Sen neesmu bijis LV, bet circa 2014 Rīgā bija 2 vai 3 ciešami "ķīniešu" restorāni/ēstuves, bet vispārējais piedāvājums vairāk atgādināja estern/asian fusion, un bija redzams nepieciešamo izejvielu trūkums, lai pagatavotu daudzmaz autentiskus ēdienus, varbūt arī mērķēts kompromiss, jo austrumeiropieši nav raduši pie asiem vai izteikti savādākiem ēdieniem. Es stipri šaubos, ka LV daudz, kas ir mainījies kopš tā laika, ņemot vērā, ka pieprasījums/maksātspēja LV neattaisno ekonomiskās izmaksas, jo īpaši, kad ķīniešu diaspora LV ir joprojām ļoti maza.
Arī jāskatās, kāda ķīniešu virtuve interesē. Termins ir tikpat vispārīgs kā Eiropas virtuve, var skatīties vai priekšroka Sichuan, Guangdong, Pekinas vai Hunan virtuvei, visām ir savas garšu paletes.
Daudz autentisku un kvalitatīvu ķīniešu restorānus var atrast rietumeiropas lielpilsētās - Londonas Chinatown, Vīnē vai alternatīvi vidējā izmēra pilsētās ar lielu ķīniešu diasporu vai studentu skaitu (Mančestera, Kārdifa, Minhene, Heidelberga, utt.).