Leons Rusiņš un pārējie

Reitings 122
Reģ: 18.04.2023
Sveikas!
Sakarā ar to visu murgu, kas noticis iepriekšējās nedēļas laikā, kur publiski nāca klajā ziņas, ka bijušais dzīvesbiedrs ir noslepkavojis savu ex. Sievieti, kura pietam tika vērsusies pirms tam policijā par vajāšanu (bez sakarīgas atbildes un nesaņemot reālu palīdzību)
Jautāšu Jums, cik Jūs ar šo rezonējat? Ko tas nozīmē par visu mūsu sistēmu kopumā? Vai ir bijis kāds gadījums, kad jums ir nācies piespiest vīrieti ar jums nekontaktēt un kā tas bija, kādi apstākļi sakrita? Man ir 3 ex., no kuriem divi ir pilnīgi sakarīgi, bet viens pēc šķiršanās (pati ierosināju) nebija ar to mierā un ilgstoši terorizēja gan ar ziņām, gan zvaniem, gan braucot uz māju. Šis beidzās man laimīgi, jo cilvēks atrada citu "intereses objektu", bet ik pa laikam vēl šermuļi noskrien pār kauliem, ja tā nebūtu sakritis, kam tad man būtu jāiet cauri.
Jums ir bijusi šāda situācija, kur bijušais neliekas mierā un ir draudi, pat dzīvībai? Lai vieglas smiltis tieši šai sievietei, bet tāpēc tieši gribēju pacelt tēmu, kas notiek... ja.
28.04.2023 16:19 |

Reitings 89
Reģ: 17.03.2023
Eu, atceraties tādu gadījumu Jēkabpilī 12 gadus atpakaļ, kad nošāva policistu un apzaga spēļu zāli. Vainīgie bija policisti!!!
Kas tur vispār notiek par to pilsētu???
29.04.2023 21:21 |

10 gadi
Reitings 431
Reģ: 29.01.2009
MeltedCheese @ 29.04.2023 20:15
Naivi ceru, ka tas Rusiņš izdarīja sev pakalpojumu un piebeidza sevi! Šim necilvēkam noteikti bija kaut kādi sakari policijā, jo nu savādāk es neredzu, kā tas iespējams šitā izsprukt cauri. Sievieti vajā, izsaka draudus un neviens - neko.

Nedara šitādi sev pāri. Šitādi vēl tev iestāstīt, ka vainīga sieviete,valsts,zvaigžņu stāvoklis, da jebkas,tikai ne viņš. Un pats iztaisīsies par cietēju.
29.04.2023 22:25 |

Reitings 8689
Reģ: 09.09.2021
Kalnos ieliktais gadījums man ir spilgti palicis atmiņā. Vēl tagad liekas slimīgi.. Kā sauc to sievieti, kura no nošāva to sievieti?
29.04.2023 22:28 |

10 gadi
Reitings 431
Noskatījos sižetu "sadurtā". Vispār tāda bezspēcības sajūta,dusmas,žēlums. Principā likums ir varmākas pusē un upurim vienkārši ar to jāsamierinās.😠
29.04.2023 22:29 |

Reitings 263
Reģ: 04.09.2022
Kāpēc vecenes nevar izlasit kriminālikumu. Roku un kāju traumas neskaitās smags noziegums, nav klasificējami kā dzivibai bīstami ievainojumi. Pistole un rociņa, un rociņa, kājiņa un kājiņa.
29.04.2023 22:33 |

10 gadi
Reitings 4608
Danuta @ 29.04.2023 22:28
Kalnos ieliktais gadījums man ir spilgti palicis atmiņā. Vēl tagad liekas slimīgi.. Kā sauc to sievieti, kura no nošāva to sievieti?

Es jau pirmā ieliku linku. Man vnk šis gadījums atmiņā, jo draudzenei viena sieviete šādi piesējās. Viņas arī kaut kādā pasākumā iepazinās, aizgāja vienreiz kaut kur kopā vīnu iedzert. Sieviete izrādījās "rozā", uzskatīja, ka šis vakars jau ir sākums viņu attiecībām. Nekādi manas draudzenes paskaidrojumi viņu neinteresēja, vajāja pa telefonu, klaiņoja ap dzīvesvietu un darbu. Un tad tieši šis nošaušanas gadījums bija, draudzene nenormāli pārbijās. Par laimi, stalkere arī beidzot atšuvās.
29.04.2023 22:40 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
IceCream @ 29.04.2023 19:58

Krievija šoreiz tika pieminēta tikai kā notikuma vieta, jo man tas stāsts vnk atausa prātā kā tāda nežēlības un slimas psihes apogeja. Tādi stāsti ir pa visu pasauli. Nezinu, vai kāds sods spēj to mainīt. Tajā pat Anglijā nupat šonedēļ lasīju divas nesaistītas ziņas kā mātes pieļāvušas, ka viņu piegulētāji nogalina viņu zīdaiņa vecuma bērnus.
.

Psihopāti ir visur, jā, bet ne visur viņiem ir tik ļoti liela patvaļa. Rusiņa gadījums izceļas ar to, ka upuris sen un ilgi meklēja palīdzību pie varasiestādēm, viņš bija agresīvs arī pret citiem cilvēkiem, ne tikai pret konkrēto sievieti, tā kā šoreiz visiem upuru šeimotājiem "viņatopieļāva", "viņatopacieta" mutes ir ciet.
29.04.2023 22:55 |

Reitings 1952
Reģ: 25.01.2023
FB lasiju komentārus ,ka sieviete pati vainiga ,ka pieļauj vardarbību,asaras acis saskrēja.no mājām aizbegu prom,no patēva.tāpat terorizēja morāli ,un kā vien var.nakts vidu dauzija durvis ,pa telefonu lika klausities,ka deļ manis mammai protezes sit arā(istie jau bija izsisti),kad dabuju mammu no turienes arā,un lai cik stulbi neizklausitos atri apprecējos ,mani lika mierā (baidijas) mammu lika mierā,kad izkiros man bija berns uz rokām,no UK atgriezos ar vienu koferi un mazo bērnu.(vīrs zaudeja darbu un nolema stradat uk,tas jau 13gadi atpakaļ) apmetos pie mammas ,terors atgriezās ar 5 reiz lielāku naidu.nakts vidū iekrita dxivokli paķera nazi un saka man mahaties virsu,man uz rokam bija 2,5gadnieks.pie manis laimiga kārtā bija mana draudzene un bralis.es bijh sturī ar visu bērnu naca virsu ar nazi.draudzene pielidoja priekšā un dabjja uz kakla skrāpejumus .tie bija domati man vai manam bērnam,bralis nk aizmugures uzleca vinam un nema nost nazi,sagrieza roku.brālis izmeta viņu arā.kaimiņi izsaukusi policiju.viņi atbrauca tad kad bija izlidininātss arā,nazis bija izmests nevareja atrast,kur vins viņš iemeta.nezinu, meklejam nevareja atrast.vardsakot viņs platija rokas neka nezin,kaimiņi dzirdeja tikai blausanu, nazi neredzēja .policija aizveda uz viņa dzivesvietu un piekodinaja viņam neradities vinu teritorijā (musu pagastā) es drosibai parvacos prom patālāk no sava miesta ar otro viru.nav uzdrosinājies tuvoties.esmu aizliegusi brāliem izpaust adresi,kaut pilsetu zin ,bet baidās no vira.viņd ir gļēvulis,kad ar viriešiem ir darīšana. Tāpec meitenes cinaties par sevi un saviem berniem,mūkat labi tālu,nedomajat par naudām dzīvošanu jusu dzivibas, un bernu veselība ir svarigāka Ir daudzas organizācijas,kas vares palidzet.P.S.manun manam puikam ir bail no lieliem naziem.Musu mājas Tuteņi nav atrodami tikai mazie nazi,un tie neatrastos ja zinātu kā sagriez pārtikas produktus
29.04.2023 23:57 |

Reitings 668
Reģ: 10.03.2022
Viñas gadījumā labāk būtu bijis pašai to psiho, piemēram, noindēt, visdrīzāk sēdētu, bet būtu dzīva.
30.04.2023 04:03 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Motherofdragons @ 29.04.2023 15:22

Krievijā vardarbība ģimenē ir dekriminalizēta un acīmredzot, Latvijā arī, tikai neoficiāli... oficiāli kaut kāds likums par nošķiršanu un sēdināšana izolatorā dažas diennaktis ir, tikai veikala desas zagļus soda 10x bargāk, nekā vajātājus un par draudiem nogalināt vispār nekas nav.

Jā Latvijā policijai nav resursu, bet kad jāiet ar 2-3 policistiem ar suņiem pa skolām lai meklētu pāris saltus tad ir resursi. Ja nozagusi desu vai pieķers tevi ar zālīti kabatā sods būs lielāks nekā sieviešu sitējiem.
Lai vardarbību ģimenē un pret sievietēm apturētu ir jāsāk ar sabiedrību. Kamēr būs šitie - viņa pati vainīga ka palika pie tāda un negāja prom, tikmēr arī nekas globāli nemainīsies.
Un otrais sen jau vajag pieņemt Stambulas konvenciju. Ja policija netiek galā ar to tad lai uztaisa jaunu institūciju, kurā palīdz izprast situāciju, veido vadlīnijas, palīdz rīkoties utt.
30.04.2023 07:58 |

Reitings 3712
Reģ: 11.04.2023
Likumi jau ir vietā un jauna konvencija neizlabos dažu policijas darbinieku bezdarbību. Jāveic iekšējā izmeklēšana un jāatlaiž vai pat jāsoda atbildīgie.
30.04.2023 08:17 |

Patīk
Reitings 2093
Reģ: 22.05.2019
YaeMiko @ 30.04.2023 07:58

Jā Latvijā policijai nav resursu, bet kad jāiet ar 2-3 policistiem ar suņiem pa skolām lai meklētu pāris saltus tad ir resursi. Ja nozagusi desu vai pieķers tevi ar zālīti kabatā sods būs lielāks nekā sieviešu sitējiem.
Lai vardarbību ģimenē un pret sievietēm apturētu ir jāsāk ar sabiedrību. Kamēr būs šitie - viņa pati vainīga ka palika pie tāda un negāja prom, tikmēr arī nekas globāli nemainīsies.
Un otrais sen jau vajag pieņemt Stambulas konvenciju. Ja policija netiek galā ar to tad lai uztaisa jaunu institūciju, kurā palīdz izprast situāciju, veido vadlīnijas, palīdz rīkoties utt.

Piekrītu,ka jāsāk ar sabiedrību un jārunā daudz vairāk par šo,jo ir daudz ģimeņu,kur notiek vardarbība un to zin gan kaimiņi,gan draugi,bet klusē un piever acis uz to. Bet jebkuram būtu jāziņo par tādām lietām,lai tie vardarbīgie būtu kādā policijas uzskaitē.
Man draudzeni vienreiz vīrietis dzērumā iekaustīja,norādot,ka viņa viņu izbesījusi utt.,es to vīrieti īsti nepazinu,biju 1x tik redzējusi. Izšķīrās uz kādu laiku,bet atkal sagāja kopā. Man šoks bija,nu kā,neieklausījās manī,netikties ar viņu vispār un pārtraukt attiecības. Rezultātā -pēc 3 mēn.viņš atkal pacēla rokas un piekāva viņu līdz smadzeņu satricinājumam un tikai tad viņa aizgāja uz policiju rakstīt iesniegumu,bet līdz šim vispār nenonāktu,ja par pirmo reizi jau būtu vērsusies policijā,bet viņa noklusēja to gadījumu.
Nevienam vīrietim nav tiesību pacelt roku pret sievieti,lai vai kā viņa "iznestu" smadzenes, jāpārtrauc attiecības,ja nevar sadzīvot un punkts.
30.04.2023 08:49 |

Reitings 10390
Reģ: 14.04.2023
Drausmas, tas ir tik traki ,ka apkārt ir tik daudz psihopāti . Arī man bija viens traks pielūdzējs. Tas gan bija ,kad dzīvoju citā valstī. Viņš visu laiku nāca uz manu darbu ,sūtīja ziedus,lūdzās, lai esam kopā. Sagaidīja mani pēc darba beigām uz ielas, diezgan creepy . Jūtos bezspēcīga ,nebija arī kāds draugs,kurš var aizstāvēt . Pēctam dusmās,ka nevar mani dabūt, viņš sameloja policijai ,ka esmu nozagusi viņam naudu!!! Nepatikšanas man par to nebija, es paskaidroju situāciju ,ka viņš mani vajā un policija man palīdzēja un mani aizstāvēja . Labi ,ka es tagad dzīvoju LV un ir miers
30.04.2023 11:34 |

Reitings 25887
Reģ: 18.08.2022
Mušpapīrs @ 29.04.2023 15:04
Mani vienkārši fascinē, ka visi visu esot darījuši pareizi. Policisti gandrīz kā tādi introverti kaimiņi: ,,Ai nu lai jau mīlnieki paši tiek galā". Nu wtf? Jēkabpils nav tiiiiknliela. Neticu, ka līdz policijas ausīm nebija nonācis, kur viņš uzturās. Jau otrā sieviete, kas saka, ka viņš ir psihs. Nevienam neliekas, ka vajag psihiatrisko ekspertīzi.
Man liekas, tādus var ārstēt tikai divi varianti - bariņš, kas iedos ribās un . . . kaps
Vispār man ir daaaauuudz jautājumu - ,,nu kā...?"

Policija vienkarsi ir pieradusi,ka daudzi sadzives kívini tieši tā arī beidzas ,mīlnieki sakaujas kads izsauc policiju , veci ieliek sutkas,pēc tam vaininieks izrada noželu un sieva panjem atpakalj un tā uz rinki lidz nakošajam kaškim !
Bet problema taja ,ka policija nav objektīva un pilnigi visus kaškus ieliek vienā mapē ar domu ,gan jau shitie ar pēc tam izlīgs …
30.04.2023 11:43 |

Reitings 10390
Reģ: 14.04.2023
SantaBarbara @ 30.04.2023 11:43

Policija vienkarsi ir pieradusi,ka daudzi sadzives kívini tieši tā arī beidzas ,mīlnieki sakaujas kads izsauc policiju , veci ieliek sutkas,pēc tam vaininieks izrada noželu un sieva panjem atpakalj un tā uz rinki lidz nakošajam kaškim !
Bet problema taja ,ka policija nav objektīva un pilnigi visus kaškus ieliek vienā mapē ar domu ,gan jau shitie ar pēc tam izlīgs …
Jā,man kaimiņos arī tā bija. Uz riņķi
30.04.2023 11:45 |

Reitings 25887
Reģ: 18.08.2022
Aizkraukles Pārdevēja @ 30.04.2023 11:34
Drausmas, tas ir tik traki ,ka apkārt ir tik daudz psihopāti . Arī man bija viens traks pielūdzējs. Tas gan bija ,kad dzīvoju citā valstī. Viņš visu laiku nāca uz manu darbu ,sūtīja ziedus,lūdzās, lai esam kopā. Sagaidīja mani pēc darba beigām uz ielas, diezgan creepy . Jūtos bezspēcīga ,nebija arī kāds draugs,kurš var aizstāvēt . Pēctam dusmās,ka nevar mani dabūt, viņš sameloja policijai ,ka esmu nozagusi viņam naudu!!! Nepatikšanas man par to nebija, es paskaidroju situāciju ,ka viņš mani vajā un policija man palīdzēja un mani aizstāvēja . Labi ,ka es tagad dzīvoju LV un ir miers

Man kolegei ir tāds creepy draugs ,esmu teikusi ,ka ir red flags ,bet nu protams ignorē!
Čalis ātri uzvelkas,cērt durvis,atgrūž ,nerunā ja dusmigs,stalko visu fb ,kas vinai jauni draugi,kam vina bildes liko!
Izradas kaut kad teicis ,ka esot pats aizgajis no bijušas draudzenes ,bet tad biezi “čekojis” kas pie vinas brauc,es jau kolegei teicu ,sitas nav ok ,kadej vinš stalko savu ex ,kada vinam darishana kas tur brauc ,tā protams rausta plecus,bet pati neiedomajas ka tas nav isti ok!
Tad bija paškirušies .Šis esot draudējis ,ka taisis pašnavibu,dzivo uz tas pašas ielas kur vina , esot stalkojis vinas maju,rakstijis un prasijis kadelj gaisma deg ,kapec negul,isak sakot loti liels red flag !!!
Bet nu kolege atkal panema atpakalj…. Tikai vienigi vairs par tam attiecibam neruna ,gan jau šis sastāstīja ,ka mēs visas velam slikti ,bridinajumus ignorē un man nav šaubu,ka tur nakotne būs problemas ,tikai vina klusēs jo būs kauns par to runat !!!
30.04.2023 11:56 |

Reitings 881
Reģ: 18.06.2018
Es tikai domāju ja Rūsiņam bija kāds policijā vai iesaistītajos "draugs", tad kas tam cilvēkam darās galvā, lai tādu personu ar bagāžu piesegtu?
Taču datu bāzes un informācija par senajiem nodarījumiem atrodama, izčekot varēja ko piesedz. Saprotu var tur draudzīgi izpalīdzēt kādā nelielā gadījumā, bet šitik slimā. Tad tur arī tiem palīgiem nav pilns pulkstenis.
30.04.2023 12:06 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Pēc manas pieredzes mazpilsētās policija ir bezjēdzīga. Visi visus pazīst, katram kāds paziņa policijā un ja vēl var atļauties iepiķot, tad vispār, taisnību neatradīsi. Paziņa ir tieši no Jēkabpils, tur policijai vispār ir reputācija šausmīga, visi vietējie zina par konkrētiem tipiem, kas visādas nelegālības dara un policija visu laiku piesedz. Rietumeiropā dažās valstīs ir standarts, kad pabeidz policijas koledžu, absolventu nosūta strādāt uz citu pilsētu, ne savējo. Tieši lai apkarotu šo paziņu un draugu būšanu. Latvijā, katram mazpilsētā ir vai klasesbiedrs vai paziņa policijā un notiek piesegšana pa labi un pa kreisi.
30.04.2023 13:16 |

Reitings 3508
Reģ: 10.12.2022
Lizeta @ 28.04.2023 16:19
Sveikas!
Sakarā ar to visu murgu, kas noticis iepriekšējās nedēļas laikā, kur publiski nāca klajā ziņas, ka bijušais dzīvesbiedrs ir noslepkavojis savu ex. Sievieti, kura pietam tika vērsusies pirms tam policijā par vajāšanu (bez sakarīgas atbildes un nesaņemot reālu palīdzību)
Jautāšu Jums, cik Jūs ar šo rezonējat? Ko tas nozīmē par visu mūsu sistēmu kopumā? Vai ir bijis kāds gadījums, kad jums ir nācies piespiest vīrieti ar jums nekontaktēt un kā tas bija, kādi apstākļi sakrita? Man ir 3 ex., no kuriem divi ir pilnīgi sakarīgi, bet viens pēc šķiršanās (pati ierosināju) nebija ar to mierā un ilgstoši terorizēja gan ar ziņām, gan zvaniem, gan braucot uz māju. Šis beidzās man laimīgi, jo cilvēks atrada citu "intereses objektu", bet ik pa laikam vēl šermuļi noskrien pār kauliem, ja tā nebūtu sakritis, kam tad man būtu jāiet cauri.
Jums ir bijusi šāda situācija, kur bijušais neliekas mierā un ir draudi, pat dzīvībai? Lai vieglas smiltis tieši šai sievietei, bet tāpēc tieši gribēju pacelt tēmu, kas notiek... ja.

Jā, nedaudz, tagad šķiet, ka ir licis mani mierā (gan jau vēl uzradīsies, jo ir kopīgs bērns) 3 gadus esam šķīrušies, lai arī es nekad nepiedzīvoju fizisku vardarbību, tāpat pēc šķiršanās pamatīgi uzmanījos, jo tie teksti kas nāca no viņa puses bija diezgan kreizi, nekad vairs netikos divatā. Mani tuvākie zin kāds viņš ir, bet ja es būtu nolēmusi pastāstīt kādām paziņām vai policijai, tur tik iesmietu un pateiktu, lai atslābstu, ka nav jau nekas noticis.
30.04.2023 16:04 |

Reitings 6002
Reģ: 17.03.2023
Patiesība, ir ļoti nepatīkami apzināties, to cik ļoti cilvēks ir neaizsargāts (šai situācijā). Policijas darbinieku, vienaldzība tas brīžos vienkārši pārsteidz. Bet, vienmēr vajag meklēt palīdzību.
Man ir bijis gadījums, kad kaimiņiem bijis ģimenes konflikts, kurā vīrietis sievieti, draudēja nogalināt, bija atbraukuši policijas darbinieki paskatījušies dzīvokli, paspieduši roku (jo tas bijis viņu kolēģis) un aizbraukuši prom neko neizdarot. Par lielu laimi toreiz nekas nenotika, bet tomēr tā attieksme šai situācija, pēc viņas stāstīta man vienalga nebeidza pārsteigt.
30.04.2023 20:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits