Problēma diezgan dumja un izplatīta, bet tomēr. Ar draugu esam kopā gandrīz 3 gadus. Pirms attiecību uzsākšanas nepazinām viens otru, lai gan ir kopīgi paziņas. Pirms manis viņš bija kopā ar meiteni 1,5 gadu. Viņa nokrāpa manu draugu, aizgāja pie cita vīrieša, ar kuru vēl tagad ir kopā. Gadu pēc viņu šķiršanās attiecības uzsākām mēs. Viņi arī pēc šķiršanās uzturēja diezgan labu kontaktu, gāja pusdienās darba laikā, sarakstījās, sazvanījās ik pa laikam. Diezgan ilgi to nezināju, viņš neafišēja. Tad nejauši ik pa laikam redzēju viņas vārdu telefonā, ka viņi sarakstās. Nu sāku celt pretenzijas, ka man tas galīgi nepatīk. Bet viņš pārliecināja, ka viņi runājas tikai par parastām lietām, man galīgi nav par ko uztraukties. Tajā pašā laikā arī viņas draugs zināja par viņu sarakstēm, arī bija viņai sarīkojis pārrunas par šo visu. Tā tas risinājās kādu pusgadu līdz brīdim, kad ieraudzīju to, ko nevajag. Vakarā, kad sēdējām gultā un darījām katrs savas lietas, nejauši ieraudzīju, ka viņš sūta diezgan interesantus foto. Ar acs kaktiņu redzēju, ka kaut kas ir ne tā. Palūdzu, lai iedod telefonu. Viņš tielējās, ka tur nekā nav, man izlikās, bet tomēr iedeva, jo saprata, ka nav kur sprukt. Telefonā tika sūtīti kailfoto no viņas puses un erotiskas sarakstes. Biju gatava šķirties, jo viss bija tik ļoti sakrājies, kā arī tas atgadījums bija pēdējais piliens. Viņš bezmaz vai krita ceļos , ka tā ir pēdējā reize, visus kontaktus viņš nogriezīs, bet galvenais, lai esmu blakus viņam un neeju prom. Paliku ar viņu kopā, bet ar norunu, ka, ja atkārtosies otrā reize, tad tas ir viss, es aizeju. Kontakts tiešām bija mazinājies, vismaz es neko nemanīju.
Bet pēdējā laikā manu, ka atkal ir parādījušās sarakstes ar bijušo. Vakar tiešā tekstā pajautāju, cik bieži viņi kontaktējas. Viņš negribīgi atbildēja, ka ne pārāk bieži, bet pietiekami. Viņš pats bija izteicies, ka pēdējā laikā kontaktējas ne tikai par darbu ( viņi strādā vienā sfērā, dalās padomiem), bet arī par privātām lietām, attiecībām, viens otra dzīvi utt. Uz manu atbildi, ka viņš pats bija teicis, ka kontaktēsies tikai par tiešām nepieciešamiem darba jautājumiem, draugs atbildēja, ka viņa nesen ir sākusi strādāt jaunā darbā, ir nogurusi, jo darbs ir 5 dienas nedēļā 08:00-17:00, tāpēc viņa ir jāatbalsta. Velns parāvis, viņai ir draugs, kādā sakarā ir jāmeklē atbalsts pie manējā. Nabadzīte atradusies. Es arī strādāju to pašu darba laiku un studēju maģistrantūrā paralēli, varbūt tad man arī jāmeklē kontakts ar bijušo, lai atbalsta mani.
Vēl dabūju pa ādu, ka esmu okšķerējusi viņa telefonā. Lieki teikt, ka to neesmu darījusi ne reizi šo gadu laikā, jo nevēlos pārprast kaut ko, tā ir viņa personīgā lieta.
Ko man darīt? Uzstādīt ultimātu, lai viņi nekontaktējas? Domāt par šķiršanos? Vai arī samierināties, jo viņš saka, ka sarunas ir neitrālas?Tikpat labi varu uzrakstīt arī viņas draugam par šo pļāpāšanu viņu starpā, domāju, ka viņš būtu dikti "priecīgs", bet no otras puses tas izskatītos dīvaini un es būtu histēriķes lomā. Ko jūs iesāktu?