Ja esi apļa ārmalā, Tev tuvākajā izbrauktuvē jābrauc nost, pēc likuma vari braukt arī taisni kā daudzi lohi dara, bet tas nav pareizi, tāpēc griež nost gar degunu - jo reķinās ka brauksi ārā.Miss Dee @ 24.03.2022 00:29
Kā tu to domā?
Jā esi ārējā josla, tad vari braukt pa kreisi vai taisni. Ja iekšējā, tad taisni un pa labi. Ja esi iekšējā un brauc taisni, tad jārēķinās, ka ārējā josla arī vqr brauc taisni - nevajag lekt no iekšējās uz ārējo uzreiz braucot ārā no apļa un nepārbaudot spoguļus, ka neviens nav blakus josla! . Ka jau es minēju - uk apli ir mazi un daudz,ne tā kā Latvijā
Aldis15 @ 24.03.2022 14:04Ja esi apļa ārmalā, Tev tuvākajā izbrauktuvē jābrauc nost, pēc likuma vari braukt arī taisni kā daudzi lohi dara, bet tas nav pareizi, tāpēc griež nost gar degunu - jo reķinās ka brauksi ārā.
No apļa var braukt nost arī pa taisno no 2 vai 3 joslas. (Protams skatoties spoguļos)
Gribētu lai LV ir daudz vairāk apļi, jo īpaši mazajos krustojumos, aplis > parastais krustojums.
Taisnība, vainīgs būs tas kas pārkārtojās no iekšmalas uz āru.Miss Dee @ 24.03.2022 15:11
Jā pēc likuma drīkst ārmalā braukt taisni, tad nenozīmē, ka ir lohs. Tas ir ATLAUTS.
Tas, ka kāds no ieksmalas savā galvā pieņem, ka auto no ārējā joslā brauks nost pa kreisi ir nepareizs pieņēmums - tāpēc rodas avārijas.
Un ja arī man kāds nošķeltu mašīnai purnu/sānu no iekšmalas pārkārtojoties uz ārmalu - tā nebūtu mana vaina. Simple.
Es uzskatu, ka apļi ir lieliski, taču cilvēki nemāk tos izmantot - lec pa joslām neskatoties un domā, ka pieder viss ceļš, nerāda pagriezienus, izmanto nepareizās joslas, nemāk atrast "īsto" brīdi, lai izbrauktu ārā uz apļa.
Aldis15 @ 24.03.2022 15:21Taisnība, vainīgs būs tas kas pārkārtojās no iekšmalas uz āru.
Pārpildītā sabiedriskajā transportā ir ATĻAUTS skaļi nobezdēties, tas nenozīmē ka tā ir smuki darīt.
Ārmalu braucēji (kas brauc garām izbrauktuvēm) ir tie kas visvairāk čakarē apļa satiksimi.
Jo BAIL un tāpēc ka autoakolā tā mācija (agrāk) varbūt tagad ir uzlabojumi.AneteKlausās @ 24.03.2022 16:46Kā man besī tie cilvēki,kuri neprot braukšanas kultūru.Ja Tu brauc aplī,iebraucot parasti ir 2 joslas,pa labi,ja brauksi pirmajā un uzreiz izbrauksi pirmajā izbrauktuvē ārā,un otrā ja brauksi apļa vidū un pārkārtosies pirms savas izbrauktuvs.Tāpēc tur ir bardaks jo ir cilvēki,kas pirmajā izbrauktuvē brauc cauri visam aplim un nedod iespēju izkārtoties ārā tiem,kuri ciena citus braucējus un nenoslinko pārkārtoties uz iekšu,lai citiem nav jābremzē.Ja visi brauktu kā vajag,nevis kā vieglāk,tad tādas situācijas nebūtu.Kāda velna pēc aplim ir 2/3 joslas?Ja Tu zini,ka nebrauksi ārā,kāpēc traucē satiksmi??
Aldis15 @ 24.03.2022 16:53Jo BAIL un tāpēc ka autoakolā tā mācija (agrāk) varbūt tagad ir uzlabojumi.
Jā pēc likuma drīkst ārmalā braukt taisni, tad nenozīmē, ka ir lohs. Tas ir ATLAUTS.
Laiž vienmēr, stūrgalīvīgie paliek ar vien mazāk :)Piekūns @ 24.03.2022 18:47
Vēl jau tas, ka reāli katrs brauc pēc saviem noteikumiem. Un tad zīlē, laidīs tevi vai nē ?
Tajā pašā Mūkusalas aplī ir bijis, kad, iebraucot no bauskas puses pa ārējo joslu, nu negrib un viss vidējā joslā esošais palaist, uzdot gāzi vai, nedod dievs, piebremzēt vai patīties uz trešo, kas ir pilnīgi brīva, speciāli turēs ātrumu tādu, lai nelaistu, un tad, kad beigās riktīgi iespied gāzi, lai tiktu pārkārtoties, jo malējā aiziet uz Salu tiltu, vēl uztaurēs 😀Aldis15 @ 24.03.2022 19:37Laiž vienmēr, stūrgalīvīgie paliek ar vien mazāk :)
Dažreiz gadās tādi, un vēl dusmīgi skatās virsū :D es parasti pasmaidu pretī.shokoladnica @ 24.03.2022 20:01Tajā pašā Mūkusalas aplī ir bijis, kad, iebraucot no bauskas puses pa ārējo joslu, nu negrib un viss vidējā joslā esošais palaist, uzdot gāzi vai, nedod dievs, piebremzēt vai patīties uz trešo, kas ir pilnīgi brīva, speciāli turēs ātrumu tādu, lai nelaistu, un tad, kad beigās riktīgi iespied gāzi, lai tiktu pārkārtoties, jo malējā aiziet uz Salu tiltu, vēl uztaurēs ?