasu lietas lai izdara,jo nav atdevis vēl 300€, lai gan tas viss ir sviests. Es tikai palūdzu,jo es saguru darbā.
Meitene. @ 10.05.2023 12:55Es pelnu vairāk. Un par to es arī dabūju pa kaklu. "Nu kā tērēsi?" Kad jūtos pārgurusi,paņemu brīvu dienu "Nu jā, tu jau miljonāre." Vai,ja kāds no viņa ģimenes paprasa,kapec es mājās "daudz naudas." Viņa izvēlētajā profesijā diemžēl nu nevar vairāk nopelnīt, var,ja esi radošs un komunikabls. Kultūras nozare.
Mēs nekad neesam bijuši pašķīrušies. Viņš mācījas pusgadu erasmus. Bet attiecības pirms erasmusa bija dažādas,bet tad man bija nu tādas ļoti siltas sajūtas. Liekas,ka kaut kas nogrieza šīs sajūtas. Un jo vairāk es meklēju atbildes, meklēju iemeslus,lai iekvēlinātu, iemīlētu atkal kā kādreiz... jo vairāk es saredzu šos mazos izteikumus. Liekas,ka viņš pats cīnās ar sevi
Un vienmēr zem šīm frāzēm slēpjas,kas tāds,kas viņam sāp. Bet es īsti nemāku to vnm nodalīt. Pateiks ko nejauku un tad es domāšu "nu to viņš pateica,jo gan jau slikta diena"... tā vnm es nevaru. Un tad es sāku uzvesties un runāt zemāk par zāli. Iedzeļu tā,ka maz neliekas. Gudri ir paklusēt un atstāt vienu. Viņš saka,ka esmu briesmīga. Lai gan es nekad nevienam nevēlu ļaunu. Bet dažas savienības pamodina toksīnus. Nezinu uz ko ejam. Viss beidzies,ka esmu tuvu izdegšanai, dēļ darbiņa un nevaru vairs novadīt dzēlības, skatienus vai kaut vai tikai to,ka viņš ir saguris un uz sejas rakstīts, esmu nekāds,ko arī var saprast,jo viņam ir tiesības justies neomā. Liekas,ka gaidam viens no otra to,ko nevaram dot.