Lai gan cik pasaulē nav precētu sieviešu, kuras daudz labāk būtu gribējušas palikt vecmeitas un atdot dzīvi jēgpilnam darbam nevis kaut kāda idiota zeķu beršanai.
TheLaw, Tev vajag Tavas stereotipiskās domāšanas konkrēta piemēra analīzi?
Kas tieši ir steriotipiski? Tas, ka sievietēm ar laiku zūd skaistums? Un viņām tādējādi samazinās iespēja atrast sev piemērotu dzīves partneri? vai kas tieši?Uzskatīt, ka sievietes vērtība ir skaistumā, gadu skaitā un attiecību statusā ir stereotipiski. Un jebko citu piekarināt sievietei kā pašsaprotamu tikai balstoties uz viņas dzimumu, ir stereotipiski. Nu, tas pats, protams, attiecas uz vīriešu dzimumu. Vai atbildēju uz uzdoto jautājumu, TheLaw?
Sievietes kurām laulība ir viss kārtībā ir daudz laimīgākas par tām, kas visu mūžu nodzīvo vienas, sev iestāstot cik dzīve ir lieliska.
Tas ka kāda ir aprecējusi idiotu jau ir viņas pašas vaina, tādu tak pati izvēlējas ne tā?
Uzskatīt, ka sievietes vērtība ir skaistumā, gadu skaitā un attiecību statusā ir stereotipisk
Esmu novērojusi “bļaušanu” no abu dzimumu dažiem pārstāvjiem, dažādos vecumos par to, ka nav normāli partneri. Nedomāju, ka ir godīgi ‘izvilkt’ vienu grupu (nemaz nerunājot, ka par karjeristēm un/vai feministēm var dēvēt daudzas sievietes, to skaitā ir ļoti daudz ar ģimenēm un bērniem).
Un šī nekārtība bieži ir saistīta ar vīra slinkumu, vienaldzību, egoismu, sānsoļiem u.tml
Jautājums bija par to vai tu piekrīti apgalvojumam, ka sievetes ar laiku zaudē skaistumu un tādējādi zamazinās iespēja atrast sev piemērotu partneri?^ tas ir Tavā stereotipiskajā domāšanā un aizspriedumainajos pasaules uzskatos balstīts jautījums, TheLaw. Turklāt tas ir jau pielādēts ar pareizo atbildi, tādu, kas izdevīga Taviem dzimumaizpriedumainajiem uzskatiem. Tas nav atvērtā tipa jautājums, tās ir lamatas - Tavu pašu stereotipu lamatas Tev pašam, ne jau nu man, ibio - lamatas, kas iedzītas Tavās smadzenēs un liek Tev griezties kā vāveres ritenī uz riņķi vien bez izejas. Ja apnīk, tad pa sānu durvīm aļa 'kritiskā domāšana' ir izeja, bet ja Tev patīk ar tiem aizspriedumainajiem uzskatiem dzīvot - neviens Tev to neliedz, es jau nu vismazāk, jo no tāda pasaules skatījuma man ir makten daudz vielas asprātībām un citiem (ne)darbiem.
TheLaw, es veljoprojām vēlētos uzzināt, ko Tu saproti ar feminismu
:-D paldies par atbildi!
Feminism is a range of political movements, ideologies, and social movements that share a common goal: to define, establish, and achieve political, economic, personal, and social equality of sexes. This includes seeking to establish educational and professional opportunities for women that are equal to those for men.
Feminist movements have campaigned and continue to campaign for women's rights, including the right to vote, to hold public office, to work, to earn fair wages or equal pay, to own property, to receive education, to enter contracts, to have equal rights within marriage, and to have maternity leave. Feminists have also worked to ensure access to legal abortions and social integration, and to protect women and girls from rape, sexual harassment, and domestic violence. Changes in dress and acceptable physical activity have often been part of feminist movements.
Un tev tiešām šķiet, ka tagad feminisms nav pārvērties par freak show?