Labvakar!
Šovakar aizdomājos par tēmu “studijas covid-19 laikā”.
Ja kāds students/e te čillo, tad varbût pastāstiet ka ir jums? Patīk/nepatīk attālinātais režīms?
Es pati esmu sapratusi, ka esmu izbesījusies ar so attālināto studēšanu. Es noteikti esmu par klātieni!! Šobrīd studēju 2.kursā un šis jau ir otrais semestris, kas gandriz pilniba pavadīts studējot mājās, skatoties datora ekrānā. Izskatas, ka vismaz līdz martam klātienes studijas neatsāksies....
Man nenormali pietrukst ta studenta dzīve. Atceros kā vēl 1.kursa 1.sem, kad bija klātiene ar kursabiedriem reizem piektdienas gājām uz Tallinas kvartālu vai vienkarsi pie kada kursm bija dzīvoklis ciemos. Atceros kopīgo gatavosanos pirmajai sesijai biblioteka, ntās kafijas, kas izdzertās. Balles, kas rita stunda jamekle transports aizbraukt uz kojam.
Es noteikti varu teikt, ka studijas līdz pandēmijai bija labākais, piedzīvojumiem bagātākais laiks mana dzive un šodien palika ipasi skumji iedomājoties, ka sobrid viss tas nav iespējams. Laiks tik ātri iet, gribs baudīt studenta dzīvi gan ar visām nakts mācībām, gan tusiņiem un citie piedzīvojumiem :)
Protams, redzu arī plusus, piemeram, var pagulēt ilgak, nav jātērē laiks ceļā, salīdzinoši vieglak nokārtot pārbaudījumus utml, bet aj kā es gribētu klātieni!