Es uzskatu ka būtu pareizi, jo daudz ko vīriešiem iemācītu.goodmorning @ 06.07.2022 13:15Kā jūs uz to skatāmies?
Es esmu pret piespiedu asiņu izliešanu. Visi to sauc par neobligāti obligāto bet patiesībā tas ir cilvēktiesību pārkāpums, jo ja neiesi tad būs sakncijas. Tātad obligātais.
Protams, norūdīties ir labi. Man pašai ir tādas iemaņas, jo biju jaunsargs skolas laikā.
Bet ja sāktos karš, tad sievas zaudēs vīrus, mātes zaudēs dēlus. Es uzskatu, karot par dzimteni būtu jābūt brīvprātīgam pasākumam nevis piespiedu kārtā asinis izliet. Tagad visi tajā vecumposmā būs izgājuši to dienestu, ja sāktos karš, aizlaisties vairs nekur nevarēs , jo automātiski būsi dezertieris
Es un mans dzīvesbiedrs pagaidām viņš ir tajā kategorijā. Kad pēc tiem 5 gadiem ieviesīs obligāto kad nevarēs vairs atteikties tad jau mums būs ap 30. Ļoti ceru ka tas nedraud
11 mēneši par 400 eiro. Kā ar sievām un bērniem kas mājās? Tur knapi komunālos var samaksāt par tādu summu, nerunājot nemaz par kvalitatīvu ģimenes uzturēšanu. Nu kāpēc šitadu sviestu vajadzēja izdomāt tagad raut ārā vīriešus no labiem darbiem lai sēdētu kazarmās pa kapeikām
tu uztraucies par komunālajiem vai ko tieši?
goodmorning @ 06.07.2022 13:47
mani bišķi apšokēja tas kompensācijas jo mans dzīvesbiedrs saņem 3x vairāk nekā es ap 1400 uz rokas un tagad lai ietu visu pamest un pa kapeikām tupēt kazarmās? Cik zinu tagad dienestā makā 1200 uz rokas
Un tā 100 eiro kompensācija degvielai vispār ir apsmiekls. Mēnesim tur nevar nobraukāt pat no Rīgas līdz Ādažiem kur nu vēl ja dzīvo mazpilsētā 200 km no Rīgas
tad jau arī komunālos vairs nevajadzēs maksāt😁Dalia @ 06.07.2022 13:56
Es Tev pilnībā piekrītu. Bet katrai situācijai ir dažādas puses. Valstij ir jāievieš kārtība pirms pieņem galējo lēmumu, lai nerastos pārpratumi un bardaks.
Iedomājies, mazajai Latvijai uzlido bumba. Taviem naudas aprēķiniem nebūs pilnīgi nekādas jēgas. Un iedomājies, ja nekas netiks darīts lietas labā, nebūs arī, kas tevi aizstāv. Puse būs izbraukusi, otra nezinās, ko darīt. Ko tad? Skaitīsim naudu priekš komunālajiem? Te tak neviens nebūs palicis.
nu nezinu gan, mums Somijā arī ir noteiks ka jādienē, sīkumos gan baigi nezinu, neesmu pētījusi, tur dienas atšķiras cik ilgi utt. Bet obligāts vīriešiem ir visiem un ja nav iziets, tad var nākties atsēdēt cietumā.YaeMiko @ 06.07.2022 14:36A ja sievietēm arī būtu jāiet obligātajā dienestā tad atbalstītu?
Domāju tad mestu kažoku uz otru pusi.
Es neatbalstu.
Ja saliek cilvēkus kuri nevēlas būt obligātajā dienestā kopā vienā lielā katlā, tad sanāks slikti.
Man ir draugi no Izraēlas kur gan sievietēm gan vīriešiem ir obligātai jāapgūst armijas apmācība. Viņam ir tikai sliktas atmiņas, jo notika mobings, izvarošanas (un to slēpa), atmosfēra bija drausmīga. Viņiem es saprotu tur ir visu laiku kašķis ar Palestīnu, jāzin kā rīkoties, ja bombardē utt. Bet Latvijā? Mūsu mazajā valstī kura tā pat ar tiem cik pāris tūkstošiem vīriešu domā aizstāvēties pret potenciālo Krieviju kurai ir miljoni? Un tad izraus tikai vīriešus no ikdienas dzīves.
Ko tad tur norūdīs? Mans patēvs pats ir armijā, bet arī nepiekrīt šim, jo ir jābūt iekšā vēlmei darīt to. Nevis tikai tāpēc ka liek. Lai gan alga ir gana normāla NBS, bet kāpēc cilvēki negrib tur strādāt?
YaeMiko @ 06.07.2022 14:36A ja sievietēm arī būtu jāiet obligātajā dienestā tad atbalstītu?
Domāju tad mestu kažoku uz otru pusi.
Es neatbalstu.
Ja saliek cilvēkus kuri nevēlas būt obligātajā dienestā kopā vienā lielā katlā, tad sanāks slikti.
Man ir draugi no Izraēlas kur gan sievietēm gan vīriešiem ir obligātai jāapgūst armijas apmācība. Viņam ir tikai sliktas atmiņas, jo notika mobings, izvarošanas (un to slēpa), atmosfēra bija drausmīga. Viņiem es saprotu tur ir visu laiku kašķis ar Palestīnu, jāzin kā rīkoties, ja bombardē utt. Bet Latvijā? Mūsu mazajā valstī kura tā pat ar tiem cik pāris tūkstošiem vīriešu domā aizstāvēties pret potenciālo Krieviju kurai ir miljoni? Un tad izraus tikai vīriešus no ikdienas dzīves.
Ko tad tur norūdīs? Mans patēvs pats ir armijā, bet arī nepiekrīt šim, jo ir jābūt iekšā vēlmei darīt to. Nevis tikai tāpēc ka liek. Lai gan alga ir gana normāla NBS, bet kāpēc cilvēki negrib tur strādāt?