Internetu izrakāju un likumus lasu jau pēdējās stundas. Bet konkrētu atbildi nesaņēmu. Kā īsti ir, ja studijas esmu beigusi, bet turpina nākt alimenti (ko maksā valsts nevis kāds no vecākiem). Vai man pēc tam šī summa nebūs jāatgriež valstij? Vai arī uzturlīdzkļus saņemšu līdz sasniegšu 21.gadu vecumu?
Ja tas ir VSAA no kā saņem pabalstu, pazvani viņiem, rakstīt arī nebūs jēgas, metīs pretī visādus interesantus pantus, no kuriem neko tāpat saprast nevar. Pazvani, izstāsti situāciju, Tev visu paskaidros.
Ja vien turpini mācīties, tad manuprāt, uzturlīdzekļus var saņemt līdz 24 gadiem ? Lai gan VSAA vajadzētu uzņemties atbildību un vajadzēja nokārtot atzīmi savā sistēmā, ka vairs nepienākas saņemt naudu, tomēr visticamāk, ka jāatmaksā nepamatoti saņemtā summa. Aiz uz VSAA klātienē parunāt.
VSAA ir vienīgie kas sūta uzturlīdzekļus? Jo nezinu īsti no kurienes. Zinu tikai to ka kaut kāds fonds vai kas tas skaitās. Piekrītu tam ka viņiem jāsakārto sistēma. Jo kopš izlaiduma trīs reizes zvanīju un informēju ka esmu absolvējusi. Pasaka ka ir atzīmēts utt. Bet mēneša beigās nauda atkal kontā
Pēc tam bloķēs kontu un tiesu izpildītājs novilks kamēr viss būs atdots. Man bija tā,ka beidzu mācības,bet nauda no VSAA vēl nāca,kaut arī skola un arī pati devu ziņu,ka mācības esmu beigusi. Pēc gada pēkšņi vienā dienā konts bija bloķēts.
Man nāk no UGF cik sapratu ka tas nav tas pats. Un es atvainojos. Ja jau zvanīju vairākas reizes un saucu visus savus datus un ka esmu beigusi un viņi vēl nesaprot. Ko tad vēl man darīt. Uz vietas nevaru aizbraukt. Nedzīvoju Rīga kopš pabeidzu mācības.
Miss99 tev uzturlīdzekļi nāca no VSAA vai UGF? Un kāpēc viņiem nav sakārtota sistēma? Ne visiem ir laiks sēdēt pie datora vai braukt uz vietas lai rakstītu iesniegumu.