LaikamGarlaicigi @ 09.01.2022 01:20OK, ja 90. gadi skaitās "padomju laiki" dažām, ? tad man kā arī plus mīnuss 30gadniecei pietrūkst tās kvasa mucas. No veikala pudeles Iļģuciema kvass nav tas pats.
Vecie dzeltenie Ikarus autobusi arī kaut kā pietrūkst.
Nekas cits īsti ne. Biju maza.
nē, 90 nebija tā kā padomju laiki, jo bija pilnīgi cita varas struktūra un pārvaldība. Protams, ka padomju savienība "nebeidzās" vienā dienā. Perestroika tika uzsākta 1985.gadā, bet Latvijā pārmaiņas sākās divus gadus vēlāk. Latvija neatkarību pasludināja 90.gada maijā, 91. gada augustā bija pučs, kas neizdevās un faktiski to arī var uzskatīt par PSRS sabrukumu.Shayk @ 09.01.2022 01:32
??Nu principa 90tie jau bija bez maz vai ka padomju laiki, vai tad ne? ? Nenogrieza jau visu uzreiz viena diena. Es tos dzeltenos Ikarus autobusus ar shausmam atceros. Atceros berniba mums bija visadi, interesanti eglisu rotajumi no padomju laikiem. Bija ari interesanti skivji ar zelta malinam. ?
vivii @ 09.01.2022 01:56Lai gan es esmu 90’s gadu bērns, man ļoti pietrūkst rupjmaize “ķieģelītis”, tāds kā bija skolā vai vietējā veikaliņā, baltmaize arī bija garšīga!
Patika arī to laiku ēdnīcu ēdieni (tagad to novērtēju, kādreiz likās, ka nekas īpašs)
LaikamGarlaicigi @ 09.01.2022 02:08
Man dažkārt pēkšņi uznāk nostaļģija par to laiku ēdnīcu. 2 reizes esmu gājusi uz tuvējā (2h attālumā) krievu-armēņu restorānu. Tur asī labu rupjmaizi dod piekost. Bet glāze kompota, kvasa vai tarhūna tur ir 5$.
Man pietrūkst zemās biļešu cenas sabiedriskajā transportā, Rīgā. Atceros, ar māti braucām un biļete maksāja 20 santīmus.
Zemās algas gan nepietrūkst.Miss Dee @ 09.01.2022 01:25Man pietrūkst zemās biļešu cenas sabiedriskajā transportā, Rīgā. Atceros, ar māti braucām un biļete maksāja 20 santīmus. ?
kā nu ne, bezdarbnieki padomju savienībā neeksistēja. Vajadzēja radīt iespaidu par plaukstošu ekonomiku, kas ir daaaudz labāka nekā rietumos. Tāpēc tika mākslīgi radītas darba vietas, ar neproduktīvu un darbietilpīgs ražošanu. Daļai nebija iespējams iegūt darbu atbilstoši zināšanām, ja nebija "pazīšanās", attiecīgais statuss partijā utt.Hjugo Boss @ 09.01.2022 18:44Cik dzirdēts , tad tajos laikos bija daudz mazāks bezdarbs un cilvēki savstarpēji daudz draudzīgāki bija.
Odriona @ 09.01.2022 22:21Terēzes Kalmanes pēdējās bildes…veikusi dibena palielināšanu??
Marleena @ 09.01.2022 01:03Priekš manis 90. gadi bija padomju laiki. Viss bija tik tiiiik labs.
Es deviņdesmitajos arī biju laimīgs bērns, bet neapzinājos tās šausmas, ko nācās piedzīvot maniem vecākiem, lai mani izaudzinātu, ieskaitot dzīvošanu pusbadā un talonus uz zupas kauliem.