Tigeriene @ 22.05.2022 23:02Man šķiet, ka problēma nav tevī, bet tavā ģimenē un draugā. Ģimeni izvēlēties nevar, bet tāds draugs gan nav tevis vērts. Ja jau viņš tā izturas. Domāju, ka ir ļoti grūti tā dzīvot, katru dienu dzirdot pārmetumus par kaut ko tādu, ko tu nemaz nevari ietekmēt/izmainīt. Tu neesi vainīga, ka tev ir tādas slimības. Lūdzu, nevaino sevi. ?
Ar ģimeni gan ir vērts izrunāties. Bet ja viņi nesaprot, tad es nezinu ko darīt. ☹
Man arī ir hroniska slimība. Tā ietekmē manu dzīvi (ikdienu). Agrāk es arī vainoju pati sevi. Pat ienīdu sevi! Bet vēlāk pieņēmu savu slimību. Jo galu galā, to izārstēt (pagaidām) nevar. Palika vieglāk! ?
Mani vecāki kopš bērnības (līdz pat šim laikam; man tagad 23) ik pa laikam raida negativitātes "starus"/kaut kādas dusmas vai tamlīdzīgi (nezinu kā to pareizāk raksturot), ka es esmu slima un viņi mani īsti nevēlas līdz galam pieņemt. Tiešā tekstā tas netiek teikts, bet es jūtu. (OK, tētis dažas reizes ir skaļi pateicis, ka "par ko man tāda meita??!" u.tml.) Tādās reizēs man ļoti sāp. ? Bet nu neko. ??♀️
Man ir draudzene jau 11 gadus. Bet viņa NEKAD NEKO sliktu nav teikusi par mani tāpēc, ka esmu slima. (Vismaz man dzirdot. To, kas notiek "aiz muguras", mēs jau neviens nezinām. Bet tas jau ir cits stāsts - par uzticēšanos.)
Tāpēc nepareiza domāšana ir nevis tev, bet pārējiem, kuriem kaut kas nepatīk. Visstulbākais šajā visā ir tas, ka tā ir lieta, ko nevar izmainīt.
Tāpēc meklē cilvēkus, kas tevi pieņems tādu, kāda esi. Jo tādi ir! Vai arī šādi cilvēki paši tevi atradīs! ?
P.S. Un jā - man arī derētu padoms, ko darīt, ja pašas ģimene tevī neklausās, dažreiz pat ignorē, jo tu esi (it kā) mazāk vērtīgs, nekā pārējie ģimenes locekļi, tāpēc ka neesi vesela? Jo es ar viņiem jau simtiem reižu esmu runājusi šo gadu laikā, bet viņi neko. Tik' turpina. ?
mangos @ 22.05.2022 23:19
Ja godīgi, man jau šķiet, ka tādi nesapratīs arī tad, ja runāsi 1000x reizes, ja vien paši ar tādu problēmu nesaskaries tieši sev. Es laikam esmu diezgan lepna (vai kā to pareizi nosaukt) un šādus cilvēkus ignorētu arī tad, ja būtu tuvi. Nesaku, ka tev tā jādara, bet man ir bijusi situācija, kur mamma pasaka kaut ko ļoti aizvainojošu un tā arī netikāmies, kamēr neatvainojās. Jo nu.. tuviniekus nevar izvēlēties, bet ar pakaļām arī nav jāuztur attiecibas tikai tādēļ, ka vajag.
Tigeriene @ 22.05.2022 23:45
Jā, jā. Zinu, ka viņi nekad nesapratīs, jo paši ir veseli. Laikam jau vieglāk ir ignorēt tos brīžus vai "noslēgt sev smadzenēs skaņu", kad "brauc virsū".
Es nesaprotu - tie senči runā tā it kā Tev kājas un rokas būtu nogrieztas.😰 Kas notiek šajā pasaulē…Tigeriene @ 22.05.2022 23:02Man šķiet, ka problēma nav tevī, bet tavā ģimenē un draugā. Ģimeni izvēlēties nevar, bet tāds draugs gan nav tevis vērts. Ja jau viņš tā izturas. Domāju, ka ir ļoti grūti tā dzīvot, katru dienu dzirdot pārmetumus par kaut ko tādu, ko tu nemaz nevari ietekmēt/izmainīt. Tu neesi vainīga, ka tev ir tādas slimības. Lūdzu, nevaino sevi. ?
Ar ģimeni gan ir vērts izrunāties. Bet ja viņi nesaprot, tad es nezinu ko darīt. ☹
Man arī ir hroniska slimība. Tā ietekmē manu dzīvi (ikdienu). Agrāk es arī vainoju pati sevi. Pat ienīdu sevi! Bet vēlāk pieņēmu savu slimību. Jo galu galā, to izārstēt (pagaidām) nevar. Palika vieglāk! ?
Mani vecāki kopš bērnības (līdz pat šim laikam; man tagad 23) ik pa laikam raida negativitātes "starus"/kaut kādas dusmas vai tamlīdzīgi (nezinu kā to pareizāk raksturot), ka es esmu slima un viņi mani īsti nevēlas līdz galam pieņemt. Tiešā tekstā tas netiek teikts, bet es jūtu. (OK, tētis dažas reizes ir skaļi pateicis, ka "par ko man tāda meita??!" u.tml.) Tādās reizēs man ļoti sāp. ? Bet nu neko. ??♀️
Man ir draudzene jau 11 gadus. Bet viņa NEKAD NEKO sliktu nav teikusi par mani tāpēc, ka esmu slima. (Vismaz man dzirdot. To, kas notiek "aiz muguras", mēs jau neviens nezinām. Bet tas jau ir cits stāsts - par uzticēšanos.)
Tāpēc nepareiza domāšana ir nevis tev, bet pārējiem, kuriem kaut kas nepatīk. Visstulbākais šajā visā ir tas, ka tā ir lieta, ko nevar izmainīt.
Tāpēc meklē cilvēkus, kas tevi pieņems tādu, kāda esi. Jo tādi ir! Vai arī šādi cilvēki paši tevi atradīs! ?
P.S. Un jā - man arī derētu padoms, ko darīt, ja pašas ģimene tevī neklausās, dažreiz pat ignorē, jo tu esi (it kā) mazāk vērtīgs, nekā pārējie ģimenes locekļi, tāpēc ka neesi vesela? Jo es ar viņiem jau simtiem reižu esmu runājusi šo gadu laikā, bet viņi neko. Tik' turpina. ?