Manos uzskatos uzturēt sievieti bez bērniem attiecīgi nav jēgas. Var to darīt, ja grib, bet tam vairs nav nopietna pamatojuma.
greece @ 12.04.2023 15:28
Es teiktu, ka sievietes primārais uzdevums nav izmazgāt grīdu un izcept kotleti. Ja nauda ļauj, to mierīgi var darīt pavārs un apkopējs. Sievietes primārais uzdevums ir audzināt bērnus, un tas vairs nav kaut kas, ko uz ātru roku viens divi izdarīsi pa pus stundiņu (protams, cits jautājums, cik daudz tam mūsdienās kāds vispār velta laiku). Manos uzskatos uzturēt sievieti bez bērniem attiecīgi nav jēgas. Var to darīt, ja grib, bet tam vairs nav nopietna pamatojuma.
tad jau to var darīt virs. Kur problēma, bet sieva brauks makšķerēt.GhostGG @ 12.04.2023 15:14
Piedod man, bet man pilnīgi neviena sieviete neiestāstīs, ka uzturēt tīru māju un uztaisīt vakariņas ir kaut kas šausmīgi sarežģīts un tas tā kaulus plēš, ka gribas nomirt. Kas jums tās mājas ir tik šausmīgi, es atvainojos par teicienu, aizdristas, ka katru dienu 6h ir jāmazgā grīdas un viss pārējais? tas aizņem max 1 stundu, ja katru dienu tiek sekots līdz. Un es arī pateikšu kāpēc es to neuzskatu par šausmīgi nogurdinošu darbu un kā galveno argumentu es tam likšu pretī - Vīrieši, kuri dzīvo vieni un ir vēl savas karjeras pirmsākumos, visas šīs lietas dara tāpat + vēl nostrādā entās stundas darbā. Es atceros sevi, kad man bija 20, un bija periodi, kad es dzīvoju viens, es gāju uz darbu, kārtoju dzīvokli, vakartā taisīju ēst, jo nauda bija, cik bija un vēl pārguris pēc darba uz zāli aizvilkos. Tāpēc sorry, ja kāds man mēģinās ieskaidrot, ka šīs lietas ir tik nogurdinošas nestrādājot, un tās skaitās augstas prasības, tad es vienkārši to nespēju uztvert nopietini. Protams, es nezinu kā ir, kad ir bērns, nav man ar to pieredze un varbūt tas daudz ko maina.
Beverly Hilza @ 12.04.2023 15:36
Apkopēji parasti nenāk uz vienistabas dzīvokļiem(izņemot ja ir kāds vārgs, slims pensionārs)
Apkopēji nāk, uz privātmājām tirīt kur tiešam ir liels apjoms ar darbu. Daudz platības.
Un privātais pavārs ir slavenībām arzemēs. Pavāru var dabūt aizejot uz restorānu. Neviens pavārs nenāks pastrādāt uz tavu māju. ?
GhostGG @ 12.04.2023 15:35
Kā kuram, man riebjas tīrīt, tāpēc es labāk maksāju par visu un man tas nav jādara. Uzturot divus nejūtos, ka būtu baigais robs makā. Cilvēki taču ir dažādi, tāpēc arī katrs sev atrod atbilstošu partneri, kuriem viss apmierina un kuri sniedz viens otram, to ko otrs vēlas.
GhostGG @ 12.04.2023 15:14
Piedod man, bet man pilnīgi neviena sieviete neiestāstīs, ka uzturēt tīru māju un uztaisīt vakariņas ir kaut kas šausmīgi sarežģīts un tas tā kaulus plēš, ka gribas nomirt. Kas jums tās mājas ir tik šausmīgi, es atvainojos par teicienu, aizdristas, ka katru dienu 6h ir jāmazgā grīdas un viss pārējais? tas aizņem max 1 stundu, ja katru dienu tiek sekots līdz. Un es arī pateikšu kāpēc es to neuzskatu par šausmīgi nogurdinošu darbu un kā galveno argumentu es tam likšu pretī - Vīrieši, kuri dzīvo vieni un ir vēl savas karjeras pirmsākumos, visas šīs lietas dara tāpat + vēl nostrādā entās stundas darbā. Es atceros sevi, kad man bija 20, un bija periodi, kad es dzīvoju viens, es gāju uz darbu, kārtoju dzīvokli, vakartā taisīju ēst, jo nauda bija, cik bija un vēl pārguris pēc darba uz zāli aizvilkos. Tāpēc sorry, ja kāds man mēģinās ieskaidrot, ka šīs lietas ir tik nogurdinošas nestrādājot, un tās skaitās augstas prasības, tad es vienkārši to nespēju uztvert nopietini. Protams, es nezinu kā ir, kad ir bērns, nav man ar to pieredze un varbūt tas daudz ko maina.
Lula @ 12.04.2023 15:39
Nu šis ir tas oligarhu sievu variants, ar personīgo pavāru. ?
tad jau to var darīt virs. Kur problēma, bet sieva brauks makšķerēt.
Tieši tā. Pie tam uzkopēji nemazgā veļu, un negludinaBeverly Hilza @ 12.04.2023 15:36
Apkopēji parasti nenāk uz vienistabas dzīvokļiem(izņemot ja ir kāds vārgs, slims pensionārs)
Apkopēji nāk, uz privātmājām tirīt kur tiešam ir liels apjoms ar darbu. Daudz platības.
Un privātais pavārs ir slavenībām arzemēs. Pavāru var dabūt aizejot uz restorānu. Neviens pavārs nenāks pastrādāt uz tavu māju. ?
Tad jāņem pavārs un apkopējs-veins cilvēks, "divi vienā" , nebus jamekle divi cilvēki. ?
Kalnos @ 12.04.2023 15:57Tieši tā. Pie tam uzkopēji nemazgā veļu, un negludina
Tāpat miskasti katru dienu jānes ārā, brokastis vakariņas, iepirkumi. Ziedu un augu kopšana. Daudz ir nianses. Reti kuram LV pieder muiža un daudz kalpu katrai funkcijai. Kad sāk izdomāt, tad citi lasa un smejas.
GhostGG @ 12.04.2023 15:14
Mušpapīrs @ 12.04.2023 16:05
Tevis nosauktajos modeļos ir pārāk būtiskas atšķirības, lai tos varētu salīdzināt. Ja dzīvo viens, savāc tikai pēc sevis un tā, kā Tu to gribi. Ja ģimenē esi mājsaimniece, savāc aiz sevis, vīra, bērniem un vēl, iespējams mājdzīvniekiem
Mušpapīrs @ 12.04.2023 16:01Te daudz kas ir atkarīgs kāda veida darbu strādā vīrietis, lai nodrošinātu ģimeni. Ja dienu pavada stroikā un vakarā Wolt soma mugurā, tad, piekrītu nabadziņš. Ja kaut kādas firmas direktors, ar samērā brīvu režīmu /noteikti atliek laiks hobijiem/, tad sieviete kļūst šajā modelī apdalīta, jo varēs rauties ar māju, bērniem, bet vīrietis iemetīs acīs, ka viņš ir tas pelnītājs
Manuprāt, šis modelis var strādāt, ja vīrietis ir izteikts karjerists un sieviete izteikts ģimenes cilvēks.
Runājot par atalgojumu, nu nevajag pārmest, ja sieviete izvēlas mazāk ienesīgu profesiju. Tā vairāk ir audzināšanas kļūda /vai priekšrocība?/, ka meitenes audzina apzinīgākas, prātīgākas un bieži vien šī kombinācija ir nāvējoša meitenes talantu attīstībai, jo liekas ,,ai, nu ko es tur". Neveselīga pieticība. Vīriešiem vairāk māca ticēt savām spējām.
Ja sievietei pietiek ar mājas soli, bērniem un varbūt kādu hobiju, apsveicami, es tā nespētu. Bērnībā vienmēr likās forši, ka mammai ir darbs, kas viņu aizrauj un arī citi to novērtē. Ja viņa visu laiku būtu auklējusies ar mani un māju, pieļauju, ka dzīvei noderīgas prasmes būtu iemācījusies daudz vēlāk un pati būtu ,,ai nu, ko es tur"
Bet nu katrs dzīvo, kā grib jeb kā var
Mušpapīrs @ 12.04.2023 16:05
Tevis nosauktajos modeļos ir pārāk būtiskas atšķirības, lai tos varētu salīdzināt. Ja dzīvo viens, savāc tikai pēc sevis un tā, kā Tu to gribi. Ja ģimenē esi mājsaimniece, savāc aiz sevis, vīra, bērniem un vēl, iespējams mājdzīvniekiem
Motherofdragons @ 12.04.2023 16:24Sieva bieži vien arī sasniedz noteiktu finansiālo līmeni, pirms tiek pieņemts kopīgs lēmums, ka ģimenes un bērnu labklājības vārdā viņa būs tā, kas sēdēs mājās. Sieva arī lielākoties ieguldās kopīga īpašuma iegādē ar savu īpašumu un/vai saviem iekrājumiem, vai vecāki no viņas puses arī palīdz (ja precas jauni).
Vīra principiāla nepalīdzēšana ar mājassoli, jo "es par visu maksāju", pat ja šobrīd tā tiešām ir, var novest pie lieliem konfliktiem. Ja tas mājassolis tiešām ir tik viegls un aizņem tik maz laika, tad ātrāk ir palīdzēt, nevis strīdēties par to. Tādā ziņā es saprotu sievietes, kas grib vienmēr būt pašpietiekamas un paļauties tikai uz sevi, jo uz tādu vīru, kas izmanto naudu kā varas instrumentu, paļauties nevar.
Sieva bieži vien arī sasniedz noteiktu finansiālo līmeni, pirms tiek pieņemts kopīgs lēmums, ka ģimenes un bērnu labklājības vārdā viņa būs tā, kas sēdēs mājās. Sieva arī lielākoties ieguldās kopīga īpašuma iegādē ar savu īpašumu un/vai saviem iekrājumiem, vai vecāki no viņas puses arī palīdz (ja precas jauni).
Vīra principiāla nepalīdzēšana ar mājassoli, jo "es par visu maksāju", pat ja šobrīd tā tiešām ir, var novest pie lieliem konfliktiem. Ja tas mājassolis tiešām ir tik viegls un aizņem tik maz laika, tad ātrāk ir palīdzēt, nevis strīdēties par to. Tādā ziņā es saprotu sievietes, kas grib vienmēr būt pašpietiekamas un paļauties tikai uz sevi, jo uz tādu vīru, kas izmanto naudu kā varas instrumentu, paļauties nevar.