Es nebrīnītos, ka tās Lienes izglītības ir nopirktas, jo tieši Baltijas krievu institūta diplomi bieži bija pirkti. Strādāju personālvadības jomā un manā darbā tādi atklājās. Pat kaut kāds ar armiju saistīts vadonis bija nopircis. Nu nav Liene ar savu aprobežotību spējīga iegūt trīs izglītības, lai arī tikai bakalauru.TikiTaki @ 09.05.2023 12:53Par to augstāko izglītību runājot.
Visu cieņu tām, kas ir beigušas augstskolu un reāli mācījušās.
Diemžēl LV augstākā izglītība ir ļoti pieejama, ja vien spēj maksāt (pirmo studiju kredītu var bez problēmām dabūt). Ir retas augstskolas, kur tiešām ir jāmācās pa nopietnam (Stradiņi, piemēram).
Bet lielā daļā studiju kvalitāte ir pazema un, lai dabūtu diplomu, tas slieksnis ir zems.
Slavenajā juristu centralizētajā kvalifikācijas eksāmenā - veiksmīgi to nokārtoja tikai 30%. Arī prokurorus esot grūti dabūt, jo kandidāti nezinot elementāras lietas. Tā ka....
Nesaku, ka Lienes gadījums, bet nu augstākā izglītība LV, izņemot smagās universitātes, toč nav nekāds baigais sasniegums. Maģistrs un doktors varbūt. Kā arī - var atrādīt lepni diplomu a mož pielikumā, tur sekmes pārsvarā 5. To jau neredz.
Un augstākai izglītībai nozīme ir tad, ja cilvēks strādā un veido karjeru, kaut ne tajā jomā, ko studēja.
Un ir daudz cilvēku bez augstākās izglītības, kas ir karjeru uzkačajuši ne pa jokam ar pašmācības un centības palīdzību.
ZapeNape @ 09.05.2023 13:54Es nebrīnītos, ka tās Lienes izglītības ir nopirktas, jo tieši Baltijas krievu institūta diplomi bieži bija pirkti. Strādāju personālvadības jomā un manā darbā tādi atklājās. Pat kaut kāds ar armiju saistīts vadonis bija nopircis. Nu nav Liene ar savu aprobežotību spējīga iegūt trīs izglītības, lai arī tikai bakalauru.
ZapeNape @ 09.05.2023 13:54Es nebrīnītos, ka tās Lienes izglītības ir nopirktas, jo tieši Baltijas krievu institūta diplomi bieži bija pirkti. Strādāju personālvadības jomā un manā darbā tādi atklājās. Pat kaut kāds ar armiju saistīts vadonis bija nopircis. Nu nav Liene ar savu aprobežotību spējīga iegūt trīs izglītības, lai arī tikai bakalauru.
AdeleAgate @ 09.05.2023 15:18Cālis jau sludinājumos atkodis Kiviču jauno dzīvesvietu. ?
Protams, nav obligāti jāiegūst augstākā, izņēmumi ir it visam, ja cilvēks ir apķērīgs un spējīgs, tad var tālu tikt. Un, ja vēl veiksmes faktors nospēlē, kontakti utt. Bet, ja skatāmies plašāk, tad tomēr izglītības līmenis korelē ar ienākumu un dzīves līmeni jeb cilvēki ar iegūtu augstāko izglītību lielākoties strādā labākos amatos un pelna vairāk.Katzenfamilie @ 09.05.2023 14:52
Piekritu, zinu, piemeram, vienu, kuram ir Latvija beigta profesionala videja izglitiba (arodskola) un ieguvis kvalifikaciju ka programmesanas tehnikis, seit Vacija vins pelna vairak, neka dazs labs augstako izglitibu ieguvusais. Man skiet, ka te foruma biezi tiek jaukta "kada lauku arodskola" ar paligskolu.
Labojums - sis komentars bija ka atbilde uz TikiTaki komentaru, ka nav obligati jabeidz augstskola, lai dzive kaut ko sasniegtu.
AdeleAgate @ 09.05.2023 15:18Cālis jau sludinājumos atkodis Kiviču jauno dzīvesvietu. ?
TeaPot @ 09.05.2023 15:27Protams, nav obligāti jāiegūst augstākā, izņēmumi ir it visam, ja cilvēks ir apķērīgs un spējīgs, tad var tālu tikt. Un, ja vēl veiksmes faktors nospēlē, kontakti utt. Bet, ja skatāmies plašāk, tad tomēr izglītības līmenis korelē ar ienākumu un dzīves līmeni jeb cilvēki ar iegūtu augstāko izglītību lielākoties strādā labākos amatos un pelna vairāk.
AdeleAgate @ 09.05.2023 15:30Varavīksnes namos turpat Imantā. Divistabu dzīvoklis. Varbūt nedaudz lielāks par iepriekšējo.
AdeleAgate @ 09.05.2023 15:30Varavīksnes namos turpat Imantā. Divistabu dzīvoklis. Varbūt nedaudz lielāks par iepriekšējo.
Krizdole @ 09.05.2023 15:49Cik zīmīgi - homofobs Kivičs varavīksnes namos ?
amoreamore @ 09.05.2023 15:50
Kā viņas to izskaitļoja? Vai tad Kiviči kaut kur minēja, ka tieši pārvākšanās ir tie jaunumi?
Sorry, es moska kaut ko palaidu garām.
Knabsab @ 09.05.2023 15:50
Es ceru, ka ir vismaz tie 100m2 kā bija Norgē un kā Lienei Liepiņai ļoti patika - esot sapņu dzīvesvieta. Citādi jau baigais "step up" nesanāk