kāpēc ienīst bagātus cilvēkus?

Reitings 558
Reģ: 22.08.2012
vakar FB lasīju cepienu, ka turīga ģimene, kas baigi kapeikas neskaita, ir savs īpašums,auto, uz veikala cenām neskatās, bet tādām lielām lietām kā ceļojums vai remonts ir jāsakrāj. katrā ziņā nav miljonāri bet dzīvo krietni virs mināmālās. Sūdzējās,ka radinieki un draugi bieži tā pārmetoši saka- nu jūs jau varat atļauties?atkal ceļojat, atkal kaut ko nopirkāt!
tipa jājūtas vainīgiem,ka spēj atļauties kaut ko vairāk. kāpēc tā ir? jūsu domas?
20.01.2019 18:05 |

Reitings 230
Reģ: 26.09.2017
Un tas kā citi dzīvo man tiešām neinteresē. Tā ir viņu izvēle, nav ko lūrēt svešos makos.
21.01.2019 13:49 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Šajos stāstos nesaprotu vienu lietu -kā visi apkārtējie ir tik šausmīgi labi informēti par Tavu ienākumu līmeni? Man ne ģimenē, ne draugu lokā nekad nav bijušas šādas situācijas, ka, piemēram, kaut kādā saviesīgā pasākumā, ēdot rosoliņu, visi plātītos ar saviem ienākumiem un pirkumiem. Viena lieta, ja cilvēks pelna 5 vidējās algas un vairāk. To no malas var pamanīt. Bet pāris simti EUR nav tik acīmredzami, ja cilvēks pats to neatklāj.
21.01.2019 13:51 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
amsterdama ne vienmēr ir jāplātās. Cilvēki dzīvē, tāpat kā forumā, mīl "faktus" izzīst no pirksta. To, cik pelnu, stāstu tikai dzīvesbiedram, pat mātei ne. Bet ierodoties radu saietos, parasti sākas "ā, nu Tev jau ir, Tu jau Riiigaaa..." Nevajag nekādas dārgās lupatas, dažām tantēm, lai sāktos interpretācijas, pietiek ar to, ka Tev rokas sakoptas, pēdējo gadu telefons, vai no kādas māsīcas dzirdēts, ka Zinas tante atvaļinājumā bijusi tālāk, nekā "ceļojumā uz Paņevežu" :-D
21.01.2019 14:11 |

Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Drīzāk nevis skauž, bet pasmīn par viltus veiksminiekiem. Tādiem, kuri dirsh " pats visu sasniedzu " un " nauda man ir daudz ", bet realitātē gandrīz neko saviem spēkiem nav sasnieguši, lietotie mitekļi un auto pašiem nemaz nepieder, tāpat kā nereti pat telefoni. :-) Ponti tukši, nekas vairāk.
Kas attiecas uz to, cik pelna, ja cilvēks labi zina nozari, tad pietiek ar amatu un firmu, prof profila apskati un zina, cik pelna, precīzāk nekā algas elvē, cv portālu speci un pat kādas lielas firmas HR. Bez jokiem, nopietni, ja domā, tad saprot.
21.01.2019 14:36 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Piekriitu ,ka taa latina katram ir sava,kad cilveeks juutaas labi,teiksim situeets.
Nevajag nemaz buut loti bagaatam,pietiek ar to ,ka ir mazliet vairaak kaa otram ,un ir jau dzeeliigas pieziimes.
Esmu noveerojusi,ka pat nevaajag buut bagaatam,vajag buut tikai apmierinaatam ar dziivi,kad tas "draugs"izmetiis taadu tekstu-nu nevar zinaat,varbuut peec gadiem taa vairs neies,vai atkal-atceries tos laikus,kad....Katraa zinaa ir gruuti pateikt to-man tiesaam prieks par tevi!Tajaa vietaa buus kaut kaads "aakis"!
21.01.2019 15:03 |

Reitings 25910
Reģ: 27.11.2018
Aprakstītā ģimene- ja cilvēki dzīvo samērā pieklājīgi, tas neierindo viņus bagāts kategorijā.
Ienīst būtu stipri teikts. Bet noteikti daļai nepatīk tādi cilvēki, lielākoties domāju dēļ:
- nepatīk, kad turīgaki cilvēki visādi izrāda savu statusu, ir augstpratīgi liekot mazāk pelnošajam justies zemākam, izsakās ciniski, bārstās ar nepodomātiem komentāriem, nespēj iejusties, kā ir, kad ir mazāk naudas utt
- ir cilvēku tips, kam nauda svarīgaka par visu, iegūta apšaubamā veidā, krāpnieciski, negodpratīgi, viegli- mantots , ar viltu utt Kā teikt- ka tik ir un vienalga kā. Un ja vēl tiek uzsverts savs pārakums.
-nepatīk, jo bieži visa ta turība ir, kad cilveks īsti no sevis nekas nav, bet tikai tukši izradās.
-vienkārsi skauž, pat ja cilvēks ir daudz strādājis, sities, neblato, sava nerizlizētā dzīve un upura loma, kad visi visu viņam ir paradā. (tik tiešam si biezi novērojams radu starpā, kad cilveki nāk no vienādiem apstākļiem, bet kads ir iedomājies, ka tam, kam iet labak viņam jāpalīdz vai jatvieglo)
Man personīgi nepatiku neraisa bagati cilveki, tiesi otrādi,priecājos par citu sasniegumiem, īpaši, manā draugu lokā, atgrūž tikai, ja kāds jūtas augstāks un visu laiku īpaši uzsver un akcentē uz savu matreālo stāvokli it kā tā būtu vienīgā un galvenā vērtība, īpaši, kad netiek ņemts viss faktoru kopums šīs turības saniegšanai.
21.01.2019 15:04 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Vēl jau ir tā, ka ja labi izskaties, tad esi lepns bagātais radinieks. Man arī ir bijis, ka atbraucu pie radiem, bet izrādas esmu lepna, jo man ir gari mati, manikīrs, kleita mugurā utt, redz lepnā, bagātā rīdziniece, kura reti brauc ciemos, lai gan nav nekāda iemesla braukt biežāk, neesam tik tuvi, lai būtu kas vairāk par radu saietiem. Tāpat jau cilvēki, kuri staigā pa veikaliem zina, cik kas maksā, arī par mašīnu spriež utt, nav pat jāstāsta nekas. Vēl, ja kaut ko neēd , jo vienkārši negaršo, tad esi izlepis un tik prastu ēdienu jau neēd :-D
21.01.2019 15:05 |

Reitings 3871
NightSky-es esmu dzirdeejusi pieziimes,ja nebuutu atbraukusi no Amerikas,pret mani kafejniicaa tik labi neiztureetos!:-D
21.01.2019 15:10 |

Reitings 347
Reģ: 27.12.2018
Paldies par šo diskusiju. Pēc autores pieteikuma sanāk, ka es arī esmu turīga. Māja ir, auto ir, Rimi krāmēju ratos, ko vēlos. Braucu, kur gribu, degvielas piles neskaitu. Remontam un ceļojumiem ir jākrāj, sadzīves tehniku un mēbeles varu reizēm nopirkt bez krāšanas. Visu laiku biju domājusi, ka tas ir tā "normāli", nedaudz virs izdzīvošanas līmeņa, bet redz, atklājās, ka tā ir zināmas turības pakāpe.

Viss ir relatīvs, neeksistē tāda absolūta "bagāts-trūcīgs" skala. Ļoti daudziem cilvēkiem Latvijā nav ne mājas vai mašīnas, veikalos parasti jāpiedomā, ko pērk, degviela jātaupa, remontiem krāj ļoti ilgi vai pat vispār nevar atļauties, par sadzīves tehniku un mēbelēm tas pats. Tādiem tu noteikti skaitīsies turīga. Tādi cilvēki tad attiecīgi arī mēdz pārmest, jo tu vari atļauties to, ko viņi nē.
21.01.2019 15:15 |

Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Amerika skaitās cool? Imho, daudzās nozīmēs analogs ukrainai, by, krievijai. Daži cenāriji dzīvē var būt analogi.
Pontošana par tēmu; citi ir neuzņēmīgi un es sasniedzu pati.
Realitātē tā persona studēja maksas augstskolā par tēva naudu. Tātad, nekāda teicamniece vidusskolā nebija. Tētis samaksāja par skolu un deva dāsnu kabatas naudu, bet tante iekārtoja piestrādāt, lai bērniņam CV ir pieredze ( cilvēcīgs un normāls solis, uzskatu šis gan ir normāli).
Pastrādāja ārzemēs, kur dzīvoja, nemaksājot neko, tikai council tax:-D, draugam uz kakla 100%.
Tētis nomira, viņa atbrauca uz Rīgu, pārdeva mantoto dzīvokli, labu dzīvokli labā vietā. Tam pat pamatskola nav jāpabeidz, lai pārdotu mantotu īpašumu.
Vietā nopirka daudz lētāku dzīvokli, kuru ieķīlāja! Tur arī pat pamatskola nav jāpabeidz, jāpūlas arī nav itin nemaz.
Paņēma vēl kredītu biznesam, auto uz kredīta. Kruts telefons uz nomaksu ar pieslēgumu ( par to pati lepojās, cik šī labs klients operatoram).
Ponti, ka katrs var sasniegt un šī visu sasniegusi.
Njā, mantot lielu un labu dzīvokli, pārdot, nopirkt vietā 3* lētāku, ko ieķīlāt; lūk īstie sasniegumi.
Dzīvojot nahaļavu vecim uz kakla, katra arī ārzemēs var sakrāt vairāk, rēķinus de facto pati nemaksājot, ledusskapi piepildot par cita naudu un braukalējot ar darba auto, nevis kaut metro.
Yes, sasniegumi.
21.01.2019 15:33 |

Reitings 3871
Tul-tur jau taa lieta,ka te ir tiesaam loti daudzas vietas vispaar maz apdziivotas,nekas neliecina par to wow-Amerika.Parasti cilvekiem to wow dod LA un NY,varbuut veel Sanfrancisko.
21.01.2019 15:38 |

Patīk
Reitings 4100
Reģ: 09.08.2016
Es arī nevienam neizpaužu savu ienākumu apmēru, izņemot vīru. Bet vai tiešām pat neklāstot savus algas apmērus, apkārtējie nevar noprast vai tu pelni minimālo vai pāris tūkstotīšus? Domāju,ka tas ir redzams pat neplātoties. ;-)
21.01.2019 15:42 |

Reitings 3871
Mc.Queen-es juutu!Man pat nevajag ,lai tas cilveeks ir iipasi sapuceejies.To juut peec uzvediibas jau.Gruuti izskaidrot,bet taa ir.
21.01.2019 15:47 |

Reitings 60
Reģ: 12.01.2019
Ja cilvēks sūdzas, ka citi viņu apskauž par viņa turīgumu, man šķiet, ka kaut kas nav OK ar pašu cilvēku, viņa attieksmi pret apkārtējo sabiedrību.
Līdzīgi kā pateikt "citiem skauž mans skaistums / tievums /..". Parasti tomēr tādi skaļi un pompozi izteikumi ir tiem, kuri paši plātās ar savu pārākumu.
21.01.2019 16:23 |

Reitings 60
Reģ: 12.01.2019
Sūdzējās,ka radinieki un draugi bieži tā pārmetoši saka- nu jūs jau varat atļauties?atkal ceļojat, atkal kaut ko nopirkāt!

Grūti teikt nezinot kontekstu, bet, ja tie nav pārāk tuvi radi, iespējams, tas vispār ir viņu neveiklais veids, kā virzīt sarunu tālāk, nevis pateikt "mhm" un klusēt. Tipa - "jūs bijāt ceļojumā? Šķiet, ka vēl nesen bijāt iepriekšējā ceļojumā! Jūs toreiz bijāt Parīzē?" savukārt "bagātā" dzird - "jūs ATKAL ceļojat?"
21.01.2019 16:26 |

Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Ja runā par Latviju, tad situācijas var būt dažādas, ja ir mantota māja, vai īpašums kuru pārdodot esi spējis nopirkt jaunu,labiekartojis, bet kredīti vai īres NAV jāmaksā, vidusmēra normālu auto iegadajies operatīvajā līzingā ar meneša maksu 200-250 eiro, vizuali smuku BMW 8 gadi vecu var arī pa patsmit štukām nopirkt un izskatīties šiki, un ģimenes vecajiem tantukiem liksies ka brauc limuzīnā, tad ģimenes kopējais budžets 2000 eiro būs gana labi un sanāks ne tikai nedomajot iepirkties Rimi veikalā(piedomājot pie tā lai nenobarotos resni), nopirkt normālas drēbes ar norunu ka kvalitatīvs apģērbs nav japērk katru mēnesi pa entajiem topiņiem un somiņām, bet normāli, un aizbraucot ceļojumā paris reizes gadā! Viss sanāk un neesi ne mahinators ne krāpnieks.
Bet ja īpašuma nav, tas diemzēl var iespert kārtīgi pa maciņu arī kopbudžetam 2000 apmērā!
21.01.2019 16:46 |

Reitings 3871
Frida567-loti gruuti ir pastaastiit taa,lai neizklausaas peec plaatiisanaas.Atceros,ka staastiju ,ka esam nopirkusi condo Hawaii,es veel uzsveeru,ka nopirkaam taadu,kur faktiski visu paartaisijaam,straadaajaam 2 meenesus no agra riita liidz vakaram.Neviens nedzirdeeja,ka esam straadaajusi,visi dzirdeeja tikai to ,ka esam nopirkusi...plaatamies utt
Iznaak ,ka var staastiit tikai to,kas ir negatiivs.Ja taada nav,tad buus:-D
21.01.2019 16:55 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Man druska laukos maju un zemi nopirka gadus 20/it atpakal par butiba kapeikam
Pirmo vasaru dzivija garaza,ziemu mini istaba bez remonta. Maju pasi remonteja,tikai jumtu citi lika 4 gadus!!!!! Par savu naudu.Tagad tam ipasumam vertiba liela! Unnar ne tam lielak lv algam, un visu pasi!!!
21.01.2019 18:08 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Teemas pieteikumaa aprakstiitaa gjimene nav turiiga. Taa ir vidusmeera gjimene.
21.01.2019 18:32 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Tiesi ta!
01.02.2019 14:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits