Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Eritrocīti un olbaltums urīna analīzē.

Reitings 11
Reģ: 01.08.2019
2014.gadā urīna analīzē parādījās olbaltums - 0.25, pāris reizes - 0,75 , eritrocīti - 55 - 76. Ģ.ā. olbaltumu norakstīja uz nepareizu savākšanu, arī paļāvos uz to. Nepadomājot, ka piecu gadu garumā un nepareizi savākts, un līdz tam, tad bija pareizi savākts. Eritrocītus norakstīja uz to, ka ir Mirena, kas varētu nedaudz dot šos pilienus. Citi nieru rādītāji normas robežās.
No 2016.gada urīna klīniskajā ķīmija olbaltums ir no 1.33 līdz 1,42, 0.82.
Gadā reizi veicu profilaktiski asins un urīna analīzes, šie rādītāji atkārtojās.Bet ģ ā mani nekur nesūtīja.
2017.gadā sakarā ar miomu tika izņemta dzemde.
Ģ.ā. vairs nebija uz ko eritrocītus norakstīt, tad sūtīja pie urologa. Veicu nierēm usg, kur pamanīja sīkus konkramentus, iespējams smiltis nierēs. Veicu nierēm Ct, tur viss labi.
2018.gadā gāju pie nefrologa. Iekaisuma marķierus un autoantivielas asins analīzēs / ANNA IGg, DNS IgG, ANCA IgG, Kardiolipīns IgG un IgM viss robežās. Holesterīns virs normas. Nieru rādītāji normas robežās.
Patreiz nefrologs sūta uz nieru punkcijas biopsiju, lai pārbaudītu uz - Ig A nefropātija. Izdzirdot šo dg iestājās šoka stāvoklis un no uztraukum nepajautāju nefrologam, vai Dg IgA nefropātija ir vienīgā uz ko norakstīt šos nenormas rādītājus. Vai tiešām var rasties nieru mazspēja? Cukura diabēts nav, asinsspiediens normāls. No sūdzībām varu teikt, ka urīnā dažreiz ir vērojamas putas, bet nevienmēr, pāris reizes urīns bijis kafijas tonī. Pirms 10 gadiem vienā nierē skaldīti nierakmeņi, vai tas būtu devis šo rezultātu? Baidos, ka kautkas nav palaists arām. Nezinu, ko esmu darījusi nepareizi? Ar, ko tas varbūt saistīts, olb un er izdalīšanās?
Lūdzu padalieties pieredzē, ja bijis līdzīgi.
01.08.2019 13:06 |

Reitings 745
Reģ: 24.03.2019
Uzrakstīts tā kā visas te būtu ārsti. Es medicīna strādāju, bet tā pat sarežģīts gadījums, kad un grūti izprast visu, jo iespējams ir bijuši gadījumi simptomi kas palaisti garām. Kā arī svarīgi cik jums gadu? Ja jau 30- 40 tad nav brīnums ka nieres un urīna izvadsistema novecojas. To kāpēc iespējams radīsies nieru mazspēja grūti teikt. Iespējams par daudz sāls iepriekš lietots uzturā, par daudz gaļas utt. Tagad jādomā kā arī to procesu apturēt un paturēt nieras kaut cik strādājošā stāvoklī.
Pamaini nefrologu ko tas saka, jo šis ir gana sarežģīti un foruma atbildi neatradīsi. Varbūt kāds tikai ieteiks keto diētu kā arī risinājumu visam:D
01.08.2019 13:18 |

Reitings 430
Reģ: 09.06.2019
Mana vectēvam ir nieru mazspēja. Jums ir jābūt sastādītai diētai - neko treknu, mazāk ceptu un vairāk svaigu produktu. Katru gadu jums ir jāpārbauda nieres, lai stāvoklis uzlabotos. Diētu sastādiet ar dietologu vai ģiemenes ārstu.
01.08.2019 13:32 |

Reitings 11
Paldies par atbildēm!
Saprotu, ka šeit ne visi ir ārsti un ne visiem ir pieredze. Bet tomēr cerība uz kādu padomiņu.
Man ir nepilni 43gadi. Grūti pateikt, vai un kas palaists garām. Regulāri esmu gājusi pie ģ.ā., veicu analīzes un citas rekomendācijas. Vienkārši ģimenes ārstam nebija nekāda rīcības plāna un es akli uzticējos. To apjautu tikai tagad.
Patreiz nefrologs rekomendē ierobežot sāli un ievērot sabalansētu uzturu, punkcijas biopsiju un kontroli pēc pusgada. Es jau vairāk skatos diētas virzienā un arī domāju par nefrologa maiņu.
Sakiet lūdzu vai ievērojot diētu iespējams samazināt olbaltumu?
Par, ko liecina eritrocīti? Eritrocīti un olbaltums sākās reizē.
manadarians
Cik ilgi Jūsu vectēvam ir nieru mazspēja, kāds ir stāvoklis kopumā, vai uzlabojas?
Ko rekomendē nefrologs?
Vai bija jāveic nieres punkciju?
01.08.2019 15:34 |

Reitings 745
Eritrocīti ir sarkanās asins šūnas. Tātad vai nu tie eritrocīti ir no tā ka apkārt urīna izvades kanālam ir brūce un tie tur nokļūst savacot, vai arī ir urīnpūslī, urīna kanālā ir iekaisums un no tā viņi nokļūst urīnā vai trešais variants, kas ir visticamākais viņi rodas no nieru mazspēja, ka kopā ar pirmurīnu viņi netiek kārtīgi izfiltrēti (garš fizioloģisks process, ja grib var atrast internetā meklējot kā veidojas urīns un kā darbojas nieres).
Nevajag vainot ģimenes ārstu, jo ar tādiem rādītājiem pirmsākumos var padomāt ka viss labi.
Kā arī kā jau teicu nav jēga meklēt, kas palaists garām . Ir jādomā ko darīt tālāk.
Protams punkcija ir jāveic, jo citādak neuzzināsi kas kaišs nierēm un savu saslmišanas diagnozi.
Viena lieta, kas ir jāsamazina uzturā ir GAĻA. it īpaši sarkanā. Jo tās izdalītās vielas (piemēram ureāze) nierēm ir visgrūtāk sašķelt un izvadīt no organisma. Jāpāriet uz augu produktiem balstītu diētu ar pazeminātu sāls daudzumu. Sāli vispār vajadzētu izslēgt.
01.08.2019 16:48 |

Reitings 430
Laana42 @ 01.08.2019 15:34
Paldies par atbildēm!
Saprotu, ka šeit ne visi ir ārsti un ne visiem ir pieredze. Bet tomēr cerība uz kādu padomiņu.
Man ir nepilni 43gadi. Grūti pateikt, vai un kas palaists garām. Regulāri esmu gājusi pie ģ.ā., veicu analīzes un citas rekomendācijas. Vienkārši ģimenes ārstam nebija nekāda rīcības plāna un es akli uzticējos. To apjautu tikai tagad.
Patreiz nefrologs rekomendē ierobežot sāli un ievērot sabalansētu uzturu, punkcijas biopsiju un kontroli pēc pusgada. Es jau vairāk skatos diētas virzienā un arī domāju par nefrologa maiņu.
Sakiet lūdzu vai ievērojot diētu iespējams samazināt olbaltumu?
Par, ko liecina eritrocīti? Eritrocīti un olbaltums sākās reizē.
manadarians
Cik ilgi Jūsu vectēvam ir nieru mazspēja, kāds ir stāvoklis kopumā, vai uzlabojas?
Ko rekomendē nefrologs?
Vai bija jāveic nieres punkciju?

Olbaltumu var samazināt tikai tad, ja nelietojat neko, kur to var sastapt.
Eritrocīti piegādā skābekli, cik man zināms.
Aptuveni 10 gadus tā mazspēja, stāvoklis ir ļoti labs, taču kā mūsu ārsts teica, stāvoklis uzlabojas ļoti lēni, tam ir nepieciešams ļoti ilgs laiks. Nieres punkcija nebija jāveic, acīmredzot, vectēva stāvoklis nebija tik kritisks. Jādzer arī pareizās zāles.
01.08.2019 16:49 |

Reitings 745
Eritrocīti piegādā skābekli, cik man zināms.
jā viņi piegādā skābekli un arī ir sarkanās asins šūnas. Tas nav normāli ka viņi ir urīnā. Urinā vajadzētu būt tikai urīnam. :D
Nieras punkcija var nebūt jāveica, ja visas analīzes norāda uz nieru mazspēju. Autores gadījumā rādītāji nav tik slikti, bet nefrologs iesaka veikt punkciju lai noskaidrotu, kas tiešām ir kaišs. Nieru mazspēja jau nav vienīgā kaite, kas var būt.
Kā aŗī ja tā ir nieru mazspēja tai ir vairākas pakāpes. Ja ir tikai sākums tad visu ar diētu un medikamentiem var uzlabot. Ja tiešām ir slikti jau tā ka nieres principā nestrādā (TAS NAV AUTORES GADĪJUMĀ) tad būs vajadzīga dialīze.
01.08.2019 17:30 |

Reitings 745
Jautājums vai vispar ir izslēgtas urīnceļu saslimšanas? Veikta cistoskopija? Nav bieži urīnceļu iekaisumi?
01.08.2019 17:33 |

Reitings 430
Ak jel, labi, ka mums ir ārsts šeit lilitā :D
01.08.2019 17:42 |

Reitings 11
Manuprāt nekas īpaši nav mainījies, kā bija pirmsākumos, kad pirms 5 gadiem sāka parādīties eritrocīti un olbaltums.Patiesībā arī tagad var padomāt, ka viss ir labi. Vienkārši ģ.ā. vairs nav ko atbildēt, kāpēc ir eritrocīti un tādēļ sūta, lai noskaidrotu iemeslu.
Rādītāji pēc Gulbja laboratorijas, dinamikā , pēdējo 5gadu laikā.
Eritrocīti ir robežās no 55-76
Olbaltums - 0.25, pāris reizes - 0,75
No 2016.gada urīna klīniskajā ķīmija olbaltums ir no 1.33 līdz 1,42, pēdējais 0.82.
Pagaidām rādītāji asins analīzēs ir šādi:
Kreatīns - 75 (iepriekš 68, 67, 61, 57, 64, 60, 56, 60, 67)
Glomeru filtrācijas ātrums asinīs- 122 ( iepriekš bija 127, 131, 147, 159, 142, 145, 157, 103, 134)
Urīnviela - 5,7 (iepriekš 5,1 5,5 4,1 3,3 4,0 5,6 7,9)
Nefrologs neteica, ka punkciju vajag tūlīt un tagad, bet rekomendēja nākotnei.
Sakiet lūdzu, kuru Stradiņu Nefrologu varētu ieteikt?
01.08.2019 17:42 |

Reitings 11
manadarians
Jā, tiešām ārsts ir lilitā. Jo vakar apmeklēju mazpilsētas Nefrologu. Galva ir vienkārši vairāk pilna, uztraukums iet pāri malām. Tādēļ ir labi, ka kaut netā varu kautko noskaidrot. Jautājumi nāk tagad, kad vairs neesmu ārsta kabinetā. Un ģ.ā. rinda tikai uz 19.08.
Tikko zvanīju uz Stradiņiem, brīva vieta pie Krugales, apsveru domu doties.
01.08.2019 17:48 |

Reitings 11
Cistoskopija, ja es pareizi saprotu ir urīnpūšļa izmeklējums, tad tāds nav veikt.
Urīnpūšļa un urīnceļu iekaisumi ir bijuši, bet bieži nē.
01.08.2019 17:53 |

Reitings 11
Pirms 10 un 11 gadiem Arsā divas reizes skaldīti nierakmeņi.
01.08.2019 17:56 |

Reitings 745
Laana42 Nē man interesanti liekas, kāpēc uzreiz tiekat sūtīta pie nefrologa. Ja nu problēma nav nierēs, bet ūrinceļos. Varbūt ģimenes ārstam ir citi iemesli un aizdomas. Varbūt vērts padomāt par urologa apmeklējumu un cistoskopiju.
Jā cistoskopija ir tad kad ar mazu kameriņu apskata urīnceļus un urīnpūsli lai noskaidrotu vai tur nav kādas problēmas.
Negribas neko uz dullo minēt, bet iespējams ar dzemdes izņemšanu ir nedaudz traumēts urīnpūslis vai urīnvds un veidojies kāds saaugums.
Kā arī ja iepriekš ir bijuši akmeņi, tad jau sen bija jāmaina diēta. Tas nozīmē ka nieres saņem parāk daudz sāļus un sliktās vielas.
Viena lieta ir skaidra ka rādītāji nav kritsiki un šausmīgi slikti. Ir nedaudz paaugstināti un ir jāatrod kāpēc. Dodies pie ģimenes ārsta pajautā nosūtijumu pie urologa un lēnām bez uztraukuma meklē tālāk kas pa lietu.
01.08.2019 18:04 |

Reitings 11
Gamerglir , Paldies par konsultāciju, šajā brīdī man tas ir ļoti svarīgi!
Pie urologa mani sūtīja jau pirms nefrologa, sakarā ar bijušiem nierakmeņiem. Sakarā ar to, ka bijuši nierakmeņi un pēdējās usg rāda sīkus konkramentus, urologs nozīmēja CT nierēm. Tur viss kārtībā. Tie sīkie konkramenti, usg figurē pēc skaldīšanām. Par cistoskopiju urologs gan neieminējās. Ja runā par sūdzībām, tad pēdējo divu gadu laikā, pāris reizes urīna ir bijis kafijas tonī. Arī naktī nākas iet uz tualeti, nezinu kāpēc, varbūt, ka pirms gulētiešanas izdzeru glāzi ūdens.
Tad ģā mani sūtīja pie Nefrologa un visa šī epopeja.
Dzemdi izņēma 2017.gadā janvārī , bet eritrocīti un olbaltums bija no 2014.gada vasaras.
Patiesībā diēta bija jāievēro jau 10 gadus, to gan esmu grēkojusi. Varu teikt, ka gaļas un piena produktus uzturā patērēju gana daudz. Varbūt sava artava arī tam varbūt. Pēdējais laiks koriģēt uzturu.
Uz rītdienu ir brīva vieta Stradiņos pie Nefrologa. Bet ģā tikai 19.08. Varbūt viedokļu salīdzināšanai apmeklēt? Nezinu.
01.08.2019 18:54 |

Reitings 745
Nu manuprāt tiešām vajag apskatīt urīnpūsli lai saprastu kas tur notiek, jo leikocīti nozīmē par kādu iekaisuma procesu. Nelielu bet ir kaut kas tagad vai bijis.
Saprotams kāpēc ārsts uzreiz ķērās klāt nierēm.
Ja tev ir jaunākas analīzes uz rokas tad aizej varbūt, jo sliktāk no tā nepaliks. Protam ja tas maksas pakalpojumu ārsts tad varbūt pagaidi līdz ģimenes ārstam.
Galvenais ar mierīgu prātu. Lai kas tur ir neizklausās pēc uzreiz mirstamās vainas. Ar diētu un problēmas risināšanu vajadzētu būt labāk.
01.08.2019 19:25 |

Reitings 63
Reģ: 02.10.2017
Esmu arste, bet noteikti neko interneta seit nekonsultesu- neredzot pacientu dzive un nevarot izmeklet, ta ir tikai tuksu miltu malsana. Vienigais piebildisu, ka ja mekle atbildes no nieru biopsijas nevajag baidities. Un IgA nefropatija nav tas pats, kas nieru mazspeja (sobrid tavs GFA ir pilnigi ok lidz ar to par nieru mazspeju sobrid nevar but ne runas un ta ka tev simptomi ir jau 5 gadus var izslegt ari APGN, lidz ar to nekas tiesi sobrid nemainisies dienas vai divu dienu laika un visdrizak ari ne menesa laika).
Ja mekle labu nefrologu Stradinos vari drosi pieteikties pie Nefrologes Kuzemes (loti zinosa par IgA nefropatijam), profesora Cernevska (miiiilziiga pieredze) vai Prof. Petersona (vins vispar ir vienreizejs arsts- zinoss un komunikacija ari patikams).
Velu veiksmi tev atrast atbildes- un vel vairak atrast isto arstu sev, kuram tu vari uzticeties un ar kuru vari justies drosi. :-)
01.08.2019 19:42 |

Reitings 11
Gamergril, paldies par padomiem, tas man bija ļoti noderīgi. Jaunākās analīzes uz rokas man ir. Konsultācija tiešām ir maksas, bet ar norīkojumu Stradiņos ir neiespējami tikt.
bumbumbumbir
Saprotu, ka konsultēšanu internetā, var nosaukt dažādi. Bet šajā brīdī tas bija ļoti noderīgi un pateicīga cilvēkam, kas lasīja manus komentārus, ziedoja savu laiku un atbildēja. Tas palīdzēja man nomierinātos pēc vakardienas nefrologa vizītes.
To, ka IGA nefropātija ir tas pats, kas nieres mazspēja man teica mazpilsētas nefrologs. Lai es saprastu, ko nozīmē IGA nefropātija. To es neizdomāju. Sakiet lūdzu, ko tad īsti nozīmē dg IGA nefropātija, kuru man vēlas pārbaudīt pēc biopsijas.
Ko Jūs apzīmējat ar nosaukumu - APGN?
Konkrēti uz rītdienu brīva vieta bija pie dr Krugales. Vai Jus ieteiktu pie viņas doties? Jo arī pa maksu raksta uz gada beigām. Nedoties rītā un cerēt, kāds atteiks un tādējādi tikšu pie cita dr. Nezinu.
01.08.2019 20:07 |

Reitings 63
Es necensos nosodit, ka meklejat atbildes interneta. Tas nav nekas nosodams. Es tikai mineju, kadel es nevelos noteikt diagnozes, jo ir viegli kludities pacientu neredzot. Es domaju, ka Jums diemzel vel nav paveicies atrast sev isto arstu, kas atbildes uz Jusu jautajumiem ta, lai Jus justos pietiekami informets par savam opcijam un iespejamam diagnozem. Tad, kad atradisiet, tad domaju, ka jautajumus interneta nemaz vairs nevajadzes uzdot.
Es nezinu Dr. Krugali, tadel diemzel par so jautajumu nevaresu neko isti pateikt.
Man ir bijis kontakts macibu procesa ar manis nosauktajiem arstiem, esmu dzirdejusi vinu zinasanas, tadel piemineju sos cilvekus, jo par viniem tiesam zinu, ka tie ir lieliski arsti.
APGN ir saisinajums atri progresejosi glomerulonefritam. Daudzi glomerulonefriti var noritet strauji (2dienu-3 menesi laika novedot lidz nieru mazspejai ) vai parastu gaitu. Ari IgA nefropatija var noritet sadi, bet tas noteikti nav jusu gadijums, jo Jums izmainas analizes ir jau 5 gadus. APGN gadijuma butu svarigi atri veikt biopsiju, lai Pec iespejas atri reagetu. So es piemineju tikai, tadel, ka sis ir viens no tiem gadijumiem, kad katrai dienai ir nozime- Jusu gadijuma Jums par to nav jasatraucas.
IgA nefropatija nav tas pats, kas nieru mazspeja. Nieru mazspeja kopuma ir ne tik loti diagnoze, cik sindroms, kas raksturo nieru funkciju zudumu (samazinatu speju veidot urinu, lidz ar to samazinatu GFA, paaugstinatu kreatininu utt.)- tajas analizes, ko seit ievietojat es noteikti neko tadu nesaskatu. IgA nefropatija var novest pie nieru mazspejas varbut tadel Jums arsts to piemineja, bet tas nenotiek visiem (galeja nieru mazspeja attistas aptuveni 20-40% pacientu ar IgA nefropatiju 10-20 gadu perioda) . IgA nefropatija vienkarsojot ir slimiba, kad nieres izgulsnejas IgA depoziti, kas izraisa iekaisumu un nieru audu bojajumu. Lai apstiprinatu IgA diagnozi veic nieru biopsiju.
01.08.2019 20:30 |

Reitings 63
P.S. Es ieteiktu, lai cik mulkigi tas neliktos pirms arsta apmeklejuma apsesties un mierigi uz lapinas sarakstit pa punktam to, kas uztrauc un ko gribat uzzinat. Vizites parasti ir isas un aiz apjukuma var gadities daudz ko aizmirst- beigas izejot no kabineta un aizbraucot uz majam paradas miljons jautajumu, ko aizmirsas uzdot.
01.08.2019 20:34 |

Reitings 11
Sirsnīgi pateicos par sniegtajām atbildēm uz maniem jautājumiem. Šodien virtuāli noskaidroju vairāk, nekā vakar
konsultācijā.
Uzrakstīt jautājumus pirms vizītes pie ārsta ir pavisam pieņemama prakse. Vakar minētā dg nāca pēkšņi, nepaguvu aptvert jautājumu plašumu.
Izlēmu, došos rītdien uz konsultāciju. Tad uzrakstīšu dakteres viedokli un tālāko taktiku.
Labu nakti! ?
01.08.2019 22:29 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits