ekspertize @ 15.04.2020 17:55
Labi, man ne īpaši uztrauc vai interesē apkārtējo cilvēku viedokļi par mani kā personību. It īpaši pēc diviem tetovējumiem. Tas bieži ir maldinošs, tāpat kā izskats, kur bieži izskatos citu acīs dusmīga, taču tā vienkārši ir mana seja. Esmu gana jau pieradusi pie ne īpaši glaimojošiem pirmajiem iespaidiem, kas parasti komunikācijas laikā beidzas ar - zini, tu man sākumā likies baigi iedomīga.
Es netaisījos sevi attaisnot. Šī ir platforma, kurā ir daudz viedokļu par konkrētām tēmām. Tāpat vēlējos izteikt arī savējo.
Tev šķiet normāli izdarīt vispārinātus secinājumus pēc tetovējumu atrašanās vietas, nezinot nozīmi. Ir ok, ja ir antipātijas pret tetovējumiem. Un ir ok, ja tev riebjas kāds cilvēks tikkai tāpēc, ka tādi eksistē. Tas, kas man nešķiet ok, ir uzskaitīt četrus punktus zinot tik minimālu informāciju. Tavi komentāri šeit, bieži, ir loģiski. Un bieži tiem mēdzu piekrist. Šis bija salīdzinoši negaidīts sava veida uzbrukums. Taču katram savs viedoklis.
Atgriežoties pie tēmas, autorei iesaku sekot sajūtām. ?
Tu to uztvēri uzbrukumu neskatoties uz to, ka es norādīju- tas nav uzbrauciens un ir PIRMAIS iespaids. Kritika dzīvē ir vajadzīga, tas palīdz izaugsmē. Es dzīvē kritiku uzskatu par daudz vērtīgāku nekā glaimus vai uzslavas. Ja mani kritizē, ar loģiskiem argumentiem, es to uzskatu par cieņu no otra cilvēka. Tātad viņš man necenšas pielīst, izdabāt un ir atklāts.
Interesanti, vai Tev neveidojas negatīvi pirmie iespaidi par cilvēkiem? Ja rodas negatīvs Tu tātad viņu noignorē un turpini kā no tīras lapas?
Parasti jau visiem ir svarīgs pirmais iespaids kādu atstāj. Vismaz man no profesionālās puses(darba), tas ir ir ļoti svarīgi un apzinos tā nozīmi.
Man, piemēram, ir "reti iedomīga mūdža" sejas izteiksme, kad nesmaidu, tādēļ cenšos pēc iespējas vairāk smaidīt?
Tas ir pilnīgi normāli izdarīt vispārinātus secinājumus pēc pirmā iespaida. Ja šis kontakts ir garāks par īslaicīgu, vispusīgu vārdu pārmaiņu, tad attiecīgi viedoklis mainās uz labo vai slikto pusi.
Tu arī ieminējies, ka citi cilvēki Tev saka, ka pirmais iespaids par Tevi negatīvs. Tātad Tu tādu radi. Es neesmu vienīgais, kurš par to ieminējās. Būtu pat interesanti paprašņāt tam cilvēkam sīkāk, kas to radīja. Iespējams nākotnē pavērtos daudz vairāk iespēju, kas tā arī palika neizmantotas slikta PIRMĀ iespaida dēļ.
Šī platforma ir viedokļu apmaiņa un es pat nebūtu iesaistījies argumentācijā ar Tevi. Būtu palikuši tikai divi viedokļi- mans un Tavs, kur katrs pats, kas izlasīs to pieņems vai noraidīs...bet Tu ieliki atsauci, citēji manu komentāru vēlēdamies pārliecināt mani par pretējo un padiskutēt.