GhostGG @ 29.07.2020 16:08Izlasot sla komentāru, rodas jautājums - ar kādu kontingenu tad tu īsti tiecies? Es šādas lietas esmu dzirdējis tikai riminālrubrikā. Varbūt vaina ir nevis normālu vīriešu trūkums, bet gan nepareiza vīriešu izvēle? No savu draugu un paziņu loka neesmu dzirdējis nevienu šāda veida gadījumu. Laikam jau mans sociālais loks ir adekvāti cilvēki, kur vispār tāda lieta kā fiziska un morāla sievietes iespaidošana un pazemošana vienkārši neeksistē. Turklāt, ja jau saki, ka tev ir vairākkārt nācies saskarties ar šāda veida situācijām, tad jau tomēr vajadzētu rūpīgāk pārskatīt pretējā dzimuma izvēli. Nepārproti, es tev neko nepārmetu un nevainoju, tomēr neliela viela pārdomām.
Mēs sev piesaistam tādus cilvēkus, kādi mēs esam paši, kāda enerģiju sūtam no sevis, tādu saņemam un pievelkam atpakaļ.
Kiki007 @ 29.07.2020 16:24sociālajam lokam nav nekādas nozīmes. Vardarbība visbiežāk notiek aiz slēgtām durvīm un par to klusē...neatkarīgi no tautības,vecuma un labklājības līmeņa.
ļoti bēdīga statistika. ?
sla @ 29.07.2020 15:30Mana pieredze. Tiešām labus vīriešus varu nosaukt uz pirkstiem. Ja ir kaut viena agresija vai vardarbiska darbība, tas vīrietis, manā gadījumā ir norakstīts un paliek melnajā sarakstā. Ar ko man nācās saskarties - vardarbība ģimenē, vardarbība skolā, randiņi, kur vīrietis mēģina mani pierunāt, pavedināt uz seksu, vai pat bija gadījums, kur viņš gribēja mani izvarot, bet es tiku ar visu galā, jo liku spēku, bet ja man nesanāktu, un būtu vājāka, pat nezinu kas ar mani būtu noticis. Man pat nācās nākt līdzi draudzenei, jo viņai bija bail, un viņš gribēja viņu ievilināt pie sevis, un es viņai neļāvu, un viņš palika tik agresīvs, ka draudēja mūs nosist. Man nācies saskarties ar fizisku un morālu vardarbību.. un daudzām manām draudzenēm tā ir gadījies. Arī būdamai attiecībās bija vardarbības. Līdz ko tas sākās, es nobloķēju to cilvēku uz visiem laikiem. Bet diemžēl, tas nepasargā turpmāko dzīvi, jo visi tie Tinder randiņi, un tikšanās ar jauniem vīriešiem ir risks. Kopumā varu teikt, ka nejūtos droši kā sieviete Latvijā.
law7 @ 29.07.2020 17:33
Tā kā esmu strādājusi ar vardarbības lietām, tad te nu gan nepiekritīšu. Vardarbības īpatsvars, iespējamība ciest no vardarbības, dramatiski korelē ar piederību vienai vai otrai sociàlajai grupai. Tas ir tas, ko aktivākie bļāvēji medijos par vardarbību parasti noklusē.
Tā vardarbība, kas "paliek aiz durvīm" parasti ir salīdzinoši sīka vardarbība, jo, ja ir kaut kas vairāk, tad tas agrāk izpled vismaz atbildīgo dienestu redzeslokā.
Since 1975, numerous other empirical studies have found evidence of gender symmetry in IPV. For example, in the United States, the National Comorbidity Study of 1990-1992 found 18.4% of men and 17.4% of women had experienced minor IPV, and 5.5% of men and 6.5% of women had experienced severe IPV.
mollia @ 29.07.2020 17:25Protams kontingents, kurā uzturamies un kādus cilvēkus piesaistam arī ir svarīgs faktors, tomēr nevar visus gadījumus norakstīt tikai uz to. Tomēr piekrītu tam, ka vardarbība notiek aiz slēgtām durvīm un problēmas ar agresiju var būt gan cilvēkam gan no zemākā slāņa, gan no paša augstākā un neņemot vērā dzimumu.
Zinu ģimeni, paziņu un viņas vīru (ir bērni), kura no malas sevi parāda kā priekšzīmīgu, abi ir augstos amatos un no malas šķiet adekvāti cilvēki, personīgi es nekad nepateiktu, ka šajā ģimenē ir šāda veida problēmas, tomēr vienreiz pie vīna glāzes paziņa kaut kā netīšām pasūdzējās (laikam nebija kam izkratīt sirdi), ka arī viņai ir pieredze ar vardarbību no vīra puses. Tā neesot bieža parādība, tomēr esot. Vīram kādreiz esot grūti savaldīt dusmas un pasakot kaut ko ne tā, protams, seko jau paredzamais. Par to kāpēc nešķiras gan viņa nespēja atbildēt.
Stāsta morāle - vardarbība un agresija dažkārt notiek arī šajās "labajās" ģimenēs, diemžēl ?
Gribēju iet prom, šis mani satvēra aiz rokas, nekur nelaida un spieda stipri. Pēc tam man bija uz rokas zilumi tajā vietā.Vai uzguļas virsū ilgāku laiku ar visu svaru, piespiež pie gultas, rokas satver tā, lai nevarētu pakustēties. Priecājas, ka sieviete nevar neko izdarīt, izlauzties. Piedevām par to smejas.