Pirmkārt, vai esi pārliecināta, ka tev būs studijās obligātie priekšmeti angļu valodā? Manā studiju programmā 1.semestrī bija angļu valoda, specifiski manai nozarei. Es arī esmu uz Jūs ar valodām, bet uz 7 nokārtoju, jo mums bija eksāmens biļetes(kādas 7 biļetes, tās var bez maz vai no galvas iemācīties), bija jāstāsta par izlasīto grāmatu arī. Viens kontroldarbs tikai bija rakstisks. Manā studiju programmā katru semestri ir 1 studiju kurss angliski, bet tas ir izvēles. Es neesmu pārliecināta savās spējās, ņemu latviski studiju kursus.
Otrkārt, studijās svešvalodas, ja nav specifiska kursa, tad vajag principā uz noslēguma darbu rakstīšanu, jo to novērtē, ka ir ne tikai latviski, bet arī svešvalodās ir avoti lasīti. Tur jau var savā tempā, vajadzīgo tulkot ar googli, vārdnīcu. Atkarīgs no studiju programmas, vari paskatīties pie konkrētiem priekšmetiem literatūras sarakstu, taču parasti var par tēmu arī latviski kaut ko atrast.
Man pašlaik ir tikai viens obligātais A daļas priekšmets, kur nu nav nekas latviski lasāms.... Bet nu nesūdzos, katru nedēļu jāizlasa 15-20 lapas angliski, nav tik traki
Protams, ja tev ir labas svešvalodu zināšanas, tad tas ir liels bonuss - jo informācija svešvalodās ir pilnīgāka, plašāka utml