sokoladeszemene @ 23.11.2022 21:52Jau ilgāku laiku ar vīru runājam, ka gribas mazo, bet tā arī nekad nevaru saņemties - grūtniecība prasa daudz spēka, var būt sarežģījumi un dzemdības vispār liekas nu ļoti biedējošas - neizturamas sāpes, plīsumi, šuves, varbūt beigās vēl ķeizars. lasot citu meiteņu pieredzi, nekādīgi nevaru šim saņemties, bet bērnus gribas ? Vai kādai ir tā bijis un varbūt ir kāds ieteikums?
Brendija @ 23.11.2022 21:56
Var sakrāt naudu un sataisīt ķeizaru par maksu. Sāpes nejutīsi, izgriezīs, dabūs bērnu laukā, un aizšūs. Mūsdienās viss ir iespējams ?
Paldies, šis palīdzēja! 👍Linduuux @ 23.11.2022 21:58Man bija nenormālas bailes visu dzīvi. Ap 20 gadiem domāju, ka man nebūs bērnu baiļu dēļ. Bet zini, kad tas notiek... Organisms visu atrisina tavā vietā, jo visu grūtniecības laiku rūpējas par nomierinošo hormonu kokteili. To mieru un paļāvību nevar aprakstīt, vienkārši tā visa ietekmē tu ļaujies, un dzemdības liekas - nu, ok, būs tāda diena. Tagad, kad neesmu stāvoklī, man atkal ir šaubas un nedrošība, iedomājoties, ka būtu jādzemdē vēlreiz, bet kad tu jau esi tajā visā iekšā, sajūtas ir pavisam citādākas.
ļoti jauks komentārs, mīļš paldies, ka padalījies!boots @ 24.11.2022 01:26Vēl ko varu piebilst - kur zināšanas un informācija, tur bailēm nav vietas. Man arī bija bail un jo īpašu, jo nezini, kam vispār gatavoties, bet visvairāk mierināja doma, ka dzemdē visas mammas, un tas ir dabisks process, ka ķermenis ir tam radīts.
Pati grūtniecība bija superīga, nekādu problēmu. Dzemdības bez epidurālās un ierosinātas, bija interesantas, bet tās sajūtas intensitātes ziņā nāk klāt pakāpeniski un momentā, kad mazais ir laukā, nav vairs ne grama no iepriekš justā. Ķermenī izdalās tiiiik daudz endorfīnu.
BET viennozīmīgi, ko varu ieteikt un kam pati nevpievērsu uzmanību, bet par to runā daudzas labas vecmātes, ka labam un raitam dzemdību procesam ir ļoti svarīga elpošana un ērtākās pozas atrašana. Diemžēl standartā personāls liek izmantot pozu guļot uz galda, kas ir viņiem visērtākā, bet visneergonomiskākā dzemdību poza un neļauj iegurnim dabiski maksimāli pavērties un pie tam tas ir pret gravitāciju. Tad arī sākas visas komplikācijas un aizķeršanās.
Ir tādi ļoti labi ELPA kursi par šo, kurus nožēloju, ka neizgāju. Kā arī tagad saprotu, ka man ārkārtīgi būtu noderējusi dzemdībās klātesoša dūla, kas pārzina procesus, var ar skaidru galvu paskatīties uz situāciju un iestāties par manām tiesībām, ja, piemēram, gribu pamainīt pozu, un vienkārši būt stiprais plecs blakus brīdī, kad pati par sevi īsti iestāties nevari.
Ir IG profils my labour sister (vai kaut kā tā), kur baigi forši stāsta visādus knifus foršām dzemdībām, uzskatāmi parāda, kā viena vai otra poza dramatiski maina iegurņa atvērumu utt :)
Piekrītu par kursiem. Un ne jau tāpēc, ka būtu gājusi - gluži otrādi, es neko tādu pat nemēģināju. Jo man likās - ok, šie ir mani 9 mēneši "iepriekšējā dzīvē", gan jau tā dzemdību diena paies arī bez kursiem. Netērēšu uz to laiku. Nu tā jau ir, diena paiet, bet tajā procesā tomēr ir labi saprast, kas ir ok un kas nav. Tā nu es norukāju līdz pēdējai dienai, bet ar skaidru apziņu, ka līdz ar mazā piedzimšanu mana darba žakete un make up aizies skapja dziļākajos plauktiņos. Tur gan sev varu teikt paldies, ka ar šo pārliecību un domām sevi sagatavoju, jo man nav bijis nekādas "personības dalīšanās", ka vajag atpakaļ "veco dzīvi" un zūd pašas identitāte.boots @ 24.11.2022 01:26Vēl ko varu piebilst - kur zināšanas un informācija, tur bailēm nav vietas. Man arī bija bail un jo īpašu, jo nezini, kam vispār gatavoties, bet visvairāk mierināja doma, ka dzemdē visas mammas, un tas ir dabisks process, ka ķermenis ir tam radīts.
Pati grūtniecība bija superīga, nekādu problēmu. Dzemdības bez epidurālās un ierosinātas, bija interesantas, bet tās sajūtas intensitātes ziņā nāk klāt pakāpeniski un momentā, kad mazais ir laukā, nav vairs ne grama no iepriekš justā. Ķermenī izdalās tiiiik daudz endorfīnu.
BET viennozīmīgi, ko varu ieteikt un kam pati nevpievērsu uzmanību, bet par to runā daudzas labas vecmātes, ka labam un raitam dzemdību procesam ir ļoti svarīga elpošana un ērtākās pozas atrašana. Diemžēl standartā personāls liek izmantot pozu guļot uz galda, kas ir viņiem visērtākā, bet visneergonomiskākā dzemdību poza un neļauj iegurnim dabiski maksimāli pavērties un pie tam tas ir pret gravitāciju. Tad arī sākas visas komplikācijas un aizķeršanās.
Ir tādi ļoti labi ELPA kursi par šo, kurus nožēloju, ka neizgāju. Kā arī tagad saprotu, ka man ārkārtīgi būtu noderējusi dzemdībās klātesoša dūla, kas pārzina procesus, var ar skaidru galvu paskatīties uz situāciju un iestāties par manām tiesībām, ja, piemēram, gribu pamainīt pozu, un vienkārši būt stiprais plecs blakus brīdī, kad pati par sevi īsti iestāties nevari.
Ir IG profils my labour sister (vai kaut kā tā), kur baigi forši stāsta visādus knifus foršām dzemdībām, uzskatāmi parāda, kā viena vai otra poza dramatiski maina iegurņa atvērumu utt :)
Minelūše @ 23.11.2022 22:21Pie bērniem var tikt dažādi. Ja esi bagāta, variants ir surogātmāte, kura iznēsās un dzemdēs tavā vietā. Protams, ne Latvijā. Vēl viena iespēja ir adopcija. Bet ja gribi savu miesīgu bērnu, nu tad nav citas iespējas, kā iet tam cauri pašai. Man jau šķiet, ka sievietes, kuras patiešām ļoti grib bērnu, grūtniecība un dzemdības nebiedē.