džinsas un džemperis nav sievišķīgi. Te draugs neliek skaistāk ģērbties? un papēdis zem 5 cm vispār nav pieļaujams.Kiskismau @ 14.09.2020 11:05Ko saprot ar sevišķību? Kleitas, zeķu bikses, vienmēr pilnu make up? Augstpapēžu kurpes? Uzvesties kā trauslai būtne? Prasīt palīdzību no vīrieša lai uznes maisiņu uz dzīvokli? Perfekta frizūra katru dienu? Saimniekošana pa māju kamēr vīrs strādā?
Es sevi uzskatu par sievišķīgu, jo esmu sieviete un ja vajag tad māku uzpucēties, bet ikdienā džinsu bikses, kedas un džemperis. Tā jūtos ērtāk un nejūtu vajadzību katru dienu pucēties.
Es Tev neprasīju stereotipus, es prasīju ko jums nozīmē būt sievišķīgām un vai jums liekas, ka tādas esat, jo katram tas nozīmē ko citu. Paldies par atbildi.Kiskismau @ 14.09.2020 11:05Ko saprot ar sevišķību? Kleitas, zeķu bikses, vienmēr pilnu make up? Augstpapēžu kurpes? Uzvesties kā trauslai būtne? Prasīt palīdzību no vīrieša lai uznes maisiņu uz dzīvokli? Perfekta frizūra katru dienu? Saimniekošana pa māju kamēr vīrs strādā?
Es sevi uzskatu par sievišķīgu, jo esmu sieviete un ja vajag tad māku uzpucēties, bet ikdienā džinsu bikses, kedas un džemperis. Tā jūtos ērtāk un nejūtu vajadzību katru dienu pucēties.
Es Tev neprasīju stereotipus,
spēks un pašpārliecinātība nav sievišķīgums. Tās ir tipiskas afa tēviņa īpašības. trauslums, muļķība, atkarība no stipra dzimuma... ir sievišķība.Katz @ 14.09.2020 11:39Sievišķība. Skaista tēma.
Tā slepjās detaļās, vārdos, darbos, vēlmēs. Ne kleitās un žaketēs. Drošvien tāda lieta, kas vai nu ir, vai nu nav.
Pirmais, kam vērts pievērst uzmanību - attieksme. Bravūrīgai, spēcīgai it visā, visā, bez maiguma, tad sliecās uz vīrišķo pusi, bet, ja pašpārliecinātība un spēks vijās kopā ar maigumu, to varētu nosaukt par sievišķību. Mēģinu kaut kā savirpināt domas kopā. Katrā ziņā tā nav viena lieta, kas to raksturo, bet vesels kopums no visa.
Apģērbs ir lielisks instruments, lai paspilgtinātu/izceltu sievišķību, bet ar vīrišķīgu attieksmi, lamāšanos uc., drēbēs vairs neko nelīdzēs.
parunasimparlaiku @ 14.09.2020 11:43spēks un pašpārliecinātība nav sievišķīgums. Tās ir tipiskas afa tēviņa īpašības. trauslums, muļķība, atkarība no stipra dzimuma... ir sievišķība.
Katz @ 14.09.2020 11:39Sievišķība. Skaista tēma.
Tā slepjās detaļās, vārdos, darbos, vēlmēs. Ne kleitās un žaketēs. Drošvien tāda lieta, kas vai nu ir, vai nu nav.
Pirmais, kam vērts pievērst uzmanību - attieksme. Bravūrīgai, spēcīgai it visā, visā, bez maiguma, tad sliecās uz vīrišķo pusi, bet, ja pašpārliecinātība un spēks vijās kopā ar maigumu, to varētu nosaukt par sievišķību. Mēģinu kaut kā savirpināt domas kopā. Katrā ziņā tā nav viena lieta, kas to raksturo, bet vesels kopums no visa.
Apģērbs ir lielisks instruments, lai paspilgtinātu/izceltu sievišķību, bet ar vīrišķīgu attieksmi, lamāšanos uc., drēbēs vairs neko nelīdzēs.
FatBarbie @ 14.09.2020 11:45
Nu, jau sagāji sviestā.
Super viedoklis.
Pati uzskati sevi par sievišķīgu?
parunasimparlaiku @ 14.09.2020 11:43spēks un pašpārliecinātība nav sievišķīgums. Tās ir tipiskas afa tēviņa īpašības. trauslums, muļķība, atkarība no stipra dzimuma... ir sievišķība.
Katz @ 14.09.2020 11:39Sievišķība. Skaista tēma.
Dannii @ 14.09.2020 23:16Varbūt es kļūdos un man nav taisnība, bet man šķiet, ka sievišķība ir tā lieta, ko nevar iemācīties vai iegūt, uzvelkot mugurā kleitu un augstpapēžu kurpes, vai, kā te izteicās viens "intelektuālis", tēlojot muļķīti vai runājot par "sieviešu tēmām". Sievišķība vai nu ir, vai nav. Manā uztverē sievišķība ir kas tāds, ko nevar tik viegli raksturot vārdos. Sievišķība ir īpaša enerģija, kura strāvo no tām sievietēm, kam tā piemīt. Sieviete var būt tērpusies kaut ādas biksēs un kerzu zābakos, braukt ar moci un bārā ar večiem dzert alu, bet viņā var būt daudz vairāk sievišķības kā naivā dāmītē, kura velk puķainas kleitiņas un skatās mājsaimnieču seriālus (nu, tie tipiskie stereotipi par to, kas skaitās "sievišķīga sieviete"). Ar to visu gribu teikt to, ka, kā jau te teica citas meitenes, sievišķība ir jūtama uzvedībā, ķermeņa valodā, ne nosakāma pēc izskata, profesijas vai interesēm.
Par mani pašu... Nē, nedomāju, ka esmu sievišķīga, bet nav arī mērķis tādai būt. Kā jau teicu, man šķiet sievišķība vai nu ir, vai nav. Tā nāk, tā teikt, "no iekšām", ne apģērba, matu sakārtojuma vai kā cita.