Penelope7 @ 03.08.2021 21:39
Babushka-nav tā, ka nesen esmu sākusi, jo vienmēr esmu bijusi aktīva, bet ar biežiem pārtraukumiem, līdz ar to, nav regulāri.. varbūt ir kaut kādi treniņi, kas palīdzētu stiprināt jostas daļas muskuļus, bet nevis vēderpresi, bet gan dziļos muskuļus mugurai?
Noteikti piekrītu jau šeit izteiktajam viedoklim, ka vērtīgi būtu pakonsultēties ar fizioterapeitu vai treneri, taču kamēr gadi konsultāciju varu padalīties ar savu pieredzi/ieteikumu. Gadiem nodarbojos ar pilatēm un spēka treniņiem, tāpēc zināšanu un iemaņu bāze gadiem ejot ir pilnveidojusies.
Es pieļauju, ka muguras sāpes Tev parādījušās, nepareizi pildot vingrinājumus, jo tikusi noslogota ne-mērķa muskuļu grupa.
Pats pamats vēdera preses (principā jekuram vingrojumam) ir dziļās vēdera preses aktivizēšana (
core engagement), visvienkāršāk to pamanīt, pildot vingrojumus uz paklājiņa. Tavai muguras lejasdaļai jābūt ''pielīmētai'' pie paklājiņa, lai strap muguru un neveidotos sprauga. Ja vingrinājumu laikā mugura neceļas/neizliecas (te būtiski pareizi veikt arī ieelpas un izelpas), mugurai pāri vairs nenodari.
Šis nemaz nav tik vienkārši, tāpēc iesaku
youtube paskatīties kādu video un pamēģināt aktivizēt dziļo vēderpresi (iesaku kanālu Fitness Blender, ļoti skaidri pastāsta par dažādiem vingrojumiem, savos treniņos miksē gan vēdera preses bingrojumus, gan muguru stiprinošus, arī kā pareizi sevi tiem sagatavot utt.).