Spānim Igaunijā noderētu siltas zeķes, šalle un dūraiņi. 😀 Vasarā viņam var iedot pagaršot īstus garšīgus, smaržīgus ābolus, ogas, tomātus no Latvijas laukiem. Ogu veidu viņiem ir maz. Zemenes plastmasīgas un nav garšīgas. Spāņiem ļoti maz piena produktu, bet tos tad var nopirkt un iedot pagaršot Igaunijā. Kausētu “Dzintars” sieru ar baravikām vai ko citu var aizvest. Spāņi ir kā traki uz zivīm un jūras produktiem, bet viņiem nav šprotes, maz saldūdens zivju. Viņiem ir daudz kas vītināts, bet nav tādu kūpinājumu un žāvējumu kā mums. “Rubeņu” žāvētās vistiņas var aizvest. Rolmopši (ir arī burciņā marinādē), mazsālīta siļķe. Līdakas, foreles, upju asari, karpas viņiem nav. Lapmežciemā, Ragaciemā var nopirkt garšīgas kūpinātas zivis, bet, ja jāved uz Igauniju, var pameklēt zivītes Ainažos, Salacgrīvā. Lapmežciemā un tajā pusē ir ļoti garšīgu kūpināti lašu vēderiņi. “Lāču” rupjmaize ar burkāniem vai ar riekstiem un žāvētiem augļiem. Es tikai nezinu, vai spāņu vēders izturētu latviešu rupjmaizi. 😂 Speķa pīrādziņi, Ādažu čipsi. Ā, siera cepumi (radziņi un standziņas). Ja viņš būtu Latvijā, varētu dot nogaršot daudz tādu ēdienu, kādu spāņiem nav. Kaut kādu mājas vīnu var aizvest. Žēl, ka viņam negaršo konfektes - būtu daudz ko pagaršot. Saldumi vispār negaršo?
Ja neēdamas lietas, foršu glazētu māla krūzi kafijai, atslēgu piekariņu vai ko citu ar dzintaru. Meitenei varētu patikt kāda rota no jūras akmentiņiem, bet puisim neder.