Sanāca vakar tāda situācija: draudzene vakarā atbrauca ciemos un bija bijusi šopingā. Ļoti priecājās, ka nopirkusi foršu kleitu uz atlaidēm un prasīja manu viedokli kā viņai izskatās un vai varētu vilkt uz korporatīvo pasākumu. Man tā kleita likās drausmīga + galīgi ne viņas augumam. Negribēju būt ļauna un pateicu kaut ko līdzīgu ''Galīgi slikti jau nav... piegriezums ne visai. Man liekas tev ir labākas kleitas''. Varēja pateikt, ka viņa apvainojās un sāka teikt, ka vārēju jau būt pozitīvāka un atbalstošāka u.t.t. Bet tad jēga jautāt, ja grib, lai meloju?😬
Tātad, ko jūs atbildāt līdzīgās situācijās, kad prasa jūsu viedokli par izskatu vai ko citu un jums reāli nepatīk - melojat vai sakāt kā ir?
P.S. es parasti negribu apbēdināt un saprotu, ka mana gaume nav visu cilvēku gaume un citreiz, kad ir līdzīgas situācijas, cenšos būt godīga, bet pasaku arī ko labu. Piemēram: nevaru īsti saprast, vai šis džemperis man patīk, bet krāsa tev izskatās ĻOTI labi. Ar draudzeni gan tā nesanāca, bet nu mēs esam ļoti ilgi pazīstamas un laikam domāju, ka varu iztikt bez cukura.