Zinna @ 06.03.2022 22:35vispār sāli ēdienam nav jāliek klāt vai atsevišķiem ēdieniem pavisam minimāli. Lai pavāre nopērk garšvielas. ?
paldies, aizsūtīju viņai. Es nekur dziļāk nebiju meklējusi info. Ticēju uz vārda, ko viņa teica. Un vēl - tā ir taisnība, ka baltkrievi uzņem bēgļus? Viņa ir Chernihiv, un mēs domājam, kā viņu uz Latviju dabūt. Polija nav variants, netiek pāri upei. A Baltrkievijas robeža stundas attālumā. Guļ pagrabā jau nedēļu :(Dzidra Zupa @ 06.03.2022 22:33
Vari nomierināt māsīcu, ka var nemaksāt: https://zn.ua/amp/ECONOMICS/kommunalku-vo-vremja-vojny-platit-ne-objazatelno-no-zhelatelno-reshenie-pravitelstva.html
“ Если есть возможность, стоит поддержать коммунальные службы, работающие сейчас в сложных обстоятельствах.
В условиях военного положения платить за коммунальные услуги необязательно. Соответствующее решение правительство Украины приняло 6 марта, сообщил министр развития общин и территорий Украины Алексей Чернышов.
«Люди не должны нести дополнительный финансовый груз по оплате коммунальных услуг. Следовательно, правительство приняло решение запретить начисление, взыскание штрафов или пени, инфляционных начислений, процентов годовых в случае несвоевременной или неполной оплаты за жилищно-коммунальные услуги», - сказал Чернышов.
В случае неуплаты или оплаты не в полном объеме отключать коммунальные услуги не будут.
«В то же время оплата коммунальных услуг является большой поддержкой коммунальных служб, которые работают сейчас в сверхсложных обстоятельствах и нуждаются в ресурсах», - подчеркнул министр.”
Dzidra Zupa @ 06.03.2022 22:36
Var jau kā Ļenka Kiviča, teikt, ka sāli nelieto un piebērt Vegetu! ????
tas ir veids, kā radīt ilūziju, ka valsts tevi aizstāv. Tā pati PSRS pastāvēja, jo bija pasaka par Rietumiem, kas apdraud visus. Arī Ziemeļkorejā cilvēkiem ir iesaistīts, ka valsts viņus sargā no USA.Minelūše @ 06.03.2022 22:23Vispār kas tā Putinam un viņam līdzīgajiem krieviem par tādu dīvainu, paranoisku mentalitāti visu laiku justies apdraudētiem, visu laiku domāt, ka kāds grasās viņiem uzbrukt, utt? Da kam viņi vajadzīgi, lai dzīvo savā milzu Krievijā un nomierinās.
Marcipaaans @ 06.03.2022 22:37paldies, aizsūtīju viņai. Es nekur dziļāk nebiju meklējusi info. Ticēju uz vārda, ko viņa teica. Un vēl - tā ir taisnība, ka baltkrievi uzņem bēgļus? Viņa ir Chernihiv, un mēs domājam, kā viņu uz Latviju dabūt. Polija nav variants, netiek pāri upei. A Baltrkievijas robeža stundas attālumā. Guļ pagrabā jau nedēļu :(
es viņai to pašu teicu. Viņa saka, ka tomēr uzņemot. Tā kā hvz. Baltkrievijā ir vecmamma. Doma bija, ka vecmamma sagaidīs uz robežas. Bet nu kaut kā nereāli man tas viss izklausās. Viņa Chernihiv ar mammu un opi dzīvo. Māsīcai 26 gadi. Opim 90 - netic, ka krievs uzbrūk 🤦🏼♀️ Mamma tic, un saka lai tinas prom. Viņa jau sen varēja aizbēgt, bet negribēja pamest mammu. Vectēvs pat neiet līdzi uz pagrabu. Saka, ka karš ir muļķības. Krievs. Putina mīlis. Paldies Dievam, ka māsīcai un mammi ir veselais saprāts saglabājies. Reāli nezinu, kā viņu dabūt šurpu. Viņai visa dzīve vēl priekšā.Dzidra Zupa @ 06.03.2022 22:43
Pirmoreiz ko tādu dzirdu. Visticamāk, ka lamatas. Chernihiv tak karstais punkts. No Baltkrievijas nāk iekšā krievu armija. Iet uz to pusi ir pašnāvība, kad tur pilnas malas ar krieviem.
Marcipaaans @ 06.03.2022 22:07Tai kuņai nevar ne uzrakstīt, ne iekomentēt.
sla @ 06.03.2022 22:52
Nezinu. Kāds zin?
Marcipaaans @ 06.03.2022 22:52es viņai to pašu teicu. Viņa saka, ka tomēr uzņemot. Tā kā hvz. Baltkrievijā ir vecmamma. Doma bija, ka vecmamma sagaidīs uz robežas. Bet nu kaut kā nereāli man tas viss izklausās. Viņa Chernihiv ar mammu un opi dzīvo. Māsīcai 26 gadi. Opim 90 - netic, ka krievs uzbrūk ??♀️ Mamma tic, un saka lai tinas prom. Viņa jau sen varēja aizbēgt, bet negribēja pamest mammu. Vectēvs pat neiet līdzi uz pagrabu. Saka, ka karš ir muļķības. Krievs. Putina mīlis. Paldies Dievam, ka māsīcai un mammi ir veselais saprāts saglabājies. Reāli nezinu, kā viņu dabūt šurpu. Viņai visa dzīve vēl priekšā.
Shayk @ 06.03.2022 22:57
Nav ne jausmas, sals nav labs veselibai. Drosi vien izperk, jo sals ir konservants, lai edienu ilgak uzglabatu.