Un kāds vēl politkorektums te dažām? Tas būtu absolūts cilvēktiesību pārkāpums, un es nesaprotu, kam jādarās galvā, lai dotu kādam autoritāti izlemt par jūsu pašu ķermeņiem.
Kaut kāda veida nomelnošana?
Jūs ko nopietni panesāties uz šito?
https://www.lsm.lv/velesanas2018/partiju-saraksts/politiska-partija-kpv-lv/12/jelena-parmale/934 nekāda sterilizācija nav minēta.
Skrīnšots ir 2-3 dienas vecs, un pēc skandāla sociālajos medijos punktu par sterilizāciju no mājaslapas izdzēsa.
Pieplusošu. Lasot šādas diskusijas varbūt kļūst skaidrāks, kā 30'ajos gados dažu valstu sabiedrības varēja vienoties, ka noteiktas cilvēku grupas vajadzīgs pakļaut sterilizācijai, iznīcināšanai, un līdzīgai viņu turpmākas eksistences izskaušanai. Būtībā jau tās idejas nekur nav pazudušas.
Tāpēc, ka sociāli nelabvēlīgas ģimenes statusu piešķir oficiāli uz noteikta pamatojuma un šī informācija tiek fiksēta. Statistiski biežākais iemesls ir nopietna apreibinošu vielu lietošana un atkarība.
Ja māti atzīst par sociāli nelabvēlīgu, tad tas JAU nozīmē, ka viņas aizgādības tiesības tiek atņemtas un bērns nokļūst valsts aprūpē, nevis turpina dzīvot ar nelabvēlīgo māti vēl lielākā nabadzībā.
Par sociāla riska ģimeni var definēt ģimenes, kurās ir grūti risināmas
problēmas, ierobežotas iespējas nodrošināt labvēlīgas dzīves apstākļus
pilnvērtīgai attīstībai visiem ģimenes locekļiem. Sociālās problēmas varbūt
saistītas ar:
• Ģimenes veidošanos, attīstības vai iziršanas posmu (nepilna, daudzbērnu,
ar bērnu vai vecāku invalīdu utt.);
• Apstākļus ietekmē valsts un sabiedrības situācija (maznodrošinātas
ģimenes, ģimenes ar sliktiem dzīvas apstākļiem, bēgļu ģimenes,
bezdarbnieku ģimenes u.c.);
• Apstākļus ietekmē iekšējie faktori, asociāla ģimenes locekļu uzvedība
(alkoholisms, narkomānija, likumpārkāpumi u.c.) (4)
Augsta sociālā riska ģimeni raksturo:
• jebkura veida vardarbība ģimenē;
• jebkura veida atkarības problēmas;
• devianta un asociāla uzvedība;
• nelabvēlīgi bērnu audzināšanas apstākļi;
• bērnu izglītības un veselības pamešana novārtā;
• u.c.
es esmu priecīga, ka ar savu pilsonisko attieksmi un politisko aktivitāti varu sniegt ieguldījumu humānas un saprātīgas sociālās politikas veidošanā.
Ar cieņu –
Jeļena Pārmale
Ja arī tā notika, tad vienalga neticu.
ir slēpts alkoholisms, tad viss ir ok, bet, ja uz āru to vieglāk saredzēt, jo cilvēks nestrādā, viss - sterilizējam?