KPVLV par sieviešu piespiedu sterilizāciju

Reitings 211
Reģ: 29.11.2015
Čau. Klīstot pa twiteri uzskrēju virsū šim:

Ko domājat par to, ka Jeļena Pārmale grib piespiedu kārtā sterilizēt sievietes, un papildus tam KPVLV acīmredzot šo ideju uzskata par normālu ideju, iekļaujot to mājaslapā?
28.08.2018 18:28 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Piekrītu un atbalstu! Tādas sievietes, kurām jau atņemti bērni un dzemdē nākamo - uzreiz uz tā paša galda jāsterilizē!
28.08.2018 19:57 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Neatbalstu piespiedu sterelizāciju. Es vispār uzskatu, ka ikviens cilvēks ir tiesīgs lemt pār savu ķermeni tiktāl, cik tas negatīvi neietekmē citus cilvēkus. Neatbalstu arī olšūnu donoru programmas aizliegšanu nedzemdējošām sievietēm. Atbalstītu eitanāzijas legalizāciju Latvijā.
Bet, par konkrēto tēmu runājot - atbalstītu bezmaksas sterelizācijas iespēju sievietēm un vīriešiem no sociāli nelabvēlīgām ģimenēm, kā arī aktīvu sabiedrības informēšanu un izglītošanu par šādu iespēju. Jo pārsvarā jau tie alkoholiķi/narkomāni nemaz negrib tos bērnus - tie bērni gadās un varbūt pārim nemaz nav nauda abortam, ko labprāt izvēlētos, ja būtu iespēja.
28.08.2018 20:03 |

Reitings 558
Reģ: 23.07.2016
Zinot sociāli nelabvēlīgo vidi un tās attieksmi pret bērnu plānošanu un kontracepciju, vienā teikumā var pateikt, ka tādām muļķībām tur neviens nenodarbojas un labākajā gadījumā tos prežus nopārdos pret pudeli un "drošs sekss" tur kādu vismazāk uztrauc.
Visiem ir tiesības uz vairošanos, bet nevajag aizmirst, ka vecākiem ir obligāts pienākums apgādāt savus bērnus, nevis valstij par to jāatbild.
Ir tomēr sievietei izvēle, kuram tēviņam atdoties, pirms palikt kārtējo reizi stāvoklī. Ar večiem tā pagrūtāk, jo nevar jau paši zināt, kurš ir bērna tēvs, ja nav oficiāli ierakstīts.
Seksa sekas ir visiem zināmas, kur paliek vecāku atbildība pret bērnu, kas no tā var rasties.
Beidzot sāktu domāt ar galvu, ar ko kartējo reizi pārguļ.
28.08.2018 20:07 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Es esmu par to, lai cilvēkus izglītotu kontracepcijas jautājumos, jo pat šajā forumā daudzas uzskata, ka pārtrauktais ir kontracepcija, būtu pieejamāka kontracepcija (kaut kur dalītu prezervatīvus par brīvu vai simbolisku samaksu "nelabvēlīgajiem".

Es par šo piekrītu - Norvēģijā visiem piedāvā bezmaksas prezervatīvus. Tos var dabūt ģimenes centros un orālā kontracepcija arī ir ļoti lēta. Tas, protams, prasa resursus no valsts budžeta, bet,no tā daudz kabatā neiebāzt, tā kā šaubos, vai Latvijā kas tāds notiks. Vairāk var 'nopelnīt' no bērnu namiem.
Es esmu par stingrākiem sodiem sakarā ar pārkāpumiem pret bērniem. Piemēram, pazudušais puika, kas nosalis mežā (Ivans?) - tajā ģimenē ir vēl citi bērni, bet viņi aug turpat un visi tikai pažēloja māti, uzskatot, ka nāve ir pietiekams sods, bet aizmirstot, ka tur dzīvo arī citi bērni, par kuriem tādā pat kvalitātē rūpējas, cik par mirušo.

Latvijā šīm ģimenēm dod 101 iespēju laboties. Tie sociālie darbinieki laikam smadzenes vispār nelieto, vai arī viņiem pret šiem bērniem ir absolūta vienaldzība.
Par bērnu nama problēmu - piemēram, tajā pašā UK ir tīri sakārtota sistēma ar izņemtiem no ģimenes bērniem. Es jau tā garus komentārus rakstu, interesē - meklē pati.

Latvijā daudz kas nav sakārtots, jo pastāvošā kārtība kādam ir izdevīga. Par bērnu bērnunamā valsts maksā milzu summas, no kurām lielākā daļa līdz bērnam nenonāk.
Kaut vai piemērs - zviedri ziedo lietotas drēbes internātskolai Latvijā, bet tur vadība visu labāko pārdod sev piederošā humpalu veikalā un līdz bērniem nonāk tikai pats sliktākais.
Tā ir cita veida domāšana. Latvijai līdz tādai vēl tālu.
28.08.2018 20:07 |

Reitings 3647
Prātīgāka būtu iespēja dabūt valsts apmaksāta kontracepciju or smth sociāli nelabvēlīgām, maznodrošinātām utt. ģimenēm/personām. Kaut kā tā.

Par bezmaksas kontracepcijas lietošanu, diemžēl, pabalstus nedod, bet par bērnu dod. Būs, protams, tie, kam tas palīdzēs, bet paši sliktākie eksemplāri turpinās tādā pašā garā.
28.08.2018 20:10 |

Reitings 262
Reģ: 23.06.2017
Nu ko, gudri - lai panāktu iedzīvotāju skaitu Latvijā 2.5 miljoni, viņi nolēmuši sterilizēt sievietes, vai nav ģeniāli? :-D:-D
28.08.2018 20:17 |

Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
Nu ko, gudri - lai panāktu iedzīvotāju skaitu Latvijā 2.5 miljoni, viņi nolēmuši sterilizēt sievietes, vai nav ģeniāli?

Nu, vēl "ģeniālāk" būtu šo skaitu palielināt uz tā slāņa vecāku, kuru bērnus uztur valsts, rēķina.
28.08.2018 20:28 |

Reitings 3647
Nu ko, gudri - lai panāktu iedzīvotāju skaitu Latvijā 2.5 miljoni, viņi nolēmuši sterilizēt sievietes, vai nav ģeniāli?

Ja sterilizēs pārus, kam jau kādi trīs bērni dzīvo bērnu namos un situācija ģimenē nav mainījusies, šaubos, vai uz demogrāfiju tas atstās ļoti negatīvu ietekmi.
28.08.2018 20:28 |

Reitings 211
Raven komentāri manuprāt velk arī uz citu aspektu - pašas valsts atbildību nelabvēlīgu ģimeņu eksistencē. Latvijā valsts ekonomiku kontrolē visai stingri, nodokļi ir augsti, un nebūt nav tā, ka šeit ir izteikta ekonomiska brīvība. Esmu lasījusi arī ārvalstu ekonomistu viedokļus, ka valsts nodokļu politika iedzīvotājus dzen nabadzībā, arī tādēļ, ka uzsākt un attīstīt mazos biznesus ir ļoti sarežģīti. Daudz sarežģītāk nekā, piemēram, Igaunijā. Tad būtu jāuzdod jautājums par pašas valsts atbildību sociāli nelabvēlīgu ģimeņu radīšanā, cilvēkiem saskaroties ar grūtībām atrast vai sev radīt darbu (mazpilsētās un laukos jau pārsvarā ir tieši mazie biznesi), mēģinot izdzīvot no algām, no kurām tiek vilkti anormāli nodokļi, un bieži ekonomiskas bezcerības rezultātā iekrītot arī atkarībās. Otrs aspekts būtu valsts bērnunami, par kuriem te jau tika rakstīts, ka tur izaugušie bērni bieži arī paši kļūst par nelabvēlīgu ģimeņu veidotājiem vēlākos gados. Tās ir tiešas sekas valsts attieksmei pret šiem bērniem. Un valsts kļūdu dēļ šie cilvēki būtu jāsoda ar piespiedu sterilizāciju, valstij tēlojot augstāko morāles institūciju?
28.08.2018 20:36 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
O, jā, vēl noderīgāk valstij būtu šīs sievietes padarīt par dzemdējamām mašīnām. Un vai nav lieliski? Laimīgie vecāki pāris gadus dzīvojas uz pabalstiem, toties valstī lērums jaunu, bērnu namos augušu nodokļu maksātāju |-)
28.08.2018 20:39 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
. Es vispār uzskatu, ka ikviens cilvēks ir tiesīgs lemt pār savu ķermeni,tiktāl, cik tas negatīvi neietekmē citus cilvēkus.

A tā bērna dzīvi tas neietekmē? Tas bērns nav cilvēks? Kāda tur doma apakšā? Ka gan jau viņš izdzivos? Padzīvos sūdos, pārtiekot no plikas maizes un rīsiem, netīrībā ar vecākiem alkoholiķiem, narkomāniem, bet galvenais tajā visā ir sievietes tiesības dzemdēt cik viņa grib? Kurš tad reāli domā par tiem bērniem??? Pilnīgi neviens, valdiba atmet pabalstu vai iemet bērnu namā, sabiedrība vairās no tādiem bērniem uztverot viņus jau kā padibenes un nekam nederīgus. Tas viss ir tiešām skumji. Un man tiešām ir pie vienas vietas par tām narkomānēm un alkoholiķēm, lai arī sterelizē.
Vienīgais...uzskatu ka cilvēkam ir jādod iespēja mainīties, ārstēties no atkarībām, bet ja tā sieviete neko nevēlas mainīt vai atkārtoti padodas par labu alkoholam un narkotikām, tad man vispār viņu nav žēl un tiešām vienalga kas ar viņām notiek.
Žēl ir to bērnu, bet par viņiem būtībā neviens nedomā
28.08.2018 20:42 |

Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
Kārlim Ulmanim ar savu eigēnikas programmu noteikti būtu ko teikt šajā sakarā :)
28.08.2018 20:47 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Sito krievija vajag. Akatos biezi raidijumu muzskoje\zenskoje maminam ir materinskij kapital pec 2 vai kura berna. Sadzemde barus un laukos vai mazpilsets perk majas vecas un dzivoklus. Vot tur kas daras:-D
28.08.2018 20:49 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
A tā bērna dzīvi tas neietekmē? Tas bērns nav cilvēks?

Peekaboo1, tieši tāpēc es pieminēju "tiktāl, cik tas negatīvi neietekmē citus cilvēkus". Un esmu no tām sievietēm, kas arī embriju kopš brīža, kad tam sāk pukstēt sirsniņa, sauc par bērnu vai cilvēku, lai arī medicīniski tas ir tikai auglis. Protams, ka bērns ir cilvēks un bērna dzīvi ietekmē tas, ja vecāki par viņu nerūpējas. Taču es uzskatu, ka sociāli nelabvēlīgām sievietēm primāri ir jāsniedz cita veida palīdzība, nevis sterelizācija. Manā radu lokā ir sieviete, kura jaunībā bija alkoholiķe, taču konkrētu notikumu ietekmē ārkārtīgi mainījās, viņai piedzima 2 meitas, kurām nu jau pašām ir bērni un tā ir viena no sirsnīgākajām ģimenēm 4 paaudzēs, kādu es vien pazīstu. Ja šī radiniece savā dzīves melnākajā posmā būtu piespiedu kārtā sterelizēta, tad šāda ģimene nekad neeksistētu...
28.08.2018 20:57 |

Reitings 37
Reģ: 24.08.2018
Ideja vienkārša, sterilizēta sieviete nevar radīt bērnus, neatkarīgi kāds vīrietis. Šī politiķe atrisina problēmu saknē, varbūt nav politiski pareizi, bet nelabvēlīgs vīrietis(narkomāns, bomzis, utt.) nevar radīt bērnus. Pats redzēju kā divi bomži ņēmās aiz atkritumu kastes vienreiz.... kas labāk, lai tāda bomzene tiek sterilizēta vai, kad viņai piedzīmst DZĪVS bērns, kurš NEPIEKĀ NAV VAINĪGS? Bet tiek uz mūžu nolemts šausmīgai dzīvei, ar maziem izņēmumiem, kuriem dodas izrauties.
28.08.2018 20:57 |

Reitings 211
A tā bērna dzīvi tas neietekmē? Tas bērns nav cilvēks? Kāda tur doma apakšā? Ka gan jau viņš izdzivos? Padzīvos sūdos, pārtiekot no plikas maizes un rīsiem, netīrībā ar vecākiem alkoholiķiem, narkomāniem, bet galvenais tajā visā ir sievietes tiesības dzemdēt cik viņa grib?

Būtībā - jā. Ja bērns dzīvo nepieņemamos apstākļos, viņu ir iespējams no tiem izņemt un (teorētiski) ievietot pieņemamos apstākļos. Praktiski mums ir zināms, ka pieņemamus apstākļus Latvijas valdība nespēj bērniem nodrošināt, lai gan citas valstis spēj. Situāciju tiek piedāvāts atrisināt nevis radot labus apstākļus bērniem (un šādi bērni būs vienmēr), bet tiekot vaļā no vismaz kādas daļas potenciālo bērnu caur kā jau tika norādīts - cilvēktiesību pārkāpumu. Tas nav nekāds risinājums, bet situāciju padara tikai sliktāku.
bet ja tā sieviete neko nevēlas mainīt vai atkārtoti padodas par labu alkoholam un narkotikām, tad man vispār viņu nav žēl un tiešām vienalga kas ar viņām notiek.

Ja valsts atzīst, ka cilvēka autonomiju nav nepieciešams respektēt, tas attiecas arī uz Tevi. Sociālais statuss nevienu neizslēdz no cilvēka klases, un nepadara par to pārāku. Attiecīgi jebkas, kas var notikt ar šādu sievieti, kura Tev ir pilnīgi vienaldzīga, reāli un pilnīgi legāli var notikt arī ar Tevi, jo abas esat cilvēki, uz kuriem vienlīdz attiecas vai neattiecas cilvēktiesības.
28.08.2018 20:58 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
bet nelabvēlīgs vīrietis(narkomāns, bomzis, utt.) nevar radīt bērnus.
:-O:-O:-O:-OANATOMIJAS ZINAŠANU PĒRLE
bet kads kaimiņš, tadi veletaji:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
28.08.2018 21:01 |

Reitings 211
Par to es arī pasmējos. ''Vīrieši ne pie kā nav vainīgi!'' varētu būt Latvijas nacionālais sauklis :-D
28.08.2018 21:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits