Elizabeteeee @ 28.04.2024 16:47
Protams, ka ir starpība starp hipotekāro kredītu un kredītiem, kas tiek stulbi izaudzēti, apzināti nemaksāti utt.
Bet es uzskatu, ka ar 4000-5000 eur parādu var tikt galā viens un divi, ja grib, savukārt, parastam cilvēkam ar parādu virs 100k, gluži nevar tikt galā viens un divi, tādēļ iespringt uz hipotekāro kredītu vajadzētu vairāk, un atmazgāties ar atrunu, ka man tagad ir stabils darbs un es jau maksāju, uz to paļauties nevar, ar to izdomāšanu pēc tam, tad nu veidojas gadījumi, kad paliek uz ielas, jāiet ar bērniem atpakaļ pie vecākiem un citi stāsti. Manā gadījumā tomēr kredītu vajadzētu vērtēt pēc tā apjoma, nu nevar 5000 eur nosaukt par lielu kredītu vai parādu…
Bet šeit taču runā par to, ka apzināti ignorē parādu jau 2 gadus. Labi, pieņemsim, kā tu saki, ka 6000 nav liela summa, bet, pieaugot summai, pieaug arī procentu summa no parāda apjoma. Ja 2023.gada oktobrī bija 4248 eiro, tad 2024.gada aprīlī tie ir 6248 eiro.
Tie ir 2000 eiro pusgadā, + pieskaitot summas, kas ir iemaksātas, sedzot parāda daļu. Janvārī - 600 eiro, februārī 300, martā 200, aprīlī 375 eiro.
Ja liks algas čekus IG, bet neradīs risinājumu parāda segšanai, tad tie 6000 eiro pāris gadu laikā uzaugs uz 20, 30 tūkstošiem.
Mājas īre vairs nebūs, varēs maksāt parādu. Man šķiet, ka Egita maksāja īri par māju (tikai pieņēmums), par cik viņai to vajadzēja, un VID ieskaita tik, cik paliek no algas pāri.