Es vēlreiz atkārtošos, ka daudzas sociāli nelabvēlīgās ģimenes negrib tos bērnus, tie bērni vienkārši rodas jeb gadās, kā teica slavenā Varkļānu ģimenes māte. Ja sievietēm būtu nauda, viņas lielākoties veiktu abortus, bet naudas nav, pašas neizglītotas, nesaprot, kā bērni rodas un tad, kad lielais un augošais vēders kļūst aizdomīgs, tad jau par vēlu ko mainīt un bērns jādzemdē. Varbūt ir arī ģimenes, kas bērnus rada pabalstu dēļ, bet nu nav Latvija nekāda Leiputrija - ja sieviete nav strādājusi, tad arī pabalsti būs niecīgi un tas nav nekāds motivators nelabvēlīgajām ģimenēm apzināti censties radīt bērnus. Ja tādas ģimenes tiešām ir, tad tie drīzāk ir izņēmumi, nevis norma. Es tiešām ticu, ka tad, ja nelabvēlīgo ģimeņu sievietēm piedāvātu bezmaksas sterilizāciju - daudzas piekristu. Bet ir necilvēcīgi un neētiski to uzlikt par obligātu pienākumu.
Un es personīgi noteikti daudz vairāk atbalstītu deputātu kandidātu, kas iestātos par finansējuma palielināšanu medicīniskajai apaugļošanai, jo pāri, kas netiek pie bērniņiem, gaida rindā uz valsts līdzfinansējumu vismaz pāris gadus. Un jā, ar uzsvaru uz līdzfinansējumu, jo sabiedrība brēc par to, ka viņu samaksātie nodokļi tiek novirzīti medicīniskajai apaugļošanai, taču patiesībā valsts sedz tikai pašu minimumu - nelielu daļu no tā, ko pāri iztērē šajā procesā, paši piemaksājot vairākus tūkstošus.