TeaPot @ 06.05.2021 18:28tiešām? es pati liku angļu valodu, bet manā klasē gāja cilvēki, kas lika krievu.... hmm. reāli neatceros, bet kkā palicis prātā, ka obligāta bija svešvaloda, kura - to izdomā pats.
TeaPot @ 06.05.2021 18:28tiešām? es pati liku angļu valodu, bet manā klasē gāja cilvēki, kas lika krievu.... hmm. reāli neatceros, bet kkā palicis prātā, ka obligāta bija svešvaloda, kura - to izdomā pats.
C00L Dzipsy @ 06.05.2021 19:26Angļu valodas eksāmens NAV obligāts eksāmens. Izlasiet takš nolikumus.
Lai iegūtu atestātu par vispārējo vidējo izglītību jākārto trīs obligātie eksāmeni:
- latviešu valoda,
- viena svešvaloda,
- matemātika,
- ceturtais eksāmens nav obligāts, bet kārtojams pēc izvēles, ja tas nepieciešams iestājai augstākās izglītības iestādē.
Ne visi bērni mācās angļu valodu. Kāds izvēlas mācīties tikai vācu valodu un krievu valodu. Kad es mācījos vidusskolā, puse no klases apguva vācu valodu, puse no klases apguva angļu valodu. Jūs gribat teikt, ka cilvēku piespiedīs kārtot angļu valodas eksāmenu, ja arī viņš nav šo valodu apguvis? ?
Meitenex @ 06.05.2021 20:02Tagad apgūt angļu valodu ir obligāti. Tā ir šī pirmā svešvaloda. Nezinu, kad bija savādāk, bet kad es mācījos visu laiku angļu valoda bija visiem(attiecīgi var būt novirzienos atskiras stundu skaits nedela), izvēle bija starp krievu un vācu. Attiecigi sis kā 2.svešavloda
Eksāmenu obligāti nav jāliek angļu valodā, tas tiesa, bet daudzi liek, jo pārsvara to prasa augstskolās. Ticu, ka Elīna nelika tādu un viņas anglu valoda nav nekas neparasts. Es esmu mācījos, likusi centralizēto eksamenu, pec tam vel universiTete mācījusies angļu valodu, bet tāpat “uzsist klaču” ar to instruktoru pie izpletņiem vai ar kādu strīdeties viesnica nevaretu. Nav man tās prakses un drošības sajutas runāt, laužos. :)
Vēljopvairāk, ja Elīna nerunā angliski ikdienā, domāju, ka viņai vēl sliktāk neka man, nav brīnums, ka neprot.
Mav jau tads standarts, ka visi mūsdienās prot angļu valodu. Tas ir tikai piņēmuns :) Protams, uzskatu, ka Elīnai ks uzņēmējai būtu vērts pamācīties, bet neuzskatu, ka nezināšana ir kaur kas wow, neparasrs
Derisa @ 06.05.2021 20:13
Vēlu veiksmi atrast labi atalgotu darbu pēc uni beigšanas, ja nevarētu sarunvalodas līmenī izskaidrot problēmu vai parunāt. Pat darba intervijas łoti bieži notiek tikai angliski. Anglu valoda ir standarts un tā arī tam jābūt.
Meitenex @ 06.05.2021 20:33
Piekrītu. :) Bet nevajag tagad pielīdiznāt kā standartu un pašsaprotamu lietu to, ka visi bez izņēmumiem prot angļu valodu. Apmeram ta - ja tu nezini angļu valodu, tad tu neiederies sabiedrībā.
Man ir ļoti laba matemātiska domāšana. svešvalodas neiet. Es ieguldu laiku, cenšos mācīties, bwt progress minimāls, kamer citi tekoši runā, pirkstu nepakustinādami
Digimons @ 06.05.2021 10:25bet kāpēc jāvelta laiks ēst taisīšanai ceļojumā, ja pa to laiku var apskatīt kaut ko vai pastaigāties pa pilsētu? Man tieši patīk kaut kur aizbraukt un ne par ko nedomāt, ko taisīt ēst, kā taisīt utt.
teja2525 @ 06.05.2021 22:05https://failiem.lv/f/ggjkknwwd
Viņas pups izkatas pēc totālas anomālijas! Tik briesmīgi īstenībā.