Es nēsāju masku, mazgāju rokas utt. , jo nedzīvoju Latvijā un man tas nesagādā problēmas. Manā pilsētā ir jānēsā maska arī ieejot vecpilsētā vai jebkur citur ārā, kur ir daudz cilvēku - galvenās ielas, iepirkšanās kvartāli utt. Un ticiet vai nē, ne man, ne citiem tas nesagādā problēmas. Maskas nēsājam dien dienā kopš marta mēneša, arī vasarā, kad bija +35 grādi.
Es bieži lasu Latvijas ziņas un mani patiesi pārsteidz tas pārspīlētais cepiens, ka redz viss ir ciet, nekur nevar aiziet utt. 😅
Īstenībā, tas ir gaužām traģiski, ka lielai daļai cilvēku, laika pavadīšana un izklaides aprobežojas ar veikaliem, kafejnīcām un restorāniem.
Kad es aizbraucu uz Latviju, mani mūžīgi draudzenes sauc iet kaut kur pasēdēt, bet es viņas saucu ciemos pie sevis, jo man gribas izcept kūku no Latvijas produktiem, pacienāt ar gardu tēju un pasēdēt mierīgā atmosfērā, nevis sēdēt restorā, kur ir vēl 50 cilvēku un mierīgi papļāpāt nav iespējams.
Tāpat es zinu to, ka arī Latvijā ir daudz opcijas, lai principā visu pasūtītu uz mājām, kāpēc gan to neizmantot? Es dzīvojot citā zemē, tādas opcijas izmantoju bieži un man ir prieks, ka netērēju savu laiku, ar stundām ilgu vazāšanos pa veikaliem.