piekrītu!Ketija123 @ 26.03.2020 19:45
Nūū varbut tāpēc, ka šī diskusija ir par Elīnas veikalu?!
---
Un es arī piekrītu, ka tagad nav īstais brīdis tā ālēties, pusplikai skraidot pa ielu un lieki provocējot cilvēkus un savus sekotājus. Valdība un ārsti tomēr tagad stingri iesaka palikt mājās un lieki apkārt nevazāties. Tā ir tikai kaut kāda fotosesija kaprīzas idejas vārdā, kuru noteikti varētu atlikt vai pārcelt uz iekštelpām. Ar savu attieksmi viņa parāda, ka viņai viss po*ig, uz viņu striktie ieteikumi neattiecas, tāpēc loģiski, ka tas citos raisa dusmas un neizpratni. Šobrīd saprātīga biznesa prakse ir censties pasargāt gan savus darbiniekus, gan klientus, lai palielinātu iespēju, ka ātrāk viss atgriezīsies normālās sliedēs.
Kā kurš. Pārtikas veikali ir vaļā, pasts un bankas strādā, šodien lai ieietu veikalā jāstāv rindā ar 2m attālumu un laikam pa 5 cilvēkiem ielaida. Frizieri un nagu meistari tāpat pa kluso strādā, lai gan neesmu meitene ko ietagoji, bet es arī no UK.kreimene.. @ 26.03.2020 20:21Mana pēdējā rindkopa bija domāta lietotājai HeartBurnCity
kreimene.. @ 26.03.2020 20:20Es saprotu, koH eartBurnCity grib pateikt. Es tiešām gribētu, lai LV mācītos no citu valstu kļūdām un jau laicīgi visu aizvērtu ciet - visu veikalus (izņemot vitāli nepieciešamos), liktu visiem uzņēmumiem aizvērties ciet utt. Diemžēl Latvija tā nedara. Un, ja LV daudzi uzņēmumi rūpējas par saviem darbiniekiem un apkārtējiem un nodrošina darbu no mājām, ir tikpat daudz tādi uzņemumi, kuri šo lietu tik ļoti nopietni neuztver un visiem darbiniekiem ir jāiet uz darbu. Par to arī Blanche saka - visi vilcieni pilni, visi sabiedriskie transporti ir pilni, jo valsts un daudzi uzņēmumi to tik nopietni neuztver un lielākajai daļai ir jāiet uz darbu un, ja nav savas mašīnas, tad ir jāizmanto sabiedriskais transports. Es nedomāju, ka Blanche uzskata, ka ir normāli staigāt pa kafejnīcām tagad. Vienkārši tas, ka Elīna aiziet pafotografēties uz ielas, nav sliktāk par to, ka cilvēki braukā uz darbu (un tas ir valdības un uzņēmumu dēļ).
b]eartBurnCity, Tu esi no UK, kā sapratu? Kāda tur situtācija? Par inficēto/mirušo es zinu, man drīzāk jautājums - kā izpaužas tas pilnīgais lock down? Neviens uzņēmums nestrādā? Un visi, visi (izņemot pārdevējus pārtikas veikalos un aptiekās) sēž mājās?
kreimene.. @ 26.03.2020 20:20Es saprotu, koH eartBurnCity grib pateikt. Es tiešām gribētu, lai LV mācītos no citu valstu kļūdām un jau laicīgi visu aizvērtu ciet - visu veikalus (izņemot vitāli nepieciešamos), liktu visiem uzņēmumiem aizvērties ciet utt. Diemžēl Latvija tā nedara. Un, ja LV daudzi uzņēmumi rūpējas par saviem darbiniekiem un apkārtējiem un nodrošina darbu no mājām, ir tikpat daudz tādi uzņemumi, kuri šo lietu tik ļoti nopietni neuztver un visiem darbiniekiem ir jāiet uz darbu. Par to arī Blanche saka - visi vilcieni pilni, visi sabiedriskie transporti ir pilni, jo valsts un daudzi uzņēmumi to tik nopietni neuztver un lielākajai daļai ir jāiet uz darbu un, ja nav savas mašīnas, tad ir jāizmanto sabiedriskais transports. Es nedomāju, ka Blanche uzskata, ka ir normāli staigāt pa kafejnīcām tagad. Vienkārši tas, ka Elīna aiziet pafotografēties uz ielas, nav sliktāk par to, ka cilvēki braukā uz darbu (un tas ir valdības un uzņēmumu dēļ).
b]eartBurnCity, Tu esi no UK, kā sapratu? Kāda tur situtācija? Par inficēto/mirušo es zinu, man drīzāk jautājums - kā izpaužas tas pilnīgais lock down? Neviens uzņēmums nestrādā? Un visi, visi (izņemot pārdevējus pārtikas veikalos un aptiekās) sēž mājās?
un diemžēl Latvija tik mazgā rokas un no UK klūdām nemācās.rizha_anna @ 26.03.2020 20:40Un UK bija aizņemta ar roku mazgāśanu, kamēr citas valstis slēdza robežas un vismaz kko sāka domāt/darīt.
Ir skaistumkopšnas saloni, kas ir aizvēruši savas durvis, citi atkal strādā pēc slēgto durvju politikas.
Personīgi es esmu atcēlusi visus pierakstus pagaidām līdz maijam
Ar distancēšanos fabrikās un noliktavās esot traki. Nesanāk tie 2vi metri visu laiku.rizha_anna @ 26.03.2020 20:37
UK veikalos laiž tikai mazās grupās, aiz durvīm rindas, visi viens no otra 2 metru attālumā.
Var iet tikai uz darbu vai veikalu, lieki apkārt vazāties nedrīkst. Iziet paskriet arī var. Lielie šopinga centei ciet, vaļā tikai 2 veikali -Boots un Superdrug( tas manā pilsētā un tas ir tikai 1 piemērs)
Ir jābūt apliecinājumam, ka esi keyworker, lai nav policijai jāskaidrojas, kapēc esi uz ielas.
Fabrikās un noliktavās strādā viss kā parasti, jo ražošanu neviens nav atcēlis. Tikai gribētos zināt, kā tur ar distancēšanos-šaubos vai starp 3000 darbinieku tas maz iespējams.
Kas var-strādā no mājām, kaa nevar -iet uz darbu.
Pati esmu pašizolācijā, nav ne jausmas kā ir realitātē -uz ielas.
HeartBurnCity @ 26.03.2020 20:53un diemžēl Latvija tik mazgā rokas un no UK klūdām nemācās.
Es piekrītu Tev, ka uzreiz vajadzēja. Tāpec tāda dusma , ka LV vel to neuztver nopietni un ir tādas Elīnas , kas veljoprojam skraida pa publiskām vietām un vel reklamē to.rizha_anna @ 26.03.2020 21:03
Boriss vnk saprata, ka ir dibenā, bet arī novēloti. Uzreiz bija jāliek viss uz lockdown, nevis jāaicina neapmeklēt publiskas vietas. Pat rītā pēc lockdown Peterborough Tesco bija stāvgrūdām pilns ar cilvēkiem.
rizha_anna @ 26.03.2020 21:03
Boriss vnk saprata, ka ir dibenā, bet arī novēloti. Uzreiz bija jāliek viss uz lockdown, nevis jāaicina neapmeklēt publiskas vietas. Pat rītā pēc lockdown Peterborough Tesco bija stāvgrūdām pilns ar cilvēkiem.
Tas pats, kas tevi mudina te ienākt palasīt un pašausmināties par mums, mudina mūs iečekot Elīnu ienākt te un komentēt. Kur tu esi labāka? Un kāda ir atšķirība?ekspertize @ 26.03.2020 22:36Pievienošos vienai no dāmām, kas minēja, ka ik pa laikam iemet aci tieši šajā diskusijā. Es arī lasu, reti kad uzrakstu kaut ko, bet nu jau mani tas trulums, kas šeit valda, vairs nepārsteidz. Ir dāmas, kas pat seko līdzi tam, kas kam seko IG un kas nē, lai tik varētu paklačot un palaist kārtējo baumu. Ja man kādreiz nešķita meiteņu kontingents TIK ļoti briesmīgs, kā puiši mēdza stāstīt, tad tagad tiešām saprotu, ka pilnīgi normālu domājošu dāmu ir teju kā 3 pret 100 tupajām. Te šis ļoti uzskatāmi atspoguļojas. Diemžēl.