Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ko šodien gatavojam?

 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Ļoti daudz attiecību tēmas saradušās, bet es gribētu par ēdienu, jo arī tā ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Pieļauju, ka ir daudz meiteņu, kuras strādā no mājām un, attiecīgi, arī ēst jāgatavo vairāk/biežāk, tādēļ padalāmies, ko gatavojam un arī, iespējams, citām tiks atvieglota izvēle, ko pagatavot.
Gan brokastis, pusdienas, launags, vakariņas, gan arī uzkodas.
Sākšu ar sevi. Pašlaik gatavoju ķirbju pankūkas. Sastāvā ķirbis, ola, soda, sāls, kartupeļu ciete, ķiploks, rīvmaize (lai turas masa kopā, jo ar ēdamkaroti cietes nepietika). Pēc vajadzības skatīšos, vai tad, kad būs gatavas, kā piedevu klāt vajadzēs arī krējumu, kurā iemaisīts ķiploks.
26.04.2020 16:03 |
 
Reitings 68
Reģ: 22.04.2020
Vārīti kartupeļi ar kinzas mērcīti, vārīti krabji un svaigu dārzeņu salāti. Saldajā- saldējums.
26.04.2020 16:54 |
 
Reitings 1465
Reģ: 10.02.2016
Šodien vakariņās
Daiviņās sagriezti kartupeļi sinepēs cepti cepeškrāsnī + ceptas zivis sviestiņā un timiāna-citrona marinādē. Klāt redīsu salāti ar krējumu.
26.04.2020 17:05 |
 
Reitings 1465
Reģ: 10.02.2016
Zivis arī cepeškrāsnī ceptas, ietītas folijā.
26.04.2020 17:05 |
 
10 gadi
Reitings 904
Reģ: 09.11.2009
Man gatavošanas paradumi īpaši nav mainījušies, jo vnm uz darbu ņēmu līdzi ēdienu, sanāk, ka gatavoju apmēram tik pat daudz kā agrāk. Ēdu es arī ļoti raibi - uz šķīvja ir pa bišķim no visa kā, graudaugi, dārzenīši, kāda uzkoda, kas sātīgāks utt. Mēģinu ēst vērtīgi.
BET:
-Šobrīd topā aukstā zupa.
-Nūdeles ar dažādām mērcēm. (Varbūt kāda var ieteikt kādu samērā vienkāršu, bet gardu mērci jebkam? Lūgums bez gaļas.)
-Kā uzkodu šad tad pagatavoju ķiploku grauzdiņus - vecais, labai ķieģelītis, apcepts sālī un eļļā,kad gatavs ierīvē ķiploku.
-Dažādi smūtiji. Starpcitu, laikam par vienu no labākajiem atzīstu visvienkāršāko - zemenes + piens.
-Un mani mīļākie salāti! Redīsi, gurķi, dilles, lociņi, salātlapas, krējums un nedaudz piens šķidrumam. Tāds svaigums! Pavisam vienkārši, bet ēdu es viņus tikai pavasarī/vasarā, jo asociējas ar šo laiku :)
-Kartupeļus laikam esmu pagatavojusi jau visos iespējamos veidos. Krāsnī ceptie vai vārīti un pēc tam apcepti ar štovētiem kāpostiem vienmēr topā.
Šīs ir tās lietas, kuras no ēdienkartes nekad nepazūd. Nekas pārlieku sarežģīts vai eksotisks :D
26.04.2020 17:16 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
Vakariņās: kartupeļu daiviņas ar sinepēm, sāli, dillītēm un pipariem multivārāmā katlā + uz pannas ķirbis, sīpoli, burkāni ar lociņiem. Saldajā saldējums Mājas "Bezē torte", šis ļoti patiks tortes Cielaviņa cienītājām.
26.04.2020 21:51 |
 
Reitings 11
Reģ: 08.03.2015
Vistas šķiņķīši čili marinādē + saldais kartupelis un burkāni cepeškrāsnī
26.04.2020 22:04 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
Tikko pirms gulētiešanas sacepu banānu kēksu ar valriekstiem. Izskats nav tas baudāmākais, bet garša!!!!
27.04.2020 22:29 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
No rīta siera salāti ar galeti/maizīti. + kafija
pusdienās improvizēju, cenšos uzšmorēt ko uzturbagātīgu/sātīgu. tie var būt rīsi/kuskuss/makaroni ar dārzeņiem. tā var būt arī lasanja/tortilja/chilli con carne/kartupeļu pankūkas/plovs.
kaut kad visam pa vidu - smūtijs (viss, kas ir ledusskapī garšīgs/veseligs)
vakariņās - salāti (uztuvērtībā bagātie spināti),sēnes, brie siers,rieksti,ķiršu tomāti,gurķis, eļļa, balzamiko, garšvielas.
27.04.2020 22:54 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Scandinavian @ 27.04.2020 22:29
Tikko pirms gulētiešanas sacepu banānu kēksu ar valriekstiem. Izskats nav tas baudāmākais, bet garša!!!!

Mmmm, banāns + milti + šokolāde + cepeškrāsns ir pats labumiņš!
27.04.2020 22:55 |
 
Reitings 138
Reģ: 06.09.2019
Lai gan nav daudz komentāri (pagaidām), skatos ka te baigi fancy ēdieni top, kamēr man frikadeļu zupa stāv ? kur jūs visas tās receptēs dabūjat, ja nav noslēpums? Reizēm gribas kaut ko garšīgu un interesantu (ne saldā nozīmē) bet vienkārši nav ne jausmas ko taisīt.
27.04.2020 23:06 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Es nebūtu tur, kur esmu šodien, ja nebūtu Vegan Latvia grupā fb. Mums kā vegāniem/veģetāriešiem ir izaicinājums taisīt alternatīvas dzīvnieku izcelsmes produktiem, līdz ar to dienā tur dalās vismaz ar kādām 5+ interesentām receptēm no kurām iedvesmoties.
Lai gan vārds vegāns manā skatijumā ir jau lamuvārds, no tā nevajag bīdites, tur tiešām var smelties foršas idejas un cilvēki, kas ir atlasijušies arī ir burvīgi!
27.04.2020 23:13 |
 
Patīk
Reitings 3319
Reģ: 10.08.2019
padalīšos vienkārši ar savām mīļākajām receptēm:)
- Gandrīz grieķu salāti
salātlapas, gurķis, mazie tomātiņī, fitaki siers, sarkanais sīpols, visu smuki sagriež un pārleju ar spilvas premium balzamiko mērci.
- Tortiljas picas uz pannas
uzlieku uz maza cipara sildīties pannu, uz kuras uzlieku tortiljas/wrap apaļo lavašu, kā nu kurš viņu sauc. Apsmērēju mazliet ar krēmsieru, uzlieku vistiņu, papirku, tomātu, sieru, balto fitaki sieru, kādu garšvielu, vāku visū un uz 10min lai pastāv uz izslēgtas plīts. Var sagriezt kā picu, var sarullēt kā wrapu un ēst.
- Vistas vai tītara filejas nageti.
Jebkuru no abām filejm sagriežu, izripinu pa rīvmaizi un sacepu.
- Tunča pīrdādziņi no kārtainās mīklas
tuncis, vārītas olas, svaigs sīpols, garšvielas, visu sajaucu kopā vinā bļodā un taisu pīrādzīņus no kārtainās mīklas (pērku saldētu) tādus pašus trīsstūrīšus kā buljona pīradziņi. Citreiz kādam vēl pielieku sieru. Apsmērēju ar olu un cepu.
- Kabača un siera plācenīši
Sarīvēju kabaci, sarīvēju tik pat daudz sieru, kabacim kārtīgi jānospiež visu lieko šķidrumu, tad pievieno olu, miltus, mazliet mannā, lai uzsūc lieko mitrumu un cepu placenīšus, ļoti garšīgi.
- Fiksā lazanja.
apcepu malto gaļu ar garšvielām, ķiploku, pievienoju tomātu pastu un spilvas tomātu mērci ar dārzeņiem, tur diezgan daudz visādi palielos gabalos iekšā. Salieku traukā laznjas plāksnītes, gaļu, plāksnītes, gaļu, plāksnītes, rīvētu sieru, pārleju mazliet ar saldo krējumu, uzlieku folliju un krāsnī.
- Siera kūka bez cepšanas
to es taisu pēc šīs receptes - http://www.mammu-maksla.lv/pavargramata/gardumi/kukas-un-kucinas/724-visgarsigaka-necepta-siera-kuka
- Krāsnī cepti dārzeņi
ņemu jebkurus dārzeņus, kas konkrētā brīdī ir mājās, puķkāposti, kartupeļi, burkāni, saldie kartupeļi, brokoļi, sagriežu gabaliņos, mazliet kokosriekstu eļļas, mazliet garšvielas un cepu krāsnī tajos speciālajos krāsns maisiņos.
- Vistas filejas ar moccarelas sieru
vistas fileju izkapēju mazliet ar gaļas āmuru, garšvielas, rīvmaize, apcepu uz pannas un kad gatavs tad pa virsu uzlieku moccarellas siera šķeles, uz brīdi virsū vāku, lai pakūst
- Mani tā saucamie wok
ņemu dažādus dārzeņus, ja ir tad svaigos, ja nav tad saldētos mix, apcepu uz pannas, uz atsevišķas pannas apcepu vistu gabaliņos un beigās miksēju kopā, skatoties kādi man dārzeņi, tad citreiz vēl uztaisu kādā mērcītiē visu vai kā saldskābo, vai ar kokosa pienu.
27.04.2020 23:17 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
Isseyy, es iedvesmai mēdzu paskatīties kāda portāla ēdienu sadaļu (piemēram, tasty.lv) vai parokos savos printējumos, žurnālos.
Katz, lai arī neesmu vegāns, man ļoti saista arī vegāns uzturs, kaut vai vienkārši palasīt un ko aizņemties savām maltītēm.
Šodien launagā - graudu maizīte ar mocarellas sieru un marinētu šķiņki (Jāņa Saukas ražojums), vakariņās -olu nūdeles ar saldo krējumu un tīģergarneles ar citronu un čili piparu.
28.04.2020 20:07 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Šodien salāti. Spināti, tomāts, grauzdiņi, cepts tofu un salātu mērce. Ātri un ņam ņam. Vēl pieliktu avokādo, bet tas bija vecs palicis. ?
Vegānisms - kad nelieto dzīvnieku izcelsmes produktus uztura, apģērbā kosmētikā un visā pārējā.
Plant based vai augu valsts uzturs - ēd bez dzīvnieku produktiem, bet pārējās jomās vienalga.
28.04.2020 21:31 |
 
Reitings 212
Reģ: 03.02.2019
Šodien bija kabaču laiviņas. Iekšā lieku apceptu kabača izgrebto vidinu ar malto gaļu + tomātu mērces karotīti. Cepju cepeškrāsnī un beigās uzberu pa virsu cieto sieru
28.04.2020 22:01 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
Šodien vakariņās olu nūdeles ar kupātiem (no Jāņa Saukas) un saldajā rīsu krēms ar dzērveņu ķīseli. Rīsu krēmu gatavoju pati, bet ķīseli no sausā maisījuma.
02.05.2020 19:26 |
 
Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Pirmo reizi pagatavoju risotto ar garnelēm un laimu, sanāca lieliski. Buljonu vārīju no garneļu galvām un apvalkiem - bez šī buljona būtu 10x negaršīgāk. Ehh, ja nevar aizbraukt uz Itāliju, tad jāimprovizē ?
Bet tā jā, krīzes laikā sanāk gatavot daudz biežāk un sarežģītākus ēdienus. Rīt plānā gulašzupa un lazanja, mmmm, siekalas jau tek.
02.05.2020 21:07 |
 
Reitings 580
Reģ: 03.07.2019
Brokastīs - auksta viltotā zaķa šķēlītes un rasols
Pusdienās - zaļie salāti (salātu mix, redīsi, ķirštomāti, gurķi, sarkanais sīpols, paprika, loki, dilles, sāls, pipari salātu mērce) un miltos, olā panētas, ceptas vistas filejas
Vakariņās - uzkodu plate no smirdīgā siera, vītinātās gaļas un vīnogām. Kā arī glāze vīna ? un pāris saulespuķu, mandeļu cepumi.
02.05.2020 21:31 |
 
Reitings 12
Reģ: 18.08.2017
Man šodien bija tikai divas ēdienreizes, brokastīs ogu un sēklu smoothie.
Vakariņās vārīti rīsi ar sautētiem dārzeņiem ( mazās kukurūzas vālītes, pupu pākstis, paprika,brokoļi, un burkāns viss sagriezts smalkāk ) sajauc kopā ar izvārītiem rīsiem + apcepta fileja ar šampinjoniem un pa virsu sieru. Ļoti vienkārši un garšīgi.
02.05.2020 22:59 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Šovakar esmu turku zirņu tēmā. Vakariņās sataisiju rīsus ar zirņu kotletēm. Paralēli tam vēl pagatavoju rītdienas brokastmaizēm hummosu.
02.05.2020 23:17 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits