padalīšos vienkārši ar savām mīļākajām receptēm:)
- Gandrīz grieķu salāti
salātlapas, gurķis, mazie tomātiņī, fitaki siers, sarkanais sīpols, visu smuki sagriež un pārleju ar spilvas premium balzamiko mērci.
- Tortiljas picas uz pannas
uzlieku uz maza cipara sildīties pannu, uz kuras uzlieku tortiljas/wrap apaļo lavašu, kā nu kurš viņu sauc. Apsmērēju mazliet ar krēmsieru, uzlieku vistiņu, papirku, tomātu, sieru, balto fitaki sieru, kādu garšvielu, vāku visū un uz 10min lai pastāv uz izslēgtas plīts. Var sagriezt kā picu, var sarullēt kā wrapu un ēst.
- Vistas vai tītara filejas nageti.
Jebkuru no abām filejm sagriežu, izripinu pa rīvmaizi un sacepu.
- Tunča pīrdādziņi no kārtainās mīklas
tuncis, vārītas olas, svaigs sīpols, garšvielas, visu sajaucu kopā vinā bļodā un taisu pīrādzīņus no kārtainās mīklas (pērku saldētu) tādus pašus trīsstūrīšus kā buljona pīradziņi. Citreiz kādam vēl pielieku sieru. Apsmērēju ar olu un cepu.
- Kabača un siera plācenīši
Sarīvēju kabaci, sarīvēju tik pat daudz sieru, kabacim kārtīgi jānospiež visu lieko šķidrumu, tad pievieno olu, miltus, mazliet mannā, lai uzsūc lieko mitrumu un cepu placenīšus, ļoti garšīgi.
- Fiksā lazanja.
apcepu malto gaļu ar garšvielām, ķiploku, pievienoju tomātu pastu un spilvas tomātu mērci ar dārzeņiem, tur diezgan daudz visādi palielos gabalos iekšā. Salieku traukā laznjas plāksnītes, gaļu, plāksnītes, gaļu, plāksnītes, rīvētu sieru, pārleju mazliet ar saldo krējumu, uzlieku folliju un krāsnī.
- Siera kūka bez cepšanas
to es taisu pēc šīs receptes - http://www.mammu-maksla.lv/pavargramata/gardumi/kukas-un-kucinas/724-visgarsigaka-necepta-siera-kuka
- Krāsnī cepti dārzeņi
ņemu jebkurus dārzeņus, kas konkrētā brīdī ir mājās, puķkāposti, kartupeļi, burkāni, saldie kartupeļi, brokoļi, sagriežu gabaliņos, mazliet kokosriekstu eļļas, mazliet garšvielas un cepu krāsnī tajos speciālajos krāsns maisiņos.
- Vistas filejas ar moccarelas sieru
vistas fileju izkapēju mazliet ar gaļas āmuru, garšvielas, rīvmaize, apcepu uz pannas un kad gatavs tad pa virsu uzlieku moccarellas siera šķeles, uz brīdi virsū vāku, lai pakūst
- Mani tā saucamie wok
ņemu dažādus dārzeņus, ja ir tad svaigos, ja nav tad saldētos mix, apcepu uz pannas, uz atsevišķas pannas apcepu vistu gabaliņos un beigās miksēju kopā, skatoties kādi man dārzeņi, tad citreiz vēl uztaisu kādā mērcītiē visu vai kā saldskābo, vai ar kokosa pienu.