Protams, ka nav normāli. Bet es apbrīnoju tās mammas, kuras te iedegas par to, ka bērnam jāaug pēc grāmatas un "mans jau tajā vecumā darīja to, to, to..." nu nav visi bērni vienādi un nebūs, pat attīstība. Es nevarētu iedomāties situāciju, kad visas Latvijas priekšā esmu sataisījusi haipu par dzemdībām utt, un pēc tam nometu to bērnu likteņa varā, neinteresējos par viņa veselību, attīstību, nevedu uz dārziņu...BURUNDUKS iignais @ 23.01.2025 11:48jo ātrāk sāk darboties, jo vieglāk ir visu novērst. Šeit vienīgā problēma ir vecāki, kuriem ir absolūti pofig par savu bērnu un viņa attīstību. Tas arī cepī. Un dr ir ieteikuši darboties, bet vecāki liek mīksto. Tas ir normāli?
Kirbis32 @ 23.01.2025 11:32
Tas ir daudz un tādā vecumā. Psihologi iesala 45 min sadalot dienā un nekādā gadijumā pirms miega.
Manam bērnam paliek šogad 5gadi un mēs sākam skatīties multenites piemērotas vecumam.
Pirmstam montesori rotaļas,pasakas,leļļu teātri,mūzika ,jautrība. Mans bērns nav savās rokās turējis mūsu gadžetus. Es lepojos ar sevi. Nezināju kāda mamma es būšu,zināju ,kad laba un ar savu bērnu attiekšos tikai ar cieņu un izpildīšu visas viņa vakadzības. Kā arī paldies mūsu pediatrei pie kuras vedām bērnu katru mēnesi uz vizītēm,kur arī pediatrs interesējas par bērna sasnoegumiem,ko prot,kas jādara,kas jāmāk,pediatre ļoti uzpieda ēšanu no 4.mēnešu vevuma, ēda arī mums ideāli,6 mēnešos gaļa! Paši priekš sevis aizvedām pie fizioterapeta,masāžinas parādija utt,aizvedām pie ostiopāta-savu interešu pēc,jo tas viss ir arī par un ap runas attīstību.
Tas,ka viņu puika nečurā vai vismaz nemēģina jau čurāt bez pampers ir ļoti,ļoti bēdīgi,es pat neuzdkaitīšu kapēc,jo tās kuras zin,tās zin.
Dźeisons ir vecāku nolaists un pamests.
Pat mauglis džungļos augot viens ir daudz attīstītāks.
Un tas kā viņi pie tā visa nepareizā ir Džeisonu pieradinājuši,ir grūti,grūti izkolojams. Viņiem tam nebūs prāta un laika,iedvesmas.
Nauri nežēlo naudu un dod savu puiku speciālistiem..
BURUNDUKS iignais @ 22.01.2025 23:54Naurix bija pie kaut kāda (stabili bezmaksas, valsts) neirologa. Kurš teica, ka nav īsti labi, vajag pārbaudīt dzirdi un EEG uztaisīt. Bet tad varēja saprast, ka fanules mamulītes sarakstīja, ka pilnīgi normāli, ka 2.5g nerunāt. Pie ausu ārsta aizveda, cerams aizvedīs arī uz EEG. Bet šis jau viss tikai izlēdz vieglāk atklājamas lietas. Dž runu jau neietekmē, ka viņš stundiņu paskatās multenes (tas ir pilnīgi bezjēdzīgi un nevajadzīgi) vai nav kopā ar vienaudžiem. Skaidrs, ka vecākiem uz viņu
pofig. Bet jautājums ko dara auke, arī ar viņu nerunā? Aukle, tomēr jau varēja iemācīt uz podiņa iet un pašam ēst. Vai tomēr, tās grūtības ir daudz lielākas..
Devindesmitseptini @ 23.01.2025 13:50
Un Tu lepojies, ka Tava bērna pediatrs uzspieda sākt piebarojumu no 4mēn vecuma? Vai ir palasīti kādi pētījumi par šo? :).
Slinkumam vispār nav nekāds sakars ar to, ka 4mēnešos nav nepieciešams dot piebarojumu. Nav jau kotletes jācep. Ja reiz vedi savu bērnu pie neirologiem, osteopātiem, varēji arī aiziet pie kāda zinošāka ārsta, kas pateiktu, ka 4 mēnešos sākt piebarošanu ir muļķības.Kirbis32 @ 23.01.2025 17:10
Mja??4.-6. mēnešu vecumā ar mātes pienu vai mākslīgo piena maisījumu vairs nepietiek, lai nodrošinātu bērnu ar visām barības vielām un nodrošinātu enerģiju. Turklāt pāreja uz cieto pārtiku veicina mutes muskuļu attīstību. Kā arī ieviešot piebarojumu bērns iepazīstas ar dažādām jaunām garšām, kas ir svarīgas viņa tālākai attīstībai.
Nevaig aizbildināties ar slinkumu vai tupumu un pētijumiem.??
Ka arī autisma pārbaudei suta iz EEGKenty @ 23.01.2025 11:14uz EEG sūta,lai izslēgtu epilepsijas iespējamību un smadzeņu darbības novirzes,lai viņš zinātu,kur meklēt iemeslu.
Psihiatrs sūta uz ADOS testu.Sākums ir tāds.Tieši par runāšanu.Vispirms,tiek parbaudīta dzirde,vai bērns dzird labi,Neirologs apjautājās vecākiem par grūtniecības norisi par dzemdību iznākumu,vai nav bijis skābekļa bads,,attīstību līdz vizītei,ko cik kurā laikā darījis,un nosūta arī uz EEG,lai pārbaudītu epilepsijas aizmetņus,smadzeņu novirzes,tas nav saistīts ar AST,jo tie ir nervu sistēmas traucējumi ne smadzeņu.,neirologs uzraksta savu slēdzienu,,tālāk iet psiihologs,kas veic izpēti savā lauciņā,audiologopēds.,,klīniskais psihologs,psihiatrs,Ja neko neaizmirsu ,Jo tas ceļš bija traki garš.Blablablabla @ 23.01.2025 21:39Ka arī autisma pārbaudei suta iz EEG
A un kautkur pa vidu bija nedēļa Gaiļezerā,kur bērnu novēroja no visiem galiem,ja pareizi atceros psihiatrs nosūtīja.Kenty @ 23.01.2025 22:38Psihiatrs sūta uz ADOS testu.Sākums ir tāds.Tieši par runāšanu.Vispirms,tiek parbaudīta dzirde,vai bērns dzird labi,Neirologs apjautājās vecākiem par grūtniecības norisi par dzemdību iznākumu,vai nav bijis skābekļa bads,,attīstību līdz vizītei,ko cik kurā laikā darījis,un nosūta arī uz EEG,lai pārbaudītu epilepsijas aizmetņus,smadzeņu novirzes,tas nav saistīts ar AST,jo tie ir nervu sistēmas traucējumi ne smadzeņu.,neirologs uzraksta savu slēdzienu,,tālāk iet psiihologs,kas veic izpēti savā lauciņā,audiologopēds.,,klīniskais psihologs,psihiatrs,Ja neko neaizmirsu ,Jo tas ceļš bija traki garš.
Viņš jau gadiem tā ir, TAGAD VAJAG HAIPU, jo pat NL Marija Vucēna ir populārāka 🫡novērotāja @ 23.01.2025 11:34Šķiet, ka lieliskajam Instagram pārim nemaz neiet tik spīdoši. Arvien biežāk runā par saviem strīdiem, problēmām un visur viens liels čīkstings par Nauri.
IceCream @ 23.01.2025 10:29
Bet iedomājieties, cik reāli var tas bērns neinteresēt, ka Tu neaizej līdz un nepaklausies, ko tie dakteri saka? Es arī biju ar savējo uz pārbaudi tur, godīgi nespēju iedomāties, ka iedotu tēvam, še ved.
Didra tak nevienu reizi nav bijusi. Un uz konsultāciju pie tā paša neiraloga vēlams divatā, jo tur tomēr dr grib zināt abu vecāku viedokli. Kā arī par grūtniecību labāk, tomēr zin atbildēt tas cilvēks, kurš bija stāvoklī. Tāpat, dzirdes pārbaude šādā vecumā ir diezgan nogurdinoša. Tāpat dr ir daudz jautājumu, kur atkal divatā ir vienkāršāk atbildēt.Aizspogulia @ 24.01.2025 00:24
Es piekrītu visam, ko te raksta, būtībā. Un 90%, ka Didra nezināja, pie kāda ārsta dodas dēls.
Bet teikt, ka nespēj iedomāties, ka tēvs aizved dēlu pie ārsta un māte nedodas līdzi, ir savādi.
Tēvs ir tieši tāds pats vecāks kā mātei. Jābeidz vienreiz šis, ka tēviem jau nav nekādi pienākumi, bezmaz vai ne par ārstiem, ne jāzina, kāds izmērs bērnam, ne ko bērnam iedot pusdienās.
Protams, iet kopā abiem pie ārsta ir normāli. Un tieši tāpat ir aizvest tikai mātei, ne? Tad kāpēc nevarētu arī tikai tēvs vest pie ārsta? Tas ir precīzi viens un tas pats.
Mēs bieži sarunājam, kurš šoreiz vedīs, jo otrs tamēr var izdarīt kaut vai tādu ikdienas sīkumu – kā satīrīt māju klusumā un pagatavot vakariņas.
Es uzticos savam vīram un esmu pārliecināta, ka viņš gan visu dzirdēs, gan visu pajautās.
IceCream @ 23.01.2025 23:57
Itālijā
BURUNDUKS iignais @ 24.01.2025 00:39Didra tak nevienu reizi nav bijusi. Un uz konsultāciju pie tā paša neiraloga vēlams divatā, jo tur tomēr dr grib zināt abu vecāku viedokli. Kā arī par grūtniecību labāk, tomēr zin atbildēt tas cilvēks, kurš bija stāvoklī. Tāpat, dzirdes pārbaude šādā vecumā ir diezgan nogurdinoša. Tāpat dr ir daudz jautājumu, kur atkal divatā ir vienkāršāk atbildēt.
Neviens jau nekomentē, ka tēvs nevar bērnu vest pie dr, kas tās par muļķībăm.