Es arī šo nesaprotu, jo tad sanāk, ka Joyou samaksā vairākkārtīgi PVN - par savu kompāniju un par visiem menedžeriem, kuri ir PVN reģistrā. :D Neloģiski. Tā tak nevar eksistēt.Mashka Kakashka @ 09.04.2025 07:05
Katrīnei tā ir pirmoreizi, ka NL samaksā PVN. Neļaujiet viņai Jums aizmālēt acis, ka Joyou kaut ko maksā viņas vietā. ? Vasiļevskai ir uzņēmums, Joyou ir uzņēmums, abi ir PVN maksātāji, tur savādāk nemaz rēķinus nevar izrakstīt, kā jāraksta pamatsumma un papildus PVN. Vai Katrīnei no tā ir labums? Nē, nav nekāds labums. Tāpat viņai no pamatsummas būs jāmaksā vai nu peļņas nodoklis, dividendes nodoklis vai algas sociālais nodoklis, iin, utt. Jo viņa nevar izņemt to pamatsummu, neizmaksājot sev kā algu vai kā uzņēmuma peļņu, par to visu tāpat ir jāmaksā nodokļi.
CallMeAnnika @ 09.04.2025 09:16Nodokļi (VSAOI un IIN) gan jau jāmaksā pašām, PVN atmaksā, ja vien tā nav tikai Kača. Viņa ir reģistrējusies PVN maksātāju reģistrā, tur daudzas nav pat kā pašnodarbinātie.
Mašai nebija reģistrējusies PVN, ignorēja likumu, ka no noteikta apgrozījuma ir jāreģistrējas, tāpēc viņai neskaitīja PVN. Iespējams, ja būtu reģistrējusies, un ja atmaksā PVN summu, tad nebūtu tik liela bedre.
Jā, tieši to arī domāju, ka PVN var atgūt pašas par attiecīgiem izdevumiem. Tad kāpēc PVN summu viņām vēl skaita Joyou?Dainuviete @ 09.04.2025 11:01
Nu nav jau tā, ka algai klāt ir PVN un to Tu dabū atpakaļ.
Saņemot algu, viņām pašām ir jāveic visi nodokļu maksājumi.
Tā kā Egita un Katrīne ar savu SIA un nodokļu maksātāju statusu, iesniedzot attaisnojošus dokumentus par dažādiem izdevumiem - no tiem arī atgūst PVN! Nu ne jau no visas tās algas pamatsummas viņām atdot 21% PVN! Tā jau tas nestrādā.
Nezinu kā viņām - vai piem Egitai uzņēmuma nozare ir "Reklāmas aģentūras darbība" - vai visus veiktos pasūtījumus viņa var iesniegt grāmatvedei un saņemt atpakaļ samaksāto PVN!
CallMeAnnika @ 09.04.2025 11:18Jā, tieši to arī domāju, ka PVN var atgūt pašas par attiecīgiem izdevumiem. Tad kāpēc PVN summu viņām vēl skaita Joyou?
PVN samaksā par precēm vai pakalpojumiem, ko nopērk, bet saņem par precēm un pakalpojumiem, ko pārdod. Ja PVN ir saņemts vairāk, kā samaksāts, tad starpība jāsamaksā valstij, savukārt, ja ir otrādi - samaksāts vairāk kā saņemts, veidojas PVN pārmaksa un valsts maksā tev. Tik daudz atceros no seniem laikiem, kad strādāju par grāmatvedi. Algai ar PVN nav nekāda sakara. Viņas tur strādā pēc cita principa, tur nav darba devējs un darba ņēmējs. Neesu iedziļinājusies, neinteresē tās viņu shēmas.CallMeAnnika @ 09.04.2025 11:18Jā, tieši to arī domāju, ka PVN var atgūt pašas par attiecīgiem izdevumiem. Tad kāpēc PVN summu viņām vēl skaita Joyou?
DabaTevivēro @ 09.04.2025 11:55PVN samaksā par precēm vai pakalpojumiem, ko nopērk, bet saņem par precēm un pakalpojumiem, ko pārdod. Ja PVN ir saņemts vairāk, kā samaksāts, tad starpība jāsamaksā valstij, savukārt, ja ir otrādi - samaksāts vairāk kā saņemts, veidojas PVN pārmaksa un valsts maksā tev. Tik daudz atceros no seniem laikiem, kad strādāju par grāmatvedi. Algai ar PVN nav nekāda sakara. Viņas tur strādā pēc cita principa, tur nav darba devējs un darba ņēmējs. Neesu iedziļinājusies, neinteresē tās viņu shēmas.
Jā, to jau saprotu un tos čekus, par it kā algu, liek priekš muļķītēm, kuras ierauga tās summas un domā, ka nu tik būs. Bet īstenībā tur ir daudz "tēmu", kā teiktu Egita, kuras vēl ir jāsamaksā valstij dažādu nodokļu veidā, lai nenonāktu maškas raškas " tēmā".🤣🤣🤣Citronpipars @ 09.04.2025 12:31
Nē nē, tās nav darba attiecības, darba attiecībām ar PVN nav sakara. Un Latvijā nav paredzēts, ka darba attiecībās uzņēmums nemaksā nodokļus, bet maksā pats darbinieks (kā tas, piemēram, ir ASV). Tur ir absolūti citas civilattiecibas, pieņemu ka tā or 2 uzņēmumu sadarbība (attiecīgi NL un Partneri). Bet to jau viņas pašas saka ka ir PARTNERES ne darbinieces. Pašām savs bizness utt, attiecīgi kā visiem saimn darbības veicējiem periodā beigās jāmaksā nodokļi un ja tos nemaksā tad rodas parāds.
es gribēšu redzēt Egitas un Maškas pensijas vecumdienās😁 kuru nebūsDabaTevivēro @ 09.04.2025 12:46Jā, to jau saprotu un tos čekus, par it kā algu, liek priekš muļķītēm, kuras ierauga tās summas un domā, ka nu tik būs. Bet īstenībā tur ir daudz "tēmu", kā teiktu Egita, kuras vēl ir jāsamaksā valstij dažādu nodokļu veidā, lai nenonāktu maškas raškas " tēmā".???
ne viņa prot teikumus uzbūvēt, ne pareizajā dzimtē vārdus nosaukt. Slikti. Slikti.CallMeAnnika @ 09.04.2025 15:40Egitas reklāmas storiji ar Jysk: "Tagad es jums pastāstīšu, kapēc man patīk šis dīvāns. VIŅŠ BŪS ĻOTI ĒRTI, VIEGLI KOPTS, viņam ir tas audums, kas atgrūdīs šķidrumu, ūdeni."
Hallo, Jysk? Kurš jums tur domā ar galvu par mārketingu? :D
100% nav. Tā ir tikai viņas, bet šeit jau bija izskaidrots, cik tad ir tā alga, neskaitot bonusus. Sanāca 4000 ar kaut ko.MTY @ 09.04.2025 16:56Es vēl te par tiem algas čekiem ar kurām pulvergalvas lielās, gadījumā nesanāk tā ka summa, ko Kača publiskoja, nav visu pilvergalvu alga un tad viņa sadala pa galviņām, cik nu tur katrai sanāk , nu nav tā ka tā ir Kačas peļņa vien?
Jo es neticu, kur reāli ir tie cilvēki, kas pērk tos sūdus?
CallMeAnnika @ 09.04.2025 15:40Egitas reklāmas storiji ar Jysk: "Tagad es jums pastāstīšu, kapēc man patīk šis dīvāns. VIŅŠ BŪS ĻOTI ĒRTI, VIEGLI KOPTS, viņam ir tas audums, kas atgrūdīs šķidrumu, ūdeni."
CallMeAnnika @ 09.04.2025 15:40Egitas reklāmas storiji ar Jysk: "Tagad es jums pastāstīšu, kapēc man patīk šis dīvāns. VIŅŠ BŪS ĻOTI ĒRTI, VIEGLI KOPTS, viņam ir tas audums, kas atgrūdīs šķidrumu, ūdeni."
DabaTevivēro @ 09.04.2025 17:51Kačai skaists tas komplekts no ZigZag. Nu tā, ka ahujeķ. Oi, pardon, afigeķ???. Tikai melnā krāsa noteikti nav Kačas krāsa, bet dāvinātam zirgam jau zobos neskatās.