Sveiki. Aprakstīšu situāciju īsumā.
Tātad bērns mācās vsk 2.klase, 15 kmno mājām. Skola sponsorē oranžo autobusu no un uz skolu.
Šodien gadījās tā, ka bērns plkst 17:00 vēl nebij atgriezies no skolas (autobuss pienāk 16:10 parasti). Es klases whatssapp grupā uzdevu jautājumu vai kādai mammai arī bērns nav pārradies no skolas (ar šo busu braukā bērni no dažādām dzīvesvietām, tpc cerēju, ka būs online kāda mamma no mūsu gala). Atbildes nebij.
Steidzīgi devos uz skolu - piebraucot pie skolas, neviena bērna vairs nebij, skolas durvis ciet. Apkopēja un sargs pat nespēja pateikt kurā vietā parasti bērni gaida autobusu. Izmeklējot skolu, bērnu neatradu, apkārtnē arī ne.
Devos atpakaļ uz māju - jā, bērns bij mājā un sacīja ka ļoti parbijies un nezināja ka autobuss nebūs, un atbraucis esot cits autobuss. Ja šoferis nebūtu izkāpis un pateicis ka dodas arī uz mūsu māju pusi, bērns nezinātu, ka tajā jākāpj iekšā.
Wcp jautāju, kāpēc šoferis nedeva vecākiem nekādu ziņu par to, ka autobuss kavēs/nepienāks - kāpēc skolā neviena nebij? Atbildē saņēmu ziņu, ka pedagogs tikai sniedz bērnam zināšanas un pēc stundām, bērnam pametot klasi skolotājs neatbild par tālākām bērna gaitām - par to atbild vecāki.pedagogs neesot aukle un viņam nav jāiesēdina katrs skolēns autobusā. Un vispār kāpēc es rakstu audzinātājai... Jautāju kam tad man rakstīt - klusums... Pēc šiem vārdiem sapratu, ka man jābeidz darbs stundu pirms skolas autobusa, jābrauc pašai uz skolu un jāskatās vai gadījumā nekavēsies autobuss, vai arī vai vispār būs viņš un jāiesēdina bērns busā.... Ja par atbild vecāki, sanāk arī par kādu negadījumu skolā būtu jāatbild vecākiem (piem.ja kāds nodara pāri bērnam pedagogs par to nav atbildīgs).
Kāds ir Jūsu viedoklis par šo?
P.S. Es nevainoju pedagogu pie notikušā, vnk pajautāju kas notiek ar šoferi, ka viņš uz zvaniem neatbild un nepaziņo ja kas atgadās. Paskaidroju arī kāpēc rakstīju wacapā, -ja šoferis neatbild, bērna nav, loģiski ka meklēsu bērnu tur, kur viņš ir bijis - klasē pie audzinātājas. Taču audzinātāja uzskata,ka viņa nav atbildīga ne par vienu bērnu, kas vairs neesot skolas teritorijā, BET bērni autobusu gaida skolas teritorijā, tātad līdz autobusam takā būtu jāatbild klases audzinātājai?
Atbildes atkal nebij.
Saproti visu. Bet septembrī tiekoties, biju teikusi audzīteis, ka esam tikko pārvākušies no citas vietas, viss ir svešs un bērnam arī uz ko viņa atbildēja, -neuztraucieties, viss būs kārtībā, mēs tiksim galā, bet tagad tā...