Neuzmanīgās braucējas

Reitings 100
Reģ: 16.07.2014
Saka ka sieviete un auto ir katastrofa, vismaz tas mani laikam ir 100%. Šodien uztaijsu 2 avāriju gada laika, vīrs arī dusmīgs tagad uz mani, jo pārdevām vienu mašīnu un tagad bija 1 uz diviem, bet tagad nav nevienas :(
Tagad arī laikam OCTA būs ļoti dārga, kā tur īsti ir meitenes?
Kā jums ir ar brukšanu un ar avārijām vai es esmu tikai tāda slikta braucēja :(
Vīrs arī teica ka vairāk man mašīnu nedos :(
23.03.2022 20:27 |

Reitings 75
Reģ: 17.04.2020
Tiesības ir 7 gadus.
Bijušas 3 avārijas.
Pirmā bija pārgalvības dēļ, iebraucu grāvī.
Otrā bija pie Spices, kur met otrādi. Braucu pa pirmo joslu un viena ar džipu izdomāja braukt pāri divām joslām, iebrauca sānā. Mašīnu aizveda uz kapsētu.
Trešā avārija bija neredzēju mašīnu un sabuktēju, bet octa nebija traki dārga.
Octa būs dārgāka septembrī, kad notiek bonus klases malu pārrēķināšana, līdz tam laikam octa būs kā tev bija
24.03.2022 08:21 |

Reitings 2387
Reģ: 03.10.2021
Tiesības jau 26gadus. Esmu prātīga braucēja, ievēroju pricipa pēc noteikumus. Nav bijis pat sods par ātruma pārsniegšanu.
Avārijas - viena un ne manas vainas dēļ, viens ieskrēja manam autiņam aizmugurē, tāda maza pukte bija, jo viņam ātrums nebija liels.
Laikam esmu perfektā braucēja, vai arī man ir saderība ar mašīnām 😁😁😁...Es tās mīlu un mani tās mīl 🤣🤣🤣🤣
24.03.2022 09:01 |

Reitings 2977
Reģ: 19.09.2021
Miss Dee @ 24.03.2022 00:29

Kā tu to domā?
Jā esi ārējā josla, tad vari braukt pa kreisi vai taisni. Ja iekšējā, tad taisni un pa labi. Ja esi iekšējā un brauc taisni, tad jārēķinās, ka ārējā josla arī vqr brauc taisni - nevajag lekt no iekšējās uz ārējo uzreiz braucot ārā no apļa un nepārbaudot spoguļus, ka neviens nav blakus josla! . Ka jau es minēju - uk apli ir mazi un daudz,ne tā kā Latvijā
Ja esi apļa ārmalā, Tev tuvākajā izbrauktuvē jābrauc nost, pēc likuma vari braukt arī taisni kā daudzi lohi dara, bet tas nav pareizi, tāpēc griež nost gar degunu - jo reķinās ka brauksi ārā.
No apļa var braukt nost arī pa taisno no 2 vai 3 joslas. (Protams skatoties spoguļos)
Gribētu lai LV ir daudz vairāk apļi, jo īpaši mazajos krustojumos, aplis > parastais krustojums.
24.03.2022 14:04 |

10 gadi
Reitings 2858
Reģ: 29.01.2009
Aldis15 @ 24.03.2022 14:04
Ja esi apļa ārmalā, Tev tuvākajā izbrauktuvē jābrauc nost, pēc likuma vari braukt arī taisni kā daudzi lohi dara, bet tas nav pareizi, tāpēc griež nost gar degunu - jo reķinās ka brauksi ārā.
No apļa var braukt nost arī pa taisno no 2 vai 3 joslas. (Protams skatoties spoguļos)
Gribētu lai LV ir daudz vairāk apļi, jo īpaši mazajos krustojumos, aplis > parastais krustojums.

Jā pēc likuma drīkst ārmalā braukt taisni, tad nenozīmē, ka ir lohs. Tas ir ATLAUTS.
Tas, ka kāds no ieksmalas savā galvā pieņem, ka auto no ārējā joslā brauks nost pa kreisi ir nepareizs pieņēmums - tāpēc rodas avārijas.
Un ja arī man kāds nošķeltu mašīnai purnu/sānu no iekšmalas pārkārtojoties uz ārmalu - tā nebūtu mana vaina. Simple.
Es uzskatu, ka apļi ir lieliski, taču cilvēki nemāk tos izmantot - lec pa joslām neskatoties un domā, ka pieder viss ceļš, nerāda pagriezienus, izmanto nepareizās joslas, nemāk atrast "īsto" brīdi, lai izbrauktu ārā uz apļa.
24.03.2022 15:11 |

Reitings 2977
Miss Dee @ 24.03.2022 15:11

Jā pēc likuma drīkst ārmalā braukt taisni, tad nenozīmē, ka ir lohs. Tas ir ATLAUTS.
Tas, ka kāds no ieksmalas savā galvā pieņem, ka auto no ārējā joslā brauks nost pa kreisi ir nepareizs pieņēmums - tāpēc rodas avārijas.
Un ja arī man kāds nošķeltu mašīnai purnu/sānu no iekšmalas pārkārtojoties uz ārmalu - tā nebūtu mana vaina. Simple.
Es uzskatu, ka apļi ir lieliski, taču cilvēki nemāk tos izmantot - lec pa joslām neskatoties un domā, ka pieder viss ceļš, nerāda pagriezienus, izmanto nepareizās joslas, nemāk atrast "īsto" brīdi, lai izbrauktu ārā uz apļa.
Taisnība, vainīgs būs tas kas pārkārtojās no iekšmalas uz āru.
Pārpildītā sabiedriskajā transportā ir ATĻAUTS skaļi nobezdēties, tas nenozīmē ka tā ir smuki darīt.
Ārmalu braucēji (kas brauc garām izbrauktuvēm) ir tie kas visvairāk čakarē apļa satiksimi.
24.03.2022 15:21 |

Reitings 544
Reģ: 05.08.2021
Aldis15 @ 24.03.2022 15:21
Taisnība, vainīgs būs tas kas pārkārtojās no iekšmalas uz āru.
Pārpildītā sabiedriskajā transportā ir ATĻAUTS skaļi nobezdēties, tas nenozīmē ka tā ir smuki darīt.
Ārmalu braucēji (kas brauc garām izbrauktuvēm) ir tie kas visvairāk čakarē apļa satiksimi.

Man liekas, ka Miss Dee domāja UK apļus, jo UK ir specifiski noteikumi par to, pa kuru joslu var iebraukt apli, atkarībā no tā, kurā virzienā tu brauc. Lielākos vai nestandarta apļos te ir vienmēr sadalīts un norādīts pa joslām, tie noteikumi ir vairāk maza izmēra 4 virzienu aplim.
Protams, cilvēki jau tāpat brauc visādi un nepareizi. Ja man trāpās būt nepareizajā joslā un nav vietas pārkārtoties, lai izbrauktu, tad es vienkārši braucu apkārt vēlreiz, līdz trāpu īstajā joslā 😅
24.03.2022 15:41 |

Reitings 596
Reģ: 23.02.2022
Man tiesības 8 gadus, bet veljoprojaam braucu kaa losene.... kapec? tapec, ka man no majam uz darbu ir jabrauc par zinamu celu un ja kadreiz waze izved cauri pilsetai, tad ir diezgan traki....
24.03.2022 15:41 |

Reitings 209
Reģ: 30.01.2022
Kā man besī tie cilvēki,kuri neprot braukšanas kultūru.Ja Tu brauc aplī,iebraucot parasti ir 2 joslas,pa labi,ja brauksi pirmajā un uzreiz izbrauksi pirmajā izbrauktuvē ārā,un otrā ja brauksi apļa vidū un pārkārtosies pirms savas izbrauktuvs.Tāpēc tur ir bardaks jo ir cilvēki,kas pirmajā izbrauktuvē brauc cauri visam aplim un nedod iespēju izkārtoties ārā tiem,kuri ciena citus braucējus un nenoslinko pārkārtoties uz iekšu,lai citiem nav jābremzē.Ja visi brauktu kā vajag,nevis kā vieglāk,tad tādas situācijas nebūtu.Kāda velna pēc aplim ir 2/3 joslas?Ja Tu zini,ka nebrauksi ārā,kāpēc traucē satiksmi?😂
24.03.2022 16:46 |

Reitings 209
Reģ: 30.01.2022
Iedomājies,ja visi brauktu 4 izbrauktuvju aplī tikai pa āru-kas par sūdu?😂
24.03.2022 16:47 |

Reitings 2977
AneteKlausās @ 24.03.2022 16:46
Kā man besī tie cilvēki,kuri neprot braukšanas kultūru.Ja Tu brauc aplī,iebraucot parasti ir 2 joslas,pa labi,ja brauksi pirmajā un uzreiz izbrauksi pirmajā izbrauktuvē ārā,un otrā ja brauksi apļa vidū un pārkārtosies pirms savas izbrauktuvs.Tāpēc tur ir bardaks jo ir cilvēki,kas pirmajā izbrauktuvē brauc cauri visam aplim un nedod iespēju izkārtoties ārā tiem,kuri ciena citus braucējus un nenoslinko pārkārtoties uz iekšu,lai citiem nav jābremzē.Ja visi brauktu kā vajag,nevis kā vieglāk,tad tādas situācijas nebūtu.Kāda velna pēc aplim ir 2/3 joslas?Ja Tu zini,ka nebrauksi ārā,kāpēc traucē satiksmi??
Jo BAIL un tāpēc ka autoakolā tā mācija (agrāk) varbūt tagad ir uzlabojumi.
24.03.2022 16:53 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Aldis15 @ 24.03.2022 16:53
Jo BAIL un tāpēc ka autoakolā tā mācija (agrāk) varbūt tagad ir uzlabojumi.

Vēl jau tas, ka reāli katrs brauc pēc saviem noteikumiem. Un tad zīlē, laidīs tevi vai nē 😀
24.03.2022 18:47 |

10 gadi
Reitings 3713
Reģ: 29.01.2009

Atļauts ir. Bet dēļ šādiem mudakiem rodas nenormālas rindas pie iebraukšanas aplī- kuri močī tik pa savu ārējo malu.
24.03.2022 19:04 |

Reitings 1231
Reģ: 14.01.2022
OCTA laikam bonusi rēķinās no tā cik ilgi pieder konkrētajām cilvēkam. Mana pirmā OCTA bija kosmos, tikko tiesības, auto.. 😃. Labi, man tas auto bija tikai gadu. Pārējos gandrīz trīs gadus man ir darba auto un otras puses auto.
Man ir bijusi viena avārija ar darba auto. Neievēroju distanci un sap”sos meisteribā. Ātrums bija mazs, bet mašīna prakstiski plastmasas gabals (kā jau franču ražojums) un kopējais remonts bija 3k ko sedza kasko. Ja būtu gaisa spilveni izšauti to auto varētu norakstīt. Man darbiņš bija tik labs, ka sedza pat tos 170eur, kas būtu jasamaksā.
Arī otra puse uz to nereaģēja traģiski.. vēl ik pa laikam iesmej - re, re, redz kur iedupseji citu mašīnu.. 😀
Lai gan braucu visu cauru gadu, gribētos,piem., drošas braukšanas skolu, kur var izmēģināt kādas extremākas situācijas 😅
Satiksmē es piedalos arī kā gājējs un velo braucējs, tas palīdz izvērtēt vairāk situācijas esot pie stūres auto. Līdz ar to brauc uzmanīgāk, jo zini, kā var pārlidot pāri ceļam velo un neskatīties pa labi, kreisi.

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Teikšu varbūt skarbi, bet es negribu kādreiz Tevi satikt uz ceļa, un tāpēc - visi nav domāti braukšanai. Pilnīgi nopietni, tas nav nekas traks, un autovadīšana nav katram. Tā kritiski pavērtē, vai pati jūties droša, kad esi pie stūres.
Šoreiz Tu nepamanīji, ka priekšējais pie dzeltenā stāv, nākamreiz nepamanīsi gājēju uz pārejas.

Reitings 2977
Piekūns @ 24.03.2022 18:47

Vēl jau tas, ka reāli katrs brauc pēc saviem noteikumiem. Un tad zīlē, laidīs tevi vai nē ?
Laiž vienmēr, stūrgalīvīgie paliek ar vien mazāk :)
24.03.2022 19:37 |

Reitings 11
Reģ: 12.03.2022
Aldis15 @ 24.03.2022 19:37
Laiž vienmēr, stūrgalīvīgie paliek ar vien mazāk :)
Tajā pašā Mūkusalas aplī ir bijis, kad, iebraucot no bauskas puses pa ārējo joslu, nu negrib un viss vidējā joslā esošais palaist, uzdot gāzi vai, nedod dievs, piebremzēt vai patīties uz trešo, kas ir pilnīgi brīva, speciāli turēs ātrumu tādu, lai nelaistu, un tad, kad beigās riktīgi iespied gāzi, lai tiktu pārkārtoties, jo malējā aiziet uz Salu tiltu, vēl uztaurēs 😀
24.03.2022 20:01 |

Reitings 2977
shokoladnica @ 24.03.2022 20:01
Tajā pašā Mūkusalas aplī ir bijis, kad, iebraucot no bauskas puses pa ārējo joslu, nu negrib un viss vidējā joslā esošais palaist, uzdot gāzi vai, nedod dievs, piebremzēt vai patīties uz trešo, kas ir pilnīgi brīva, speciāli turēs ātrumu tādu, lai nelaistu, un tad, kad beigās riktīgi iespied gāzi, lai tiktu pārkārtoties, jo malējā aiziet uz Salu tiltu, vēl uztaurēs ?
Dažreiz gadās tādi, un vēl dusmīgi skatās virsū :D es parasti pasmaidu pretī.
Piebremzē, ja ne viņš tad nākamais palaidīs, normāli šoferi ir vairākumā.
Sliktākajā gadijumā apbrauc vēl vienu apli, bieži gan tā nekadās.
24.03.2022 20:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!