kā pajautā vairāku dienu ēdienkarti un receptes tā vienmēr klusums
Nu ja tas man, tad vienkārši visi nesēž forumā visu laiku :-D
Bet nu ēdienkarte atkarīga man no sajūtām, ir arī 'profesionāli' sastādīta vegāna 'fitnesa' diēta ar visiem perfektiem makro un mikro, bet man parasti slinkums svērt un skaitīt.
Nav gluži ēdienkarte, bet tādas idejas, ko mēdzu ēst:
Brokastīs - ļoti patīk auzu pārslas (ātri vārāmās ar ūdeni) + banāns + karote zemesriekstu sviesta; variācijas dažāsas auzu putrai, vasarā parasti banāns +zemenes. Manā uztura programmā ir auzu pārslas ar augu pienu + riekstiem un žāvētiem augļiem (nedaudz). Ja negribas putru, tad mans top ir arī avokado + tomāts uz maizītes. Ja pavisam slinkums, tad reizēm nopērku gatavo 'smēriņu', ko likt uz maizes. (Ir arī citas lietas, šis tikai piemērs).
Pustdienās - ļoti dažādi, reizēm mēdzu apēst vairākus augļus, ja neesmu pārāk izsalkusi, reizēm maizīte ar avokado (ja neēdu to brokastīs), citreiz kāds smoothie (reti, jo man ne pārāk patīk tādi), vienu brīdi ļoti bieži taisīju wrapu ar to apaļo lavašu, saspaidīju virsū pupiņas, saliku tomātus, papriku, citreiz tofu, kukurūzu, nu pēc sajūtām, ko gribas tajā dienā atkal un sāli+pipari.
Vakariņās - atkal variē, atkarībā vai taisu tikai sev vai arī draugam. Ja draugam, tad parasti tādas 'interesantākas' receptes, mana mīļākā ir mexican quinoa (neaprakstīšu šeit), bet ja tikai sev, tad pa slinko uzvāru rīsus/griķus/ kuskusu + brokoļi/ziedkāposts/ gurķis/ salātlapas/spināti + pupiņas, zirņi, kukurūza (nu ne jau viss uzreiz, dažus izvēlos un to lieku kopā, ķip budda bowl tipā). Mēdzu arī pankūkas uzcept (tas pats kas parastās, tikai bez olām (tāpat turas kopā) un ar augu pienu). Nu ko tik es netaisu, nevaru uzskaitīt visu, jo nav konkrētas ēdienkartes :-D