Ne jau visi nodarbojas ar sportu, lai nodzītu svaru vai uzkačātu muskuļa masu. Ar soļu skaitīšanas aplikācijām , pulksteņiem u.c. ierīcēm seko līdzi, lai dienā noietu minimālo daudzumu ieteikto soļu dienā, lai uzturētu sirds veselību un vispārējo veselības stāvokli, tajā skaitā to dara arī seniori, piemēram, nūjojot. Ir cilvēki ar veselbīas problēmām, kuri tādējādi seko līdzi.
Šobrīd, piemēram, kad ir attālinātās mācības, mana bērna sporta skolotāja bērniem liek skaitīt soļus un likt katru dienu klāt un pēc tam iesūtīt rezultātus, sekojot līdzi, lai bērni vispār kustās. Arī bērniem interesantāk un motivācija kustēties, iziet vispār ārā.
☝Atbildot uz autores jautajumu: Ir dažādas Health aplikācijas, lielākoties savienojamas ar daždiem pulksteņiem. Elementārām funkcijām var nopirkt samērā lētus viedpulksteņus, kurus savieno ar telefonu. Man bērnam ir kaut kas līdzīgs šim pulkstenim ( laikam no xiomi) un strādā ļoti labi:
https://balticsport.lv/lv/fitnesa-aproce-amazefit-band-5-fitness-tracker-melna-pulss-skabekla-limenis-u-c un ir aplikācija telefonā android un ios .
Šim vispār vēl skābekļa mērīšanas ierīce, bet es nezinu kā tā strādā vai nestrādā, pagaidām nav pieredze, jo dēla pulkstenim tādas nav, bet nopirku šādu mammai -uzdāvināšu dzimšanas dienā- vairāk gan, lai sekotu līdzi pulsam nūjojot, jo ir augsts asinsspiediens, bet varēs arī sekot līdzi soļiem, varēs pamēģināt arī to skābekļa mērīšanu, kas tagad tik populāra ar visiem koroniem😁 Pagaidām stāv kastītē, vaļā neesmu taisījusi.