Kādas ir jūsu domas par ''oligarhu sievām'' un tāda tipa attiecībām?

Reitings 131
Reģ: 22.03.2022
Šobrīd esam aizgājuši tālu no agrākajiem attiecību modeļiem, kad vīrietis bija vienīgais maizes pelnītājs, un sieviete palika mājās, taču tā vai tā ir sastopamas šāda veida attiecības. Kā arī ir novērojamas sievietes, kuras pievelk šādus ''naudīgus'' vīriešus.
Kādai, jūsuprāt, būtu jābūt/jāizskatās sievietei, lai vīrietim liktos tā vērts būt ar viņu kopā, maksāt par visu, dot naudu un sievietei dot šo atbalstošo, sievišķīgo lomu sev pie sāniem?
Iespējams, daudzas teiks, ka tas ir nepieņemami, jo sieviete tad ir kā tukša lellīte, kura nestrādā, bet, manuprāt, daudz reiz sievietei patiešām vienkārši nav tās vilkmes pēc karjeras/biznesa, un, manuprāt, tas ir pat ļoti okei...
Vai jūs zinat tādus pārus, un vai pašas tā gribētu?
11.04.2023 11:15 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Pēc pēdējas lapas komentāriem liekas, ka cilvēkiem ir pilnīgi atdžgārna izpratne par attiecību modeli, kurā vīrietis strādā un sieviete nē. Nu nav tak tādās attiecībās, ka sieviete tikai kasa vāveri un cauru dienu staigā pa šopingiem tērē visu vīrieša nopelnīto un dzer kafiju ar draudzenēm. Tas jau vairāk izklausās pēc suger baby un daddy attiecībām. Filmas mazāk vajag skatīties. Sieviete tak arī iegulda attiecībās, bet citāda veida ieguldījums nevis financiālu.
Un nav jau arī tā ka vīrieši vergo tikai tāpēc, lai parūpētos par sievieti. Parūpēties par sievieti drīzāk ir "pēc produkts", kā blakus lieta. Pats primārais iemesls kāpēc vīrieši pārsvarā pavada visu savu laiku strādājot un cenšas vairot financiālo labklājìbu ir ļoti vienkāršs - priekš sevis, ego, kas tad cits nosaka vīrieša kā tāda kvalitāti sabiedrībā, kā tikai sasniegumi karjerā un ienākumu daudzums. Un pirms kāda tūlīt bļaus, ka vīrieša kvalitāti nosaka citas lietas, tad jāsaka, ka neesmu vēl dzīvē redzējis, ka kāda sieviete baigi rautos un sapņotu par par vīrieti, kurš strādā par minimālo un pats ar to ir mierā.
12.04.2023 10:19 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
greece @ 12.04.2023 10:09

Runājot par šādiem stāstiem, tur jau vislielāko lomu nospēlē tieši sievietes vieglprātība. Kā ir iespējams gadiem būt kopā ar miljonāru, un neizveidot sev nekādus drošības spilvenus, uzkrājumus un investīcijas? To var izdarīt tikai tad, ja galvā svilpo vējš. Un visu naudu, ko vīrs dod, vienkārši notriec. Protams, šādiem cilvēkiem visu mūžu būs finansiālas problēmas, neatkarīgi no tā, ko viņi dara. Dzīve iebāž naudu ar karoti mutē, un pat tad neprotam nodrošināt sev dzīvi. Tad tiešām atliek atteikties no miljoniem un vieglas dzīves, lai par vidusmēra algu rautos vidusmēra darbā 40h nedēļā visu mūžu, jo finansiālā pratība ir tieši 0.

Tas ir tāpec, ka ir liela daļa cilvēku, kas dzīvo šodienai, vai max rītdienai, domājot tikai varbūt kādu nedeļu uz priekšu. 😀Un tad ir otra daļa ar cilvēkiem, kas dzīvo nākotnē un domā, ko darīs un kā dzīvos pēc pusgada, gada vai 2 gadiem.
Vienmēr būs cilvēki, kam nauda nav problēma, bet viņi tapat uzkrājumus neveidos. Jo neuzskata to par vajadzīgu. Atmetot frāzi, ka tak inflācija, naudai zūd vertiba. Utt. Visādus attaisnojumus, lai nevajadzētu sev nodrošināt nākotni.
Un protams, šajā gadijuma no stāsta, sieviete paļāvās uz veci, ka vecis nopelnīs vecis izdarīs, nodrošinās. Un tad kādā jaukā dienā saule beidza spīdet.
Tie, kas paļaujas TIKAI uz citiem, arī nonāk upura un bezizejas stāvoklī. 👍Ja šī sieviete, būtu veidojusi, kautvai minimālas naudas rezerves, tad jau būtu kāds labums neliels, bet ja cilvēks atstāj sev "0". Tad ir bēdīgi.
12.04.2023 10:20 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Motherofdragons @ 12.04.2023 08:58
Sievietei ir forši nepārstrādāties algotā darbā, jo tieši sieviete "velk" ģimeni fiziski un morāli. Visas "vienlīdzīgās" 50:50 attiecības paliek stipri nevienlīdzīgas, kad sieviete paliek stāvoklī. Tad, kad vīrieši iznēsās, dzemdēs un audzinās bērnus, celsies naktīs, lai barotu zīdaini ar krūti, pavadīs gadus dekrētā, tad varēs sākt runāt par vienlīdzīgu ieguldījumu ģimenes budžetā.

Protams, nēsājot un barojot bērnu jau strādāt neviens sievietei neliek. Tas ir tas brīdis, kad vīrs uzņemās lielāku atbildību. Nevar dzīvot 50:50 un domāt, ka tā būs arī ar zīdaini, manuprāt, tas ir tikai loģiski.
Tas pats attiecas arī, ja vīrs uztur un dod kabatas naudu, jāpatur prātā, ka var gadīties brīdis, kad tie līdzekļi apsīkst un pašai jāuzņemas lielāku atbildību par to.
12.04.2023 10:32 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
TimeToDream @ 12.04.2023 10:04

Es arī par šo aizdomājos. Visi runā, ka sieviete var attīstīt sevi, atpūsties, nodarboties ar savām lietām, bet vīrietis? Man nebūtu prieka, ka otrs cilvēks raujas darbā no rīta līdz vakaram, atnāk mājās pārguris, lai nodrošinātu arī sievieti. Labāk mēs to summu nopelnām kopā, bet kopā arī atpūšamies, kaut vai kopā vakarā mierīgi normālā laikā paskatāmies filmu.

Parasti ir tā, ka vīrietis "raujas" darbā savas 8h dienā, t.i. tikpat daudz, cik sieviete, pie tam nopelna vairāk (runājiet cik gribat par dzimumu vienlīdzību, pārsvarā sievietes strādā maz apmaksātos darbus, kas nes lielu pienesumu sabiedrībai, un retāk tiek vadošos amatos), tad pēc darba aiziet uz zāli/iedzert aliņu ar čomiem/ņemas ap savu auto, tā teikt, nodarbojas ar hobijiem un attīstību, tikmēr sieviete savāc bērnus, gatavo vakariņas un veic mājas soli, un tad "pārstrādājies" vīrs atnāk mājās un noguļas uz dīvāna, prasot, ko sievai tik slikts garīgais un vispār, ko tā nolaidusi sevi. Tā ir norma, nevis te vēlamie apspriestie scenāriji, kur sieva ir "lellīte" bet vīrs raujas no tumsas līdz tumsai. Nevienas tādas attiecības nezinu, reāli.
12.04.2023 10:40 |

Patīk
Reitings 11059
TimeToDream @ 12.04.2023 10:04

Es arī par šo aizdomājos. Visi runā, ka sieviete var attīstīt sevi, atpūsties, nodarboties ar savām lietām, bet vīrietis? Man nebūtu prieka, ka otrs cilvēks raujas darbā no rīta līdz vakaram, atnāk mājās pārguris, lai nodrošinātu arī sievieti. Labāk mēs to summu nopelnām kopā, bet kopā arī atpūšamies, kaut vai kopā vakarā mierīgi normālā laikā paskatāmies filmu.

Man liekas es tikko sapratu, kādēļ vīriešiem raksturīgāka pusmūža krīze. 😅 Visu dzīvi rāvies un pelnījis maizi, kamēr sieva tajā laikā varēja arī garīgi attīstīties un piekopt hobijus. (Es zinu, ka audzināt bērnus un uzturēt māju arī ir darbs, ok? Vienkārši te visi saka, ka mājsaimniece taču var attīstīties un mācīties utml)
Tad nu ap 40 vīrs saprot, ka sen jau, vispār, gribēja moci nopirkt.
12.04.2023 10:41 |

Patīk
Reitings 11059
Motherofdragons @ 12.04.2023 10:40

Parasti ir tā, ka vīrietis "raujas" darbā savas 8h dienā, t.i. tikpat daudz, cik sieviete, pie tam nopelna vairāk (runājiet cik gribat par dzimumu vienlīdzību, pārsvarā sievietes strādā maz apmaksātos darbus, kas nes lielu pienesumu sabiedrībai, un retāk tiek vadošos amatos), tad pēc darba aiziet uz zāli/iedzert aliņu ar čomiem/ņemas ap savu auto, tā teikt, nodarbojas ar hobijiem un attīstību, tikmēr sieviete savāc bērnus, gatavo vakariņas un veic mājas soli, un tad "pārstrādājies" vīrs atnāk mājās un noguļas uz dīvāna, prasot, ko sievai tik slikts garīgais un vispār, ko tā nolaidusi sevi. Tā ir norma, nevis te vēlamie apspriestie scenāriji, kur sieva ir "lellīte" bet vīrs raujas no tumsas līdz tumsai. Nevienas tādas attiecības nezinu, reāli.

Bāc, cik skumji. Ja tas ir tas variants, kad vīrs uztur, tad es labāk savā 50/50 dzīvoju. 😅
12.04.2023 10:42 |

Patīk
Reitings 11059
Eh, vispār, nožēloju, ka atkal pavilkot šim tematam. Taču dzīvojam katrs kā mēs vēlamies un protam un būs viss cool.
12.04.2023 10:48 |

Reitings 12040
Reģ: 05.03.2020
kopumā neko sliktu nedomāju par šādu modeli. ja vīrietis jūtas labi ar to domu, ka var apgādāt visu ģimeni un viņa sieviete uztraucas tikai par kaut ko, kā, piemēram, mājas iekopšanu, bērniem vai vispār nodarbojas tikai ar saviem hobijiem, ķer kaifu no dzīves un var nodot to arī savam vīrietim, kādēļ nē? win-win situācija, ar piezīmi, ja visus šajā pārī tas apmierina. tas tāpat ir labāk, nekā, ja visi strādā, nogurst pēc darba, laika bērniem nav, sieviete noskrējusies un zāģē vīrieti par to, ka maz pelna utt. harmoniskāk tomēr ir tas pirmais variants.
man ir zināms tikai viens pāris, kur sieviete pēc dekrēta diezgan ilgi palika mājās un nestrādāja (kādus 5 gadus), bet tur nebija šāds modelis, vīrietis bija galu galā neapmierināts un tomēr ik pa laikam izsvieda frāzes, ka bērnu var atdot bērnudārzā un meklēt darbu.
par sevi - mana vīra ienākumi nav tik lieli, lai es varētu nestrādāt un dzīvot tā, kā vēlos, gribu tomēr atļauties kaut ko vairāk - ceļot, baudīt dzīvi, pirkt kvalitatīvu ēdienu utt., un ir labāk divas algas, nekā viena. bet es arī saprotu, ka strādāju tikai un vienīgi naudas dēļ, nevis kaut kādas mistiskas attīstības vai pienākumu dēļ. man ir biroja darbs, jā, ir kaut kādi jauni pienākumi ik pa laikam, bet es saprotu, ka īpašu attīstību manām smadzenēm šis darbs nesniedz, tas ir tikai peļņas avots. vispār ja mums nemaksātu par darbu, cik daudzi turpinātu strādāt? daži fanātiķi vai uzņēmumu īpašnieki sava uzņēmuma nākotnes vārdā varbūt, pārējie nē.
12.04.2023 10:48 |

Patīk
Reitings 1762
Var jau visu mūžu dzīvot "sev", pirkt nosacītos močus un vienkārši nedibināt ģimeni. Tad tu un tava dzimta vnk izmirs, that's it. Dzīvos tālāk tie, kas nav tādi egoisti.
12.04.2023 10:50 |

Patīk
Reitings 11059
@iiieviiite, ļoti feini pateici. Manuprāt, pie tā arī jāpaliek - ja abas puses ir apmierinātas, tad viss super. Galvenais ir godīga saruna ar otro pusi un pašai ar sevi, lai nerodas slēptas neapmierinātības, kas grauž laulību.
12.04.2023 10:54 |

Patīk
Reitings 11059
Motherofdragons @ 12.04.2023 10:50
Var jau visu mūžu dzīvot "sev", pirkt nosacītos močus un vienkārši nedibināt ģimeni. Tad tu un tava dzimta vnk izmirs, that's it. Dzīvos tālāk tie, kas nav tādi egoisti.

😁
12.04.2023 10:55 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Motherofdragons @ 12.04.2023 10:50

Tā diemžēl ir tikai pa pusei taisnība, jo no vienas puses ir egoisti, kas naudas dēļ izvēlas maksimums vienu bērnu laist pasaulē, bet ir arī tie otri egoisti, kas tieši naudas (pabalstu) dēļ izvēlas laist pasaulē arī trešo, piekto un astoto. Un laikam ejot sabiedrība brauc arvien dziļāk bedrē, jo strādātāju kļūst arvien mazāk, turpretī pabalstu tērētāji vairojas pilnā sparā.
12.04.2023 11:00 |

Patīk
Reitings 1762
Lula, tev šis liekas smieklīgi līdz 1 brīdim - kad (ja) sagribēsi bērnus.
12.04.2023 11:00 |

Patīk
Reitings 1762
Greece, es reāli nezinu, par kādiem pabalstiem tu runā. Ja tu runā par nelabvēlīgām ģimenēm, tad iespējams tās beigu beigās dos sabiedrībai lielāku pienesumu, nekā pašpietiekama, vienlīdzīgi strādājoša sieviete. To ģimeņu bērni maksās tās sievietes pensiju no saviem nodokļiem.
12.04.2023 11:02 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Motherofdragons @ 12.04.2023 11:02
Greece, es reāli nezinu, par kādiem pabalstiem tu runā. Ja tu runā par nelabvēlīgām ģimenēm, tad iespējams tās beigu beigās dos sabiedrībai lielāku pienesumu, nekā pašpietiekama, vienlīdzīgi strādājoša sieviete. To ģimeņu bērni maksās tās sievietes pensiju no saviem nodokļiem.

Atslēgvārds te ir "iespējams", jo visdrīzāk tā nebūs. Nelabvēlīgās ģimenes un uz pabalstiem dzīvojošie neizaudzina vidējo statistisko sabiedrības locekli. Tur ir gan augsti kriminālie rādītāji, gan tāda pati dzīvošana no pabalstiem, un algas zem vidējām. Kopumā tas ir slogs sabiedrībai. Būs, protams, arī izņēmumi, bet tie neatsver visu pārējo masu.
12.04.2023 11:07 |

Patīk
Reitings 1762
Tad sabiedrība vienkārši degradēsies, ja gudrās, veiksmīgās, neatkarīgās sievietes nedzemdēs bērnus vispār vai 1 (tik daudz cik var pati uzturēt, atceramies šo mantru), bet daudz bērnus dzemdēs tikai alkoholiķi un noziedzinieki.
Varbūt tomēr labāk kultuvēt ģimeniskas vērtības?
12.04.2023 11:14 |

Patīk
Reitings 11059
Motherofdragons @ 12.04.2023 11:00
Lula, tev šis liekas smieklīgi līdz 1 brīdim - kad (ja) sagribēsi bērnus.

Par mani neuztraucies. :) Jau iepriekš rakstīju, ka ar vīru runājam par to, ka viņam jāpalielina ienākumus, lai varam plānot ģimeni. Un strādājošai sievietei tomēr ir apmaksāts dekrēts.
Smējos tādēļ, ka Tavs teikums norāda, ka vīrietim jāupurējas, jānes mājās mamutu, lai turpinātu dzimtu. Kā arī, man šķiet, ka mūsdienās egoistiski drīzāk ir gribēt bērnus, nekā negribēt.
12.04.2023 11:16 |

Patīk
Reitings 1762
Lula, tad, kad tev būs bērni, tu sapratīsi, ka naudas pelnīšanas "upuris" nemaz tik smags nav. Daudz lielāks upuris ir atteikties no tās pelnīšanas.
12.04.2023 11:23 |

Reitings 1318
Lula @ 12.04.2023 11:16

Par mani neuztraucies. :) Jau iepriekš rakstīju, ka ar vīru runājam par to, ka viņam jāpalielina ienākumus, lai varam plānot ģimeni. Un strādājošai sievietei tomēr ir apmaksāts dekrēts.
Smējos tādēļ, ka Tavs teikums norāda, ka vīrietim jāupurējas, jānes mājās mamutu, lai turpinātu dzimtu. Kā arī, man šķiet, ka mūsdienās egoistiski drīzāk ir gribēt bērnus, nekā negribēt.

Kāpec gribēt bērnus ir egoistiski? 🤔
Par to egoismu var aiziet galejibas, jo piemēram, ja cilvēkam būs viens bērns, tad kads var teikt, ka tas ir baigi egoistiski, ka nav vairāk par vienu bērnu, piemēram divi vai četri berni. Cits atkal teiks savādāk, bet tur arī noteicošais faktors ir finanses utt
12.04.2023 11:35 |

Reitings 1318
Motherofdragons @ 12.04.2023 11:14
Tad sabiedrība vienkārši degradēsies, ja gudrās, veiksmīgās, neatkarīgās sievietes nedzemdēs bērnus vispār vai 1 (tik daudz cik var pati uzturēt, atceramies šo mantru), bet daudz bērnus dzemdēs tikai alkoholiķi un noziedzinieki.
Varbūt tomēr labāk kultuvēt ģimeniskas vērtības?

Tas jau sen ir zināms visiem, ka tie kas ir turīgāki, dzemdē mazāk, bet iegulda lielāku kvalitāti tajos bērnos.. Tie, kas ir no nabadzīgajiem un neizglītotajiem slāņiem, dzemdē 5-8, jo tēme uz kvantitāti nevis kvalitāti.Un domā, ka ir daudz sasnieguši, jo izolatija, savus gēnus vairākumā.
12.04.2023 11:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)