Visu bērnību esmu dzīvojusi 103.sērijas 3-istabu dzīvoklī, tad kādu laiku hruščovkā, es teiktu miniatūrā (38 m2) divistabu dzīvoklīti, tad pāris renovētās mājās - pārplānotos vai specprojektu dzīvokļos, bet nekas nav salīdzināms ar to komfortu, kas ir normāli izplānotā un renovētā pirmsakara mūra mājas dzīvoklī - paaugstināti griesti (2.3 m augstums mani nudien nomāc, bet 2.8-3.0m ir tieši laikā, viss pārējais jau ir, manuprāt, energoneefektīvi + šausmīgi palielinās izmaksas, kad jādoma par remontu, iebūvētajām mēbelēm u.t.t.), salīdzinoši plašas istabas, bieži klāt ir pieliekamais, aukstumskapis vai "meitas(kalpones)" istaba, ja ir nomainīta elektronistalācija u.c. komunikācijas + nosiltināta ārsiena, tad vispār izcili.
Katrā ziņā - šobrīd priecājos par savu izvēli, iegādājoties dzīvokli pirmskara mājā un tiešām izbaudu. Mīnusi? Jā, ir - ja nav pilnībā renovēta māja, tad parasti mēdz būt diezgan sliktā stāvoklī pagalms un kāpņutelpa, daudzās šādās mājās ir jādomā, kāda apkure, jo ne visur ir centrālā, kā arī ne visur būs iespējams ierīkot gāzes apkuri. No īpašumtiesību viedokļa - daudzas mājas ir kopīpašums, kur dzīvokļi ir tikai iedalīti lietošanā, nevis izdalīti kā atsevišķs dzīvoklis, līdz ar to kaut kādās jomās šī formalitāte var mazliet čakarēt lietas. Un - reti dabūjama pastāvīga un garantēta vieta automašīnai. Bet, ar visu to - man patīk.