Vai precēties

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Iemesli, kāpēc precas, ir dažādi. Vai uzskatāt, ka jāprecas tikai aiz lielas mīlestības, vai arī der iemesls, ka nu jau vecmeitas statuss klāt un blakus sakarīgs kandidāts, vai arī bērniņš pieteicies vai jau paaudzies (paaugušies) un gribas tos audzināt oficiālā ģimenē, vai arī laulāto fakts atvieglo (atrisina) kādas ar īpašumu, pabalstiem saistītas formalitātes (tā vairāk ir ārzemēs) utt. Zinu, ka ne visas precas aiz vienkārši lielas loves. Pazīstu meiteni, kas precējās, jo jau no agras bērnības dzīvē visvairāk sapņoja par to balto kleitu, tad nu ar paķēra teju pirmo kandidātu, taču baigi nelaimīga neizskatās, jo bērni viņai ir viss :-) Viena kolēģe nesen apprecējās ar iepazīšanās portālos nomakšķerētu vīrieti, pirms tam pusotru gadu kladzināja, ka viņai mērķis gada laikā atrast sev vīru. Kā pati stāsta, viņš tāds stumdāms, bīdāms, īsti nekāds, taču vienlaicīgi ir lepna par to, ka sieva. Viena no tuvām draudzenēm, kas kopā ar savējo vairākus gadus, čīkst, ka gaida bildinājumu, bet tai pat laikā, kad gadījies kāds strīds, mēdz šaubīties, vai viņš vispār ir īstais un ka raksturs viņam ir tāds ar ko grūti sadzīvot. Vēl, protams, zinu pārus, kuriem laulības ir bijis abpusējs, "es Tevi mīlu, tāpēc gribu, lai esi mans vīrs/ sieva" lēmums. Ok, daži no tiem ir izšķīrušies, jo tā dzīvē gadās, ka jūtas mēdz noplakt, izbeigties... Tomēr ne visi. Es ticu stiprām laulībām, un ticu, ka arī ne viens vien puda sāls tajos izēsts. Bet, manuprāt, tādas ir liels un īpašs retums. Kā tad, jūsuprāt, ir... labāk vienkārši "sakārtot" savu dzīvi, vai arī gaidīt to brīdi, kad ir sajūta "ak dievs ak dievs mans 100% īstais, gribu ar viņu nodzīvot visu mūžu, un kopīgi bērni, tā vispār būs mūsu dzīves augstākā laime"? (bez ironijas). Un ja 40 vai vēl vēlākos gados nesatiek to lielo lovi? Uztvert to tā, ka laulāties nav lemts? Vai arī pārspļaut pār plecu un apņemt to vīrieti, kurš no rīta gultā pienes kafiju, ir jauks sarunu biedrs un mīļi noglāsta vakaros?
22.09.2018 22:41 |

Reitings 311
Reģ: 21.06.2018
Godīgi varu atzīties, ka precējos formalitāšu dēļ. Jā, protams,es ļoti mīlu savu vīru, mēs bijām kopā pietiekoši ilgu laiku, lai saprastu, ka esam piemēroti viens otram, bija īstā sajūta, utt., utjpr., bet mēs varējām laimīgi dzīvot kopā tālāk neprecējušies un mīlēt viens otru līdz nelabai dūšai, lai mīlētu, precēties nevajag. Precējos, jo gribēju iegūt juridiska radinieka statusu savam tuvākajam cilvēkam, savam, var teikt, vienīgajam ģimenes loceklim. Jo kas gan cits ir cilvēks, ar kuru dzīvo kopā un pavadi 90% brīvā laika kopā? Kamēr nebijām precēti, draugs nevarēja caur savu darba vietu man pat izdevīgo ģimenes locekļu veselības apdrošināšanu nopirkt, jo es nebiju viņa radinieks. Vienreiz saskārāmies ar situāciju, kur nevarējām kopā apmeklēt pasākumu, jo pasākums bija "darbiniekiem un viņu radiem". Radiem, nevis draudzenēm-piegulētājām, saprotiet. Tāpat man neprecētai bija bail ar viņu ceļot musulmaņu valstīs, vienreiz arī iestrēgu lidostā kontroles laikā. Bija doma par kopīgām studijām. Radiem ir ģimenes atlaides studiju maksai, ne-radiem - nav. Bija doma pirkt kopīgu īpašumu. Un kāpēc lai draugs vai draudzene kļūtu par hipo kredīta galvotāju, ja otrs var elementāri aizlaisties? Pavisam citādi ir vīram un sievai, kur jau skaitās kopīpašums.
Nākotnē ir svarīgi, lai "ja nu kas" gadījumā mantojam viens otram piederošo, lai varam lemt viens par otru smagas slimības gadījumā, jo saviem radiem neuzticamies. Lai vismaz reanimācijā ielaiž. Man tas rada lielu drošības sajūtu. Un jā, es negribēju dzīvot piegulētājas statusā. Jo tu tiešām juridiski esi nekas.
23.09.2018 11:18 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es esmu viena no sievieteem,kura abas reizes appreceejaas "bez lielaas miilas".Miilestiiba naaca noteikti veelaak.Pirmajaas attieciibaas taa atnaaca peec beernina dzimsanas.
Nu otraas lauliibas bija loti sasteigtas,viss notika loti aatri(zinaajaam viens otru tikai 16 dienas):-D,nebija laika daudz iedzilinaaties,bet nu beigu beigaas dziivojam loti labi ,saskaniigi.Esam noteikti uz "viena vilna" cilveeki.Tas ,man liekaas, ir loti svariigi,lai nodziivotu saskaniigi kopaa daudzus gadus.
23.09.2018 15:01 |

Reitings 577
Reģ: 02.07.2018
odetta kāpēc apprecējāties tik ātri pēc iepazīšanās?
23.09.2018 17:35 |

Reitings 3871
akaroa-man viiza beidzaas,bija jaapienem leemums-mainiit savu dziivi vai nee?
Ar tagadeejo praatu tomeer nebuutu to darijusi,bet nu toreiz gribeejaas ko mainiit taa loti speeciigi.
23.09.2018 17:47 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
odetta, ko un kā Tu būtu toreiz darījusi ar tagadējo prātu?
23.09.2018 19:37 |

Reitings 3871
Neraatnaa-buutu braukusi maajaas!Lai cik laba dziive man te nebuutu,iespeejas visiem paliidzeet utt,es nespeeju sadziivot ar to ,ka esmu tik taalu un neaizsniedzama.Jo ilgaak te dziivoju,jo vairaak to saprotu.
Gribeetu savus viirus(abus) patureet kaa draugus noteikti!
23.09.2018 21:11 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
odetta, ja, kā noprotu, tik ļoti vēlies atpakaļ mājās, kāpēc neizskati iespējas atgriezties LV ar vai bez tagadējā vīra?
23.09.2018 22:45 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Vai precēties vai nē, tas ir jājūt, abiem, tā ka tas abiem sagādā prieku un piepildījumu. Un nevajag baidīties no izdevumiem un problēmām, tas ir skaists pasākums, kuru vienreiz piedzīvot ir tiešām vērts.
Ilgstošas attiecības nav viegla lieta, pudi sāls, problēmu bedres, krīzes, tas ir gandrīz neizbēgami. Protams nevajag mocīties un cīnīties tur kur tas nav vērts.
Bet kad ir tikts pāri visām krīzēm un nebūšanām, tad saprot ka īstais cilvēks ir blakus un tas ir labākais kas dzīvē varēja būt.
24.09.2018 09:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits