Man arī izjuka draudzība ar bērnības draudzeni, jo vienā brīdī sapratu, ka mūsu attiecības vairs neattīstās, ka esam iestrēgušas kaut kādā vienā punktā, ka visas sarunas aprobežojas ar "Nu, kā tev iet?" - "Labi. Un tev?".
Mana draudzene dzīvi veltījusi vīram, trīs bērniem, mājsaimnieces lomai. Es vienmēr esmu bijis tas chill tipāžs. Ceļoju apkārt pa pasauli, strādāju brīvprātīgo darbu, nav attiecību, nav bērnu. Ar laiku, kad no draudzenes puses sāka nākt ārā tādi izteicieni kā "Nu, jā, tu jau vari darīt to un to, jo tev nav ģimenes..." vai "Nu, jā, tu vari atvēlēt naudu hobijam, jo tev nav jādomā kā pabarot bērnus...", sapratu, ka es mierīgi varu iztikt bez tādas draudzības, kurā bez maz vai ar laiku sāku justies vainīga par to, ka dzīvoju tā, kā dzīvoju.
Neuzskatu, ka mans vai manas draudzenes dzīves modelis būtu nepareizs, tie vienkārši ir ļoti dažādi. Laikam ejot un mums augot, katrs izvēlamies dzīvē savu ceļu, parādās jaunas intereses, mainās domāšana, rodas jauni draugi, mainās apkārtējā vide. Ja par spīti atšķirībām tomēr izdodas saglabāt draudzību, tad tas ir super, taču, diemžēl, manā gadījumā atšķirīgie dzīves modeļi, intereses, pasaules uztvere utt. kalpoja par iemeslu tam, lai saprastu, ka censties mākslīgi pie dzīvības uzturēt draudzību, kura jau sen kā izdegusi, ir nepareizi. Un ka tas nemaz nav jādara.