woman_wonderland @ 13.06.2022 13:28Tā ir klasika no vecākiem par strādāšanu jaunībā. Esi pietiekami veca, lai pret to izturētos ar sapratni un tas ir vienkārši '''jānorij''.
Meklē sev nodarbes. Laukos/ciematiņos taču ir daudz mājas darbu. Palīdzi kādam, kam nepieciešama palīdzība. Vai vismaz izrādi atbalstu vecākiem mājas darbos (kārto, mazgā, čubini dārzu, ja tāds ir ,utt.)
Par problēmu izrunāsanu - tur labāk parunāt ar kādu draudzeni, klasesbiedreni, ja ir kas uz sirds. Saprotams, ka arī Tavai mātei neiet viegli, ja ir tāds vīrs.
Ja pašlaik neredzi nekādas opcijas naudas pelnīšanai, tad ko domā darīt pēc 12.klases? Ar tukšu kabatu arī būs gruti, un tad vecāki vēl vairāk ēdīs nost, tāpēc labāk laicīgāk kalt savus nākotnes plānus un nevienam par to nestāstīt.
woman_wonderland @ 13.06.2022 13:28Tā ir klasika no vecākiem par strādāšanu jaunībā. Esi pietiekami veca, lai pret to izturētos ar sapratni un tas ir vienkārši '''jānorij''.
Meklē sev nodarbes. Laukos/ciematiņos taču ir daudz mājas darbu. Palīdzi kādam, kam nepieciešama palīdzība. Vai vismaz izrādi atbalstu vecākiem mājas darbos (kārto, mazgā, čubini dārzu, ja tāds ir ,utt.)
Par problēmu izrunāsanu - tur labāk parunāt ar kādu draudzeni, klasesbiedreni, ja ir kas uz sirds. Saprotams, ka arī Tavai mātei neiet viegli, ja ir tāds vīrs.
Ja pašlaik neredzi nekādas opcijas naudas pelnīšanai, tad ko domā darīt pēc 12.klases? Ar tukšu kabatu arī būs gruti, un tad vecāki vēl vairāk ēdīs nost, tāpēc labāk laicīgāk kalt savus nākotnes plānus un nevienam par to nestāstīt.
Ziggy Stardust @ 13.06.2022 13:35Varbūt ir vērts painteresēties par mācību iespējām kāda no Rīgas tehnikumiem, tur vajadzētu būt kojām. Tur paralēli mācībām varētu atrast arī darbiņu. Palikt tādā toksiskā vidē, kāda ir Tavu vecāku mājās ir neizturami
Ziggy Stardust @ 13.06.2022 13:35Varbūt ir vērts painteresēties par mācību iespējām kāda no Rīgas tehnikumiem, tur vajadzētu būt kojām. Tur paralēli mācībām varētu atrast arī darbiņu. Palikt tādā toksiskā vidē, kāda ir Tavu vecāku mājās ir neizturami
Agnijjjaaa @ 13.06.2022 13:49
Biju domājusi par šo variantu, bet mans dzīves mērķis ir pēc 12.klases studēt par zobārsti, nevis būt tehnikumā un studēt profesiju, kura mani nesaista, bet laikam tomēr iešu uz tehnikumu, jo nevaru uzturēties mājās pie vecākiem
BellaCiao @ 13.06.2022 13:51
Nezinu īsti, kā tas ir, bet vai nevar nomācīties tos 2 gadus tehnikumā un tad iet tālāk citur studēt? Tas neskaitīsies, kā pabeigtas 12 klases?
BellaCiao @ 13.06.2022 13:51
Nezinu īsti, kā tas ir, bet vai nevar nomācīties tos 2 gadus tehnikumā un tad iet tālāk citur studēt? Tas neskaitīsies, kā pabeigtas 12 klases?
tu lasīt māki? :DRenaatiite @ 13.06.2022 13:35
Nepiekrītu jūsu viedoklim. Laukos ne vienmēr ir cilvēki, kuri maksās par palīdzību un ne vienmēr viņi pieņems palīdzību. Un tas ir normāli, ka meitene, kura tikko pabeigusi 10.klasi vēl dzīvo pie vecākiem. Jūs gribat teikt, ka 10.klasē jau pelnījāt miljonus un dzīvojāt savā dzīvoklī? Labi, ka meitene piepelnās kaut vai minimāli. Un vecāki grauj meitenes pašvērtējumu
Agnijjjaaa @ 13.06.2022 13:16Čau, septembrī uzsākšu mācības 11. klasē, dzīvoju ciematiņā, kurā baigo izaugsmes iespēju nav, esmu te iesprūdusi, bet nu man kā parastai skolniecei nav tik daudz naudas, lai aizbēgtu no šejienes. Problēma ir tāda, ka man ir tēvs, kurš ļoti bieži dzer, apsaukā mani un mammu un palaiž rokas, kad piedzeras, bet mamma šo visu pacieš un nešķiras no viņa. Visus savus 17 dzīves gadus es redzu tikai nelaimīgas ģimenes piemēru. Ģimenē man atbalsta nav, izrunāties nevar, mums pat ģimenē nav pieņemts izrādīt mīļumu. Kā jau minēju, dzīvoju ciematiņā, kurā baigo izaugsmes iespēju nav, tāpēc arī piepelnīties pa vasaru varu tikai minimāli, bet tēvs katru dienu mani "ēd bez sāls" sakot, ka viņš manā vecumā jau labi pelnīja, bet es 17 gados sēžu uz vecāku kakla, saka, ka es neko savā dzīvē nesasniegšu un pat kad es cenšos uzsākt ko jaunu, tad mani ģimenē nosoda un saka, ka ar to es neko nenopelnīšu. Vienreiz mēģināju pastāstīt par kādu savu problēmu mammai, bet mamma teica "beidz izdomāt, tik jaunā vecumā nevar būt nekādas problēmas, mazāk telefonā vajag sēdēt". Un arī man 4 gadus sāpēja celis, ar katru gadu kļuva arvien sliktāk, ierobežotas kustības bija, klibošana, bet vecāki teica, ka es neesmu pensionāre, lai man būtu kaut kas nopietns, tāpēc pie ārsta nav jāiet, bet beigās izrādījās, ka man celim ir milzīga problēma, kura ir ļoti ievilkta. Esmu tik izmisusi, man ģimenes dēļ zems pašvērtējums, nemīlu sevi, nezinu ko darīt. Esmu tā pieradusi pie atstumtības ģimenē, ka pat baidos iedraudzēties, jo domāju, ka mani atstums, bet vispārīgi esmu ļoti jauks cilvēks
Remonts @ 01.07.2023 14:48
Kādreiz skolā mazāk jāmācās bija. Ātri attiecības veidoja. Strādāt var no 15 gadu vecuma, vidusskola nav obligāta. Šajā situācijā ir vērts ciest vecākus?