man paziņam 3 dienas piederīgais nogulēja RAKUS un neviens piederīgais to nezināja.Likums1 @ 16.06.2024 12:54Tad kāda vella pēc jāpilda dokumenti ka paziņos konkrētam cilvēkam tāda gadījumā? Pie tam jāpaziņo ir ne jau operējošam ķirurgam ,bet attiecīgi tam kas aizpilda dokumentus! Aizpilda ja kāda nezināja jau kad atved uz slimnīcu !
Tieši tā .Vārdotāja @ 16.06.2024 13:21man paziņam 3 dienas piederīgais nogulēja RAKUS un neviens piederīgais to nezināja.
Tur gan nebija nekādu dokumentu līdzi un tādā gadījumā sociālajam dienestam jāiesaistās… kuri neko nedara.
Bet piekrītu- kāda jēga pildīt kkādus dok e-veselība, ja tie netiek ņemti vērā.. eveseliba vispar suds.
Kaut automatiska pazinojums piederigajam, ka tads un tads ir registrets slimnica utt.
šo varbūt jājautā atbildīgajām instancēm, kas par lietu, kādēļ tad jāpilda veidlapa, ja tāpat nepaziņos! Cerams, ka Dāvis sacels viņus augšā, lai sakārto šo acīmredzamo absurdu, lai citiem tà negadāsVārdotāja @ 16.06.2024 13:21man paziņam 3 dienas piederīgais nogulēja RAKUS un neviens piederīgais to nezināja.
Tur gan nebija nekādu dokumentu līdzi un tādā gadījumā sociālajam dienestam jāiesaistās… kuri neko nedara.
Bet piekrītu- kāda jēga pildīt kkādus dok e-veselība, ja tie netiek ņemti vērā.. eveseliba vispar suds.
Kaut automatiska pazinojums piederigajam, ka tads un tads ir registrets slimnica utt.
SALOMEJA @ 16.06.2024 13:25Pilnīgi saprotu Dāvi par sašutumu. Tas nav normāli, ka tuvinieki jau uzlauž durvis, meklējot cilvēku, kaut gan viņš jau pusi dienas ir slimnīcā smagā stāvoklī. Man būtu tāda pati emocionāla reakcija, ja kas tāds notiktu ar tuvu cilvēku.
izskatās, ka joprojām kāds te domā, ka pašam ārstam jāmeklē dokumenti. Tādēļ ir domāts administratīvais personāls, sanitāri, kas kārto mantas, vada datus, zvana…magdalena333 @ 16.06.2024 13:38Jā, ārstiem galvenais ir domāt par pacienta dzīvību, nevis meklēt dokumentus. man izbrīna, ka policija notikuma vietā nepārbauda vai personai ir vai nav kādi dokumenti, lai to varētu identificēt. Līdz šim esmu dzirdējusi ieteikumus nēsāt līdz dokumentus, lai tieši šādos gadījumos varētu personu identificēt, bet izskatās, ka kaut kur tie posmi iztrūkst.
jā, pareizi, es to arī saku, ka par dokumentiem domā cits personāls, kas nebija savu uzdevumu augstumos.magdalena333 @ 16.06.2024 13:49Nitaris, vai izlasīji, ko uzrakstīju? Ka ārstiem ir jādomā par pacienta dzīvību, nevis dokumentiem?♀️
SALOMEJA @ 16.06.2024 13:25Pilnīgi saprotu Dāvi par sašutumu. Tas nav normāli, ka tuvinieki jau uzlauž durvis, meklējot cilvēku, kaut gan viņš jau pusi dienas ir slimnīcā smagā stāvoklī. Man būtu tāda pati emocionāla reakcija, ja kas tāds notiktu ar tuvu cilvēku.
Apple of my eye @ 16.06.2024 13:59Žēl par to Jāni/Janīnu :(
Braucis ar skūteri pār gājēju pāreju... Šoferis vainīgs, atļautais uz 30.
Man kā autovadītājai ir bail no skūteriem, jo viņi tomēr pārvietojas ātrāk kā gājēji... Pa Rīgu nebraucu regulāri un nezinu katru ielu - kur gājēji, kur vēl veloceļš, kur kaut kādas jaunas zīmes... Pilnīgi varu saprast, ka ātrumā braucot kaut kur var nenoorientēties. Kaut vai uz Bruņinieku ielas nupat bija pārsteigums par krustojumu ar veloceļu. Šajā gadījumā, ja jau var uzreiz tā noteikt, ka autovadītājs ir vainīgs, tad acīmredzot Jānis nebija gluži lidojis pāri pārējai... Ja būtu tāds balsojums par skūteru izņemšanu no aprites, es balsotu PAR. Jo šī ir tieši tāda situācija, par kuru vajadzētu aizdomāties arī skūteristiem pašiem - jā, ok, šoferis vainīgs. Un??? Kurš guļ slimnīcā komā?
visticamākais, ka uzreiz pateica, ka vainīgs ir šoferis Jāņa traumu dēļ - ja viņš tiktu notriekts, braucot ar to atļauto ātrumu 30km/h, viņam nebūtu tik smagu traumu. Pie šādām smagām traumām tur ir bijis lielāks ātrums.Apple of my eye @ 16.06.2024 13:59Žēl par to Jāni/Janīnu :(
Braucis ar skūteri pār gājēju pāreju... Šoferis vainīgs, atļautais uz 30.
Man kā autovadītājai ir bail no skūteriem, jo viņi tomēr pārvietojas ātrāk kā gājēji... Pa Rīgu nebraucu regulāri un nezinu katru ielu - kur gājēji, kur vēl veloceļš, kur kaut kādas jaunas zīmes... Pilnīgi varu saprast, ka ātrumā braucot kaut kur var nenoorientēties. Kaut vai uz Bruņinieku ielas nupat bija pārsteigums par krustojumu ar veloceļu. Šajā gadījumā, ja jau var uzreiz tā noteikt, ka autovadītājs ir vainīgs, tad acīmredzot Jānis nebija gluži lidojis pāri pārējai... Ja būtu tāds balsojums par skūteru izņemšanu no aprites, es balsotu PAR. Jo šī ir tieši tāda situācija, par kuru vajadzētu aizdomāties arī skūteristiem pašiem - jā, ok, šoferis vainīgs. Un??? Kurš guļ slimnīcā komā?
Apple of my eye @ 16.06.2024 11:49
Jā, fotogrāfam būtu jābūt profesionālam un bez uzmākšanās - p r o t a m s ! ! !
Bet ielikšu savu nepopulāro viedokli, ka arī sievietēm pašām būtu jādomā ar galvu. 20 gadi jau ir pieaudzis cilvēks. Piem., soctīklos pašas liek izkārtas krūtis, izgora pakaļas apspīlētos legingos, pavērtas lūpas u.tml. un tad šokā par nepiedienīgajiem DM-iem.
Kāpēc man 20 gados nebija šādu pieredžu kā Zanei, ko pēc 10-20 gadiem tam vilkt gaismā? Jo es tās sev pati neradīju
Becinja @ 15.06.2024 21:50Ingrīd, Tavam bērnam ir gandrīz 2 gadi - Tu neesi “nesen dzemdējusi” un neizskaties pēc 30gadnieces.
sidzha @ 16.06.2024 14:27
Ja uz zebra notriec velosipēdistu, skuteristu, gājēju vienmēr, pilnīgi vienmēr ir autovadītāja vaina.
Nezinu, kāpēc nekur neskaidro vienu šo niansi- kaut no debesīm nokrīt, lopā vai lidojot 60kmh pāri zebrai vadītājam ir atbildība. Tas ir visos gadījumos. Un tagad izlasīt nakamo noteikti.
Un tad ir vēl viena daļa, kas var iestāties otrai pusei, kur skatās arī zebru šķēršojošā atbildību, t.i., pārliecinājies, braucis gājēja ātrumā utt., ja nav šo, tad atbildība ARĪ (bet nekādā veidā neizslēdz vadītāja atbildību) gulstas uz zebru šķēršojošās personas.
Ja cilvēki piedomātu, ka nepareiza šķēršošana zebras neatbrīvo no atbildības am vadītāju, tad pie zebrām kārtīgāk pārliecinātos, vai vērts lidot, nenometot ātrumu tuvojoties zebrai.
Ps es 99% esmu am vadītājs, un velo, skūteri ir riska zona un man besī, jo brauc pārdroši, nerēķinoties ar apkārtējiem. Nerunāju konkrēti ar šo gadījumu, bet kopumā. Austiņas ausī un duru.