Melleņkūka @ 13.11.2025 12:48Eu, bet toč Krūmiņš būs paņemts ciet! Delfi arī raksta, ka aizturētie saistīti ar Franču leģionu.
Varēs čalītis pasēdēt… jau otro reizi dzīvē ?
https://www.delfi.lv/46713439/arzemes/120095086/eiropola-operacija-aresteti-labi-apmaciti-latviesu-algotni
antidepresanti, alkohols .. viss kopà veicina svara pieaugumu.Paksijs @ 12.11.2025 21:32Skatos uz Miglāni, pēdējie storiji...nu bāc, riktīgi uzblīdusi seja, un vēl tie ,,vēdekļi", un par sardeļlūpām nav vērts pat runāt. Kas tām sievietēm darās galvā, lai tā sevi izķēmotu, nu nav taču skaisti
Maddy03 @ 13.11.2025 13:58
Nekad nenovēlu Tev nokļūt vardarbīgās attiecībās, lai izprastu šādu rīcību, taču padalīšos ar savu pieredzi.
Sievietes vardarbīgās attiecībās bieži publicē laimīgas bildes kopā ar varmāku, jo tas ir veids, kā slēpt sāpes un saglabāt ilūziju par normālām attiecībām. Aiz šīm fotogrāfijām nereti stāv bailes, cerība, ka viss mainīsies, vēlme pierādīt gan sev, gan citiem, ka viss ir kārtībā.
Mathilde @ 13.11.2025 17:04
Ir studēta psiholoģija un uzreiz tipiskas nesakritības.
( nepazīstu ne to Nikolu, ne Lauri)
Ir psiholoģiskie tipi un psiholoģiskais portrets. Nikola jau no agras jaunības pat publiski nebaidās publiskot pretējus uzskatus tēvam, kurš ir politiķis, kuram vajadzētu pozitīvu ģimenes publisko tēlu. Un tāds nav! Tas parāda, ka Nikolai ar tēvu nav sirsnīgas attiecības, bet tās arī nav vardarbīgas ( vismaz no tēva puses), jo meita nebaidās skaļi paust savus uzskatus. Un, lai to darītu, vajadzīgas ir konkrētas rakstura īpašības, kuras galīgi nepiemistu upura tipa cilvēkam.
Tā, ka desmit gadu attiecībās, bez bērniem, un tagad publiskas atklāsmes, ka bijusi upure, liek apšaubīt. Pie tam tas viss, kad ideāla politiksā situācija.
Hmmm…
Un tās, kuras studējušas psiholoģiju, saprot, ka tā tas nav- vienu dienu esmu upuris, otru- dumpiniece ar stingru nostāju.
Boybye @ 13.11.2025 17:33
Ja vien es pati nebūtu gājusi līdzīgām attiecībàm cauri un uzvedusies identiski, tad es ticētu šim uzrakstītajam. Bet tieši tā notika ar mani, pēkšņi man tas viss pietika, bija līdz kliņķim. Aizgāju un nekad neesmu skatījusies atpakaļ. Pēkšņi manī parādījās drosme, spīts un mugurkauls, mans varmāka man sāka riebties tiktāl, ka nespēju uz viņu bez riebuma skatīties.
Mathilde @ 13.11.2025 18:02
Tu ārpus mājas biji ar mugurkaulu un stingru nostāju, bet mājās pārvērties par upuri?? Tā nemēdz būt.
Upuris ir upuris visur. Upuris var “ saņemties”, protams, bet dzīvot dubultu dzīvi kā Nikolai, tas nav iespējams.
Vardarbīgs un narcistisks cilvēks gan var mainīt apzināti savu profilu, jo svarīgi, lai publiskais tēls atbilst viņa izvēlētajam profilam.
Bet es tikai savas domas, ko atceros no studijām, kad mācījāmies par psihotipiem.
Pēc tam studēju citur, nav ilglaicīga psiholoģiskā darbība.
Mathilde @ 13.11.2025 18:02
Tu ārpus mājas biji ar mugurkaulu un stingru nostāju, bet mājās pārvērties par upuri?? Tā nemēdz būt.
Upuris ir upuris visur. Upuris var “ saņemties”, protams, bet dzīvot dubultu dzīvi kā Nikolai, tas nav iespējams.
Vardarbīgs un narcistisks cilvēks gan var mainīt apzināti savu profilu, jo svarīgi, lai publiskais tēls atbilst viņa izvēlētajam profilam.
Bet es tikai savas domas, ko atceros no studijām, kad mācījāmies par psihotipiem.
Pēc tam studēju citur, nav ilglaicīga psiholoģiskā darbība.
Mathilde @ 13.11.2025 19:03To, ka esi mazohiste un ļāvi pret sevi vardarbīgi izturēties, ir jāārstē pie psihoterapeita, nevis uzbrūkot man. Tas tik parāda, ka esi agresīva mazohiste.
Mathilde @ 13.11.2025 17:04
Ir studēta psiholoģija un uzreiz tipiskas nesakritības.
( nepazīstu ne to Nikolu, ne Lauri)
Ir psiholoģiskie tipi un psiholoģiskais portrets. Nikola jau no agras jaunības pat publiski nebaidās publiskot pretējus uzskatus tēvam, kurš ir politiķis, kuram vajadzētu pozitīvu ģimenes publisko tēlu. Un tāds nav! Tas parāda, ka Nikolai ar tēvu nav sirsnīgas attiecības, bet tās arī nav vardarbīgas ( vismaz no tēva puses), jo meita nebaidās skaļi paust savus uzskatus. Un, lai to darītu, vajadzīgas ir konkrētas rakstura īpašības, kuras galīgi nepiemistu upura tipa cilvēkam.
Tā, ka desmit gadu attiecībās, bez bērniem, un tagad publiskas atklāsmes, ka bijusi upure, liek apšaubīt. Pie tam tas viss, kad ideāla politiksā situācija.
Hmmm…
Un tās, kuras studējušas psiholoģiju, saprot, ka tā tas nav- vienu dienu esmu upuris, otru- dumpiniece ar stingru nostāju.
Maddy03 @ 13.11.2025 19:18
Kur studēji?
Boybye @ 13.11.2025 19:10
Pa ausu galam saklausījusies pāris kursus psiholoğijā un tagad te ņems un uzstādīs man diagnozi tikai tāpēc, ka pateicu, ka neesi diez ko zinoša. Drīzāk Tev te vajadzētu psihoterapeitu, vai nesēdi te un nekomentē, ja tik vien Tev vajag, lai sapsihotos un norautu jumtiņu.
Tādas sievietes kā Tu ir reāla problēma sabiedrībai, tādas sievietes kā Tu ir iemesls kāpēc klusē par vardarbību, jo drīzāk aizstāvēsi varmāku kā upuri.
Ej nokaunies stūrītī.
Melleņkūka @ 13.11.2025 12:50Ā, un par veseliemberniem - nemaz nezinu par to drāmu un netaisos iedziļināties. Bet tā veseliemberniem veidotāja ir tikpat traka bāba kā AtkalFormā Anete. Pilnīgi ku-kū cilvēks.
Mathilde @ 13.11.2025 19:29
Konkrēti par mani- es iedotu ar karstu pannu, nevis ļautu sevi apbižot.
Bet runa šoreiz par upura tipa sievietēm, kuras ir vājas savā būtībā, lai aizsargātu sevi. Tas viss lielākoties ir “ nepareizas” audzināšanas rezultāts. Kāda tipa vardarbība ir bijusi no vecāku puses. Arī helikoptervecāki ir vardarbība.
Un, ja to ignorē, tas nepāriet pats no sevis. Ilga paihoterapija, jo neviens cits! nevar palīdzēt, ja nav pašvērtējuma un spēja par sevi pastāvēt.
visas viņas ir trakas, bet normali cilveki neveido karjeras socialajos tiklos. Mans personigais viedoklis ir, ka influenceri visi ir divaini un kas nu kuram, bet kapec vispar gribas likt sevi, savus bernus interneta? Trakajiem pieder pasaule vai kads tur bija tas teiciens. Un es neatbalstu nevienu, bet ta ka man VB bija palidzejusi, neesmu objektiva.Melleņkūka @ 13.11.2025 12:53Man ļoti patīk, ka Tritānija uzbrauca, ka kādai iepriekš par Ivetu sakrājies. Bet nu jau pati drukā piekto palagu, aizstāvot VB. Elīnīt, tā tu???
cik liels atalgojums tur ir?Mathilde @ 13.11.2025 21:20Tas bija diezgan sen. Mans draugs iestājās juristos un tajos laikos pat policijā psihologi taustījās, sastādot profilus. Tā bija lieta, kura mani loti interesēja, bet uzzinot, kāds bija atalgojums, ātri interese pārgāja. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka LU un Stradiņi ir apm.vienādi. Ja kas, Stradiņu pašreizējais profesors medic.fak, bija uz manu izlaidumu atnācis, jo bija interese mani, lai strādātu vienā darbavietā. Tā, ka nebiju no sliktākajām studentēm.
Bet, cik novērots, te muļķīgi un no gaisa izgrābti viedokļi labāk kotējās, jo… “ man tā bija un citādāk nevar būt, lai ko zinātne teiktu.”
un ka tu piedava sevi aizstavet pret varmaku, ja civilizeti veidi nepalidz? Ja sudzies, bet policija ignore, ja nav kur iet? Viegli gvelzt visu šo soft tirādi, kad neesi bijusi tāda situacijā. Es arī blieztu ar pannu, ja butu bezizeja. Aiziej uz policiju un tevi pazemo, prasot vel un vel pieradit, ka tevi sit. Ipashi, ja vinjsh ir “labs cilveks”. Labs cilveks, kas nozime turīgs, slavens, labs darbs utt. Isuma viegli moralizēt no malas.Maddy03 @ 13.11.2025 20:29
Interesanti, ka cilvēks, kurš runā par emocionālo vardarbību, pats to ataino tik dabiski savos vārdos. “Iedotu ar karstu pannu” - tā jau pati ir vardarbības normalizēšana. Tieši šādas frāzes parāda, kāpēc upuri klusē..jo sabiedrībā joprojām valda uzskats, ka stiprs cilvēks “dod pretī”, bet vājums ir “nepareizas audzināšanas rezultāts”.
Vardarbība nav atkarīga no audzināšanas kvalitātes vai rakstura tipa. Vardarbība ir apzināta kontrole un spēka izmantošana pār otru, nevis upura izvēle to pieļaut.
Psiholoģija nav par to, “kāpēc sieviete ļāva sevi sist”, bet gan - kāpēc kāds vispār sit.
Jā, psihoterapija palīdz atjaunot pašvērtējumu un iekšējo spēku, taču tā nenozīmē, ka upuris bija vainīgs.
Nevienam nav jābūt “karstās pannas līmenī stipram”, lai pelnītu cieņu un drošību savās attiecībās.
Nav brīnums, ka šāds uzskats nāk no kādas, kas “studējusi psiholoģiju” Latvijas Universitātē, jo tā programma sen vairs neatbilst mūsdienu izpratnei par garīgo veselību un vardarbības psiholoģiju. LU joprojām dominē novecojuši priekšstati un teorijas, kamēr Stradiņos psiholoģiju māca kā mūsdienīgu, uz pierādījumiem balstītu zinātni, kur vardarbība tiek skatīta nevis caur upura vainošanu, bet caur traumatisma un varas dinamikas prizmu..