Jūtos ļoti sāpināta

Reitings 13
Reģ: 27.09.2021
Pēc trīs nedēļām gaidāms bērniņš.
Šodien uzzināju, ka mana slimnīca ar ko noslēgts līgums par ģimenes palātu neļaus piedalīties tēvam dzemdībās bez covid sertifikāta. Lai paspētu dabūt sertifikātu vienīgā vakcīna man liekas, ka bija Janssen, jo viena pote.
Tiklīdz pateicu to bērna tēvam, viņš bija kategoriski pret un, ka tad nepiedalīsies dzemdībās. Pēc kāda laika jau sāka sakarīgāk domāt, bet vairāk ir par to, ka nevakcinēsies.
Un tad šajā brīdī es sajutos ļoooti vīlusies, vai tiešām atstās mani bez atbalsta? Kā arī dēla nākšana pasaulē būs lielākais notikums viņa dzīvē un droši vien to sapratīs tad, kad viņam dēls būs rokās. Domāju, ka šo izvēli ar laiku nožēlotu. Bet vai tiešām tas ir tā vērts palaist to garām un mani atstāt bez atbalsta??? Par šo es visvairāk pārdzīvoju.
Aizdomājos par to, ka svarīgos dzīves brīžos, kad būs vajadzīgs morāls atbalsts, es nevarēšu reķināties, jo ir gatavs pabāzt mani zem riteņiem, lai pašam nebūtu jāziedojas. Tājā pašā laikā arī viņam dzīvē es ticu, ka būs tāds brīdis, kad vajadzēs manu atbalstu. Es nedomāju, ka varēšu piedot viņam un zemapziņā ar to dzīvošu.
Ir vēl variants citā slimnīcā dzemdēt, taču nav arī teikts, ka pēc 3 nedēļām šādu lēmumu arī tā slimnīca nepieņems.
Nevakcinēšanās iemesls ir lielākoties kaut kāds princips un bailes par veselību, kaut gan viņam nav nekādas problēmas ar to. (26 gadi)
07.10.2021 20:27 |

Reitings 207
Reģ: 14.07.2020
Miaa medicīnas grāmatu vietā lasīja avārijas kontracepcijas lietošanas instrukciju? Mūsdienās bieži sastopama infantilitāte šīs pandēmijas sakarā.
07.10.2021 23:25 |

Reitings 312
Reģ: 29.04.2021
Arī piekrītu Sisenis un Miaa viedokļiem. Katrs pats izvēlas, vakcinēties, vai nē. Nu nav smuki otram to uzspiest. Un ja tiešām tik ļoti gribas vīru blakus, tad varbūt tiešām painteresēties par citu slimnīcu?
07.10.2021 23:26 |

Reitings 13
Reģ: 27.09.2021
Kā jau minēju, ES INTERESĒJOS par citu slimnīcu un gribētu viņu mainīt, BET man visas atbildēja, ka katru dienu kaut kas mainās, nav teikts ka šis slimnīcas 2-3 nedēļu laikā neatteiks ģimenes dzemdības. Tur nav nekādas 100% garantijas.
07.10.2021 23:55 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Raelyl @ 07.10.2021 23:55
Kā jau minēju, ES INTERESĒJOS par citu slimnīcu un gribētu viņu mainīt, BET man visas atbildēja, ka katru dienu kaut kas mainās, nav teikts ka šis slimnīcas 2-3 nedēļu laikā neatteiks ģimenes dzemdības. Tur nav nekādas 100% garantijas.

Šobrīd vispār nekam nav garantijas un beigās arī vakcinētie nevarēs piedalīties dzemdībās.
Bet ja var, tad ej vienkārši ar mammu. Viņa izvēle ir nevakcinēties. Spriežot pēc apraksta par tavu vīrieti gan jau klasiskais BS, bet man nav vēlmes aiziet kārtējā bezjēdzīgajā bazarā par vakcīnām. Kā jau te dāmas minēja tā tomēr ir katra personīgā izvēle un atsevišķos gadījumos arī lēmums to nedarīt var būt diezgan racionāls (ticu gan, ka ne šajā).
08.10.2021 00:10 |

Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
Tas čista ir kkāds BS!
Katrs otrais šobrīd ir vakcinēts, un dzemdības, manuprāt, ir pietakami liels iemesls, lai to izdarītu. Jā, tā ir viņa brīva izvēle, bet tas nenotiek kuru katru otru dienu, kad viņa bērns izaugs, viņš sēdēs rokas klēpī salicis, un nožēlos, ka tajā brīdī nebija blakus.
Stāsts no vīrieša puses, kurš bija klāt dzemdībās. ''Ja reiz šo putru ievārija, tad kopā arī iztrebjam.'' Kad to redzēja pats ar savām acīm, tas pilnībā izmainija skatu, kam sievietei ir jāiet cauri un pats minimums, ko viņš tajā brīdī varēja darīt, bija būt blakus, atbalstīt. Es negribu nevienu gruzīt, bet tas būtu dikti labi, ja viņš tomēr pārkāptu pāri sev un pirmkārt, domātu par tevi un to, kas tevi sagaida priekšā.
man arī nav vēlmes ķengāt vakseris-antivaxeris, kā to nesmuki uzsāka Miaa, pilnīgi nepiemērotā diskusijā, jo kā jau ir zināms, šīs diskusijas vienmēr aizpeld pilnīgi citā virzienā.
08.10.2021 01:36 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Piedošanu, nebūtu to tēmu uzsākusi, ja vienā no iepriekšējiem komentāriem jau atkal nebūtu ticis pieminēts vārds "antivaxeris". Tad nu izteicos par to, ka man šķiet stulbi šo vārdu "antivaxeris" piekabināt visiem, kuri nevēlas vakcinēties dažādu apsvērumu dēļ, bet neiestājas pret vakcīnām kā tādām. Šajā diskusijā tēmas autores vīrs jau tiek nodēvēts par "antivaxeri", kā arī maldīgi uzskatīts, ka, ja vīrs vakcinēsies, tad automātiski nebūs drauds zīdainim, kas nav taisnība. Kašķi uzsākt nevēlējos un zinu, ka šī tēma te jau ir iztirzāta pietiekami, taču vēlējos izteikt arī mazliet pretēju viedokli, ne tikai lamāt vīrieti, saukājot viņu par "antivaxeri" vai vēl nez ko, līdz galam neiedziļinoties tajā, ka katram cilvēkam ir tiesības lemt par savu veselību. Bet, protams, mēs te varam spriedelēt gari un plaši, bet galvenais jau, lai autorei izdodas visu šo tēmu izrunāt ar pašu vīrieti, aci pret aci, bez nosodījuma, bez aizvainojuma, bet mierīgi, uzklausot vienam otru un beigās nonākot pie kopsaucēja.
08.10.2021 01:48 |

Reitings 1349
Tā čikse pa dzīvi raud, kur var iesprausties, ka visiem jāšķirās vai jāiet vakcinēties, to lasu pāri, bet par komentāru,Miaa 👍
Vienkārši SKIP provokatīviem komentāriem, kuri pat neiedziļinās lietas būtībā, bet visur nāk ar viedokli, kas jau desmitiem reižu lasīts.
08.10.2021 02:03 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
bumbu, high five! 😁 Nellija uzdevuma augstumos, droši vien lasa un iesmej.
Par tēmu - man šķiet, ka konkrētajā situācijā vīrietis nav nekā noziedzies un nav jānosoda. Bet Tavs teksts par mētāšanos ar vārdiem un to nerealizēšanu radīja iespaidu, ka šī vilšanās viņā ir viena no kārtējām, varbūt tāpēc šo visu uztver jūtīgāk, jo - atkal jau.
Ņem līdzi mammu un būs labi, nav passules gals!
08.10.2021 04:21 |

Reitings 527
Reģ: 24.03.2018
Forele123 @ 07.10.2021 23:26
Arī piekrītu Sisenis un Miaa viedokļiem. Katrs pats izvēlas, vakcinēties, vai nē. Nu nav smuki otram to uzspiest. Un ja tiešām tik ļoti gribas vīru blakus, tad varbūt tiešām painteresēties par citu slimnīcu?

Tieši ir jāuzspiež! Tu taču negribi dzīvot pasaulē, kur cilvēkam ir izvēles brīvība? Pareizi! Es arī negribu.
08.10.2021 05:22 |

Reitings 527
Jacqueline @ 08.10.2021 01:36
Tas čista ir kkāds BS!
Katrs otrais šobrīd ir vakcinēts, un dzemdības, manuprāt, ir pietakami liels iemesls, lai to izdarītu. Jā, tā ir viņa brīva izvēle, bet tas nenotiek kuru katru otru dienu, kad viņa bērns izaugs, viņš sēdēs rokas klēpī salicis, un nožēlos, ka tajā brīdī nebija blakus.
Stāsts no vīrieša puses, kurš bija klāt dzemdībās. ''Ja reiz šo putru ievārija, tad kopā arī iztrebjam.'' Kad to redzēja pats ar savām acīm, tas pilnībā izmainija skatu, kam sievietei ir jāiet cauri un pats minimums, ko viņš tajā brīdī varēja darīt, bija būt blakus, atbalstīt. Es negribu nevienu gruzīt, bet tas būtu dikti labi, ja viņš tomēr pārkāptu pāri sev un pirmkārt, domātu par tevi un to, kas tevi sagaida priekšā.
man arī nav vēlmes ķengāt vakseris-antivaxeris, kā to nesmuki uzsāka Miaa, pilnīgi nepiemērotā diskusijā, jo kā jau ir zināms, šīs diskusijas vienmēr aizpeld pilnīgi citā virzienā.

Nu šeit jau nemaz nav citas izvēles, kā tikai ķengāt tos noziedzniekus! Viņš ir par izvēles brīvību, kas ir viens no lielākajiem mūsdienu noziegumiem. Viņš ne tikai izrāda milzīgu necieņu pret tēmas autori, bet arī potenciāli apdraud citus cilvēkus ar vīrusu, no kura katru sekundi mirst gandrīz miljards cilvēku.
08.10.2021 05:29 |

Reitings 527
Miaa @ 08.10.2021 01:48
Piedošanu, nebūtu to tēmu uzsākusi, ja vienā no iepriekšējiem komentāriem jau atkal nebūtu ticis pieminēts vārds "antivaxeris". Tad nu izteicos par to, ka man šķiet stulbi šo vārdu "antivaxeris" piekabināt visiem, kuri nevēlas vakcinēties dažādu apsvērumu dēļ, bet neiestājas pret vakcīnām kā tādām. Šajā diskusijā tēmas autores vīrs jau tiek nodēvēts par "antivaxeri", kā arī maldīgi uzskatīts, ka, ja vīrs vakcinēsies, tad automātiski nebūs drauds zīdainim, kas nav taisnība. Kašķi uzsākt nevēlējos un zinu, ka šī tēma te jau ir iztirzāta pietiekami, taču vēlējos izteikt arī mazliet pretēju viedokli, ne tikai lamāt vīrieti, saukājot viņu par "antivaxeri" vai vēl nez ko, līdz galam neiedziļinoties tajā, ka katram cilvēkam ir tiesības lemt par savu veselību. Bet, protams, mēs te varam spriedelēt gari un plaši, bet galvenais jau, lai autorei izdodas visu šo tēmu izrunāt ar pašu vīrieti, aci pret aci, bez nosodījuma, bez aizvainojuma, bet mierīgi, uzklausot vienam otru un beigās nonākot pie kopsaucēja.

Beidz dot autorei loģiskus un pārdomātus padomus! Tie šeit ir pilnīgi nevietā! Mums viņai ir jādod emocionāli nevis loģiski padomi un viņai ir nevis kaut kas jāuzklausa, bet gan jāškiras un tu to labi zini. Tie, kas iestājas pret svēto poti tieši ir tie paši lielākie antivakseri. Tas, ka tu nevakcinējies pret masaliņām va gripu tevi obligāti nepadara par antivakseri, bet atteikšanās no svētās potes gan, jo tādējādi tu pasargā sevi un gandrīz sekstiljonus cilvēku.
08.10.2021 05:37 |

Patīk
Reitings 855
Reģ: 09.05.2021
Ak jel. Ko šajā valstī vēl izdomās.? Bez vakcīnas nevar piedalīties dzembdībās.. Varbūt cilveki drīz vispār no ārstiem un slimnīcām nevarēs saņemt palīdzību bez vakcīnas? Vai tiešām ar testiem nebūtu gana? Jo tālāk, jo trakāk.
Bet par tēmu..izrunājies kārtīgi ar savu vīrieti. Ja viņš nevēlas, tad nevēlas. Tā tomēr ir viņa veselība un kādēļ viņam jāriskē ar to? Liela daļa vīriešu nepiedalās dzembdībās un nekas traks tas nav. Cilvēki maina savas domas, ir tikai normali, ja sākuma teica vienu un tagad pavisam ko citu. Tu nevari viņu piespiest. Sagaidīs tevi pie dzembdību nama un būs ok .
08.10.2021 07:55 |

10 gadi
Reitings 5069
Reģ: 25.05.2009
Raelyl vai tev šīs ir pirmās dzemdības?
Ja man šīs būtu pirmās dzemdības, es domājams justos ļoti līdzīgi. Viss jauns, nezināms, kā notiks un ko sagaidīt un vīrietis vēl atsakās būt klāt, tikai tāpēc, ka negrib vakcinēties. Es saprotu, ka katram ir brīva izvēle vakcinēties vai nē, bet es arī būtu ļoti vīlusies savā partnerī. Cilvēks, ar ko kopā tiek plānota dzīve un ģimene, nevar pārkāpt pāri saviem principiem, lai atbalstītu mani emocionālā brīdī. Nz kā viņš justos tavā vietā, piem. ja viņam plānota operācija, kurā viņš gribētu, lai tu esi blakus, bet tu atteiktos, jo neiesi vakcinēties? Arī dzemdību laikā var nomirt, turklāt domājams, ka šī iespēja ir lielāka nekā veselam cilvēkam no covid vakcīnas saņemšanas. Šī atruna, baidās par veselību, jūsu situācijā manuprāt ir diez gan muļķība, īpaši, ja ir iespējams pārbaudīt savu veselības stāvokli, pirms vakcīnas saņemšanas. Tu taču arī viņam varēji teikt, ka nevēlies palikt stāvoklī, jo baidies par savu veselību.
08.10.2021 09:15 |

Reitings 395
Reģ: 04.06.2021
Padomātu vai vispār jēga ar antivakseri ģimeni veidot.😂
08.10.2021 09:29 |

Reitings 1349
Nellija12 @ 08.10.2021 05:29

Nu šeit jau nemaz nav citas izvēles, kā tikai ķengāt tos noziedzniekus! Viņš ir par izvēles brīvību, kas ir viens no lielākajiem mūsdienu noziegumiem. Viņš ne tikai izrāda milzīgu necieņu pret tēmas autori, bet arī potenciāli apdraud citus cilvēkus ar vīrusu, no kura katru sekundi mirst gandrīz miljards cilvēku.

Kas kas par noziegumu?😀 Tu laikam dzīvo kaut kādā paralēlā Latvijā😀
Nellij, ej labāk pačillo citās diskusijās, piemēram, uz didrihsones, viņa arī ir jaunības maksimālisma antivaksere
08.10.2021 10:58 |

Patīk
Reitings 2093
Reģ: 22.05.2019
Jacqueline @ 08.10.2021 10:58

Kas kas par noziegumu?? Tu laikam dzīvo kaut kādā paralēlā Latvijā?
Nellij, ej labāk pačillo citās diskusijās, piemēram, uz didrihsones, viņa arī ir jaunības maksimālisma antivaksere

Vai tad zem Nellija12 nebij vīrietis?
Cik atceros kaut kāda diskusijā tas tika atklāts...
08.10.2021 11:05 |

Reitings 1089
Reģ: 28.08.2021
Autore! Tu izklausies egoistiska un kā mazs bērns! Vājprāts, nu tiešām! Vēl ar tādu īgnumu uzmet lūpu- vairs nevarēšu viņam uzticēties.Nu vāks, tev pašai nav neērti no tā, ko tu esi šeit uzrakstījusi?
Zin, tavam vīrietim ir pareiza nostāja. Ja viņš iepriekš to nav darījis, tātad viņam uz to ir bijuši iemesli. Un esmu pārsteigta par to, ka tu kā sieva, nevari pieņemt arī VIŅA izvēli. Uzreiz uzmet lūpu, ak šitā, nu tad būs šitā! Bļāviens! Dzīvē ir situācijas, kas ne vienmēr būs tā, kā Tu to vēlies. Iemācīes racionāli domāt, un nevienam nav tevi jātur pie rociņas dzemdību laikā. Nekas, piedzmdēsi, pabūsi 3 dienas viena un vīrietis tevi sagaidīs laimīgi mājās. Kur problēma? Principiāli? Tu esi stulba! Tiešām stulba aita! Tev šajā neparastajā covid laikā būtu tieši otrādāk jāiet pretī un jāsaprot, ka ja vīrietis nevējas vakcinēties,pasaki- okay, nekas, gan jau tikšu galvā, galu galā tās ir tikai 3 dienas. Un viss, kur problēma? Bet tev ir jāsarīko scēna un vēl, lai kāds aiz rociņas patur. Uz šodienu 90% sieviešu dzemdē vienas. Un tu neesi baigais izņēmums, kurai, ja sagribēs, tad atļaus kopā ar vīrieti. Pieņmem šo vaktu un pieaudz, un sāc domāt ar galvu, nevis rīkoties kā bērns.
08.10.2021 11:19 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Cik tālu daži covidioti var aiziet savos debīlajos principos. Nepiedalīties dzemdībās dēļ šitā marasma. Ceru, ka šī diskusija ir fake, joprojām grūti noticēt, ka cilvēki var būt tik debīli. Tava dzīve kopā ar šo cilvēku nebūs nekāda medusmaize.
08.10.2021 12:02 |

Reitings 161
Reģ: 23.09.2021
Motherofdragons @ 08.10.2021 12:02
Cik tālu daži covidioti var aiziet savos debīlajos principos. Nepiedalīties dzemdībās dēļ šitā marasma. Ceru, ka šī diskusija ir fake, joprojām grūti noticēt, ka cilvēki var būt tik debīli. Tava dzīve kopā ar šo cilvēku nebūs nekāda medusmaize.

Jautājums tikai , kura puse tiešām ir tie “covidioti” 🤔
08.10.2021 12:11 |

10 gadi
Reitings 50
Reģ: 29.01.2009
Nekā personīga, bet man nebūtu pa ceļam ar tādu cilvēku. Iespējams emocijas ir sakāpinātas ar visu šo situāciju un vēl grūtniecība, bet kaut kur dziļi sirdī aizvainojumu es paturētu, ja vispār tik tālu mēs tiktu.
Man bez vīra klātbūtnes arī būtu bijis ļoti smagi, gan emocionāli, gan fiziski.
08.10.2021 12:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits