mājdzīvnieks

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 23.03.2013
Čau, čau trešdienā!
Vēlējos pajautāt: Vai ir idejas, kā pierunāt draugu iegādāties suni, ja viņš ir kategoriski pret? :-D
Ir izmēģināts: čīkstēt, lūgties, izrādīt iniciatīvi pašai par visu maksāt, jau atradu- parādīju vairakus variantus, izskaidroju visus par, skaidroju, cik man tas ir nozīmīgi.
Tik, cik kategoriski viņš ir pret, tik ļoooti es gribu sunīti. BET uz visu ir atbilde ''nē''.
Esmu gatava turpināt cīņu, bet nu jau pietrūkst fantāzijas.:-/
22.08.2018 15:18 |

Reitings 340
Reģ: 24.07.2018
Tiku līdz šim komentāram...
Varbūt pajautā draugam vai viņš tevi vispār mīl, ja nav gatavs uz kompromisu par sunīti, kuru tu TIK ļoti gribi?

Kā šajā situācijā izpaustos kompromiss? Tā būtu tikai autores iegribas apmierināšana, nevis kompromiss. :D Un kāpēc jāmanipulē ar "mīl/nemīl"? :D
Pat, ja autore uzņemtos visu atbildību par suni, tāpat draugam būtu ikdiena jāpavada kopā ar suni, un jāuzņemas daļa atbildības.
22.08.2018 22:46 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Man patīk dzīvnieki, bet ļoti labi saprotu drauga iebildumus un viņa ''nē'' iemeslus.
22.08.2018 22:46 |

Reitings 8847
iņa argumenti- dzīvoklī svaigs remonts

Jā, ļoti visādi var būt. Nu nav visiem cilvēkiem vēlme pat dīvānu mainīt, ja stūri apčakarēti, kur nu vēl ko citu. Tāpat kamēr iemācās iet ārā, prasīties, nu visiem neiet ne ātri, ne veiksmīgi.
un viens mīnuss no manas puses, es reizi nedēļā strādāju pa naktīm. Viņš negrib uzņemties atbildību 2x pa to dienu izvest suni ārā

Tātad, nē, tas suns nebūs tikai tev. Un tāpat, atbildība un 24/7 abi būsiet kopā ar to suni, rūpes, pārtika, vetārsti, plānošana par visu.
, lai gan tas ir slikts arguments, jo ko gan darīsim, ja mums nākotnē būs bērni? Es viena visu? Un mums patīk ceļot- varbūt baidās par to, ka nebūs suni kur atstāt, lai gan arī bez šādas ekstras iztiktu.

Nu tagad dīc, bet kad gribēsi pēc gada, diviem kaut uz blakus valsti, blakus pilsētu uz visu dienu, divām - visu laiku būs jādomā, kur suni likt. Tie ir arī izdevumi un suņa apmācība, lai viņš būtu tāds, kuru vispār var atstāt pie svešiem cilvēkiem - suns nebaidās, suns spēj bez jums iztikt ilgāk, nebadojas, spēj ar citiem dzīvniekiem sadzīvot utt.
Mans draugs ir konservatīvs, šķiet, ka viņš negrib lielas pārmaiņas savā dzīvē, jo ir komforta zonā.

Nu varbūt tad citu draugu vajag, ja tev ir cits dzīves stils un skatījums?
22.08.2018 22:51 |

10 gadi
Reitings 350
Reģ: 26.05.2013
Man liekas tik muļķīgi, ka to "vai mīli mani" uztverat kā manipulāciju (t) Ja man uz kaut ko draugs vienkārši pateiktu "nē" ar pilnīgi nekādiem variantiem, tad man liktos, ka viņam uzspļaut uz to, ko gribu, ka mani neciena un par mīlēšanu pat nerunāt. Ne reizi nav bijis, ka draugs pasakot "nē" uz kādu manu vēlmi, ierosinājumu nedotu savu variantu, kas būtu vismaz tuvāk manai vēlmei.
Piemēram, nesen bija situācija: es saku "klau, mani neapmierina, kur dzīvojam, man nav mašīnas un ļoti neērti tikt uz lekcijām, dzīvosim tur un tur", draugs saka "es nevaru, tur nav *konkrēta lieta, kas ir svarīga un nav iespējams mainīt*, bet mēs varam reku tā darīt, būs gandrīz tik pat tuvu un man būs *tas un tas*". Okay, respektēti abi, viss čikeniekā.
VISAM var atrast kādu variantu, tam nav jābūt tīram kompromisam - viens piekāpjas vienreiz, otrs otro reiz :-)
22.08.2018 23:09 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nuuu, manuprāt, šis ir tāds pats jautājums kā ar bērniem. Ja viens ļoti grib un otrs ļoti negrib, tas tomēr jebkurā gadījumā būs liels kompromiss. Jo suns var "vecāku" mājās dzīvot līdz pat tiem 18 gadiem kā bērns.
Mums šobrīd nav dzīvnieku, jo es esmu tā, kas uzskata, ka nav pagaidām laika utt., bet, ja draugs teiktu, ka NEKAD negrib, es diez vai varētu ar viņu būt kopā.
22.08.2018 23:10 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
man vienmēr bija dzīvnieki.
Kad Tavs puisis uzzināja, ka Tev vienmēr bijuši dzīvnieki un bez tiem ni un ni?
Pārvācos pie drauga uz citu pilsētu, man te nav draugu un suns ir tas ar ko spētu pavadīt visu savu brīvo laiku un mani tas pilnīgi apmierinātu.
Kāpēc netiek izskatīti citi varianti, ar ko aizpildīt savu brīvo laiku?
dzīvoklī svaigs remonts
Kāpēc lai tikko remontētu dzīvokli ļautu aizjaukt un izjaukt mazam kucēnam?
es reizi nedēļā strādāju pa naktīm
Kāpēc puisim tad būtu jāpieskata Tavs mājdzīvnieks, it sevišķi tad, ja viņš suni nemaz nevēlas?
ko gan darīsim, ja mums nākotnē būs bērni? Es viena visu?
Kas bērnu audzināšanā un mājdzīvnieka turēšanā ir tik kopīgs? Un kas atšķirīgs, ko, m?
mums patīk ceļot- varbūt baidās par to, ka nebūs suni kur atstāt, lai gan arī bez šādas ekstras iztiktu. 
Ko puisis saka par ceļošanu ar/bez dzīvnieka?
viņš negrib lielas pārmaiņas savā dzīvē, jo ir komforta zonā. 
Ja Tu negribi tupēt tajā viņa uzbūvētajā komforta zonā, ko Tu tur vēl, ibio rio, dari?
22.08.2018 23:10 |

10 gadi
Reitings 350
Kāpēc netiek izskatīti citi varianti, ar ko aizpildīt savu brīvo laiku?

Ja tev patīk dejot, bet riebjas dziedāt, vai tu savu brīvo laiku aizpildīsi ar dziedāšanu?
Kāpēc puisim tad būtu jāpieskata Tavs mājdzīvnieks, it sevišķi tad, ja viņš suni nemaz nevēlas?

Vai tu nevarētu 1x nedēļā izdarīt savam puisim kaut ko, ko negribi darīt? Pie tam naktī suni nevajag ne pieskatīt, ne ārā vest, ne barot. Šis vispār nav arguments.
Ja Tu negribi tupēt tajā viņa uzbūvētajā komforta zonā, ko Tu tur vēl, ibio rio, dari?

Tas, ka vienam patīk komforta zona, nenozīmē, ka tu viņu nevari mīlēt, jo tev patīk no tās izrauties. Un varbūt gribi parādīt draugam, ka ir ļoti forši no tās tikt laukā.
22.08.2018 23:16 |

10 gadi
Reitings 361
Pārāk daudz kāpēc. Es prasu ko vēl izmēģināt nevis risinu iekšējas attiecību lietas. :)
22.08.2018 23:19 |

Reitings 340
VISAM var atrast kādu variantu, tam nav jābūt tīram kompromisam - viens piekāpjas vienreiz, otrs otro reiz

Var arī tā, ka izdomā, piemēram, ka var abi doties uz patversmi, iet pastaigās ar suņiem. Tas būtu kā kompromiss, jo gan autore varētu pavadīt laiku (un izdarīt labu darbu :) ) ar suņiem, gan arī puisis apmierināts. Nu, tas tikai piemērs. Šobrīd sanāk, ka viņi abi tik pat labi var pateikt, ka netiek cienītas viņu vēlmes, un tā tas arī paliek.
22.08.2018 23:22 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Es prasu ko vēl izmēģināt nevis risinu iekšējas attiecību lietas. 
Mājdzīvnieka (ne)turēšana nav attiecību iekšējās lietas? :-O
22.08.2018 23:28 |

10 gadi
Reitings 350
Death - nu relatīvi, pabužināt svešu suni ir labi tālu no tā kā samīļot savu.
Es varu derēt, ka viņam ar ir kas tāds, ko viņš grib, bet tu nē, jo katram ir. Un rekur vienošanās - viņš piekrīt sunim, tu - tam nu ko viņš grib. Abi laimīgi. Besī šitā vecāku tēlošana no partnera puse "nē, jo es tā teicu" soorry, tā varēja tikai mamma ar tēti teikt "ne zem mana jumta" :-D:-D
22.08.2018 23:29 |

Reitings 8847
Pārāk daudz kāpēc. Es prasu ko vēl izmēģināt nevis risinu iekšējas attiecību lietas.

Nu ļoti nepareizs piegājiens. Tādā gadījumā izmēģini citu draugu.
22.08.2018 23:29 |

10 gadi
Reitings 361
Death es zinu sevi. Es nevarētu iet uz patversmi vest ārā suņus. Kā citiem ir ar maziem bērniem tā man ar dzīvniekiem. Es apraudātos, visus gribētu pie sevis mājās paņemt un depresotu. :(( es jau pārdzīvoju, kad fb redzu ierakstu, ka kāds sunis meklē mājas, vai video, kur atrod pamestus dzīvniekus. Esmu liels dzīvnieku mīlis...
22.08.2018 23:30 |

10 gadi
Reitings 361
Protams, ka es nešķiršos, ja man neļaus paņemt suni :-D nu te gan daži ieteikumi....
Es vienkārši domāju, ka vēl, ko varētu izmēģināt! Mazums, izdodas! Tik jāatrod kaut kā varbūt īstos vārdus.
22.08.2018 23:32 |

Reitings 8847
Ja draugs nav, tad to vajag noskaidrot. Un meklēt draugu, kurš ir tāds pats dzīvnieku mīlis, jopcik razīt! Tas ir dzīvs dzīvnieks, kuru tu taisies uzgrūst arī viņam. Jā, līdzīgi kā ar bērnu. Tu gribi mazu bumbulīti, uķi puķi, nekas jau ''nemainīsies''. Un viņš negrib. Kompromiss - atrast to cilvēku, ar ko tik svarīgā lietā (kuras dēļ izskatās, ka mirsi, ja jau ar viltu vai vēl kaut kādiem nožēlojamiem paņēmieniem gribi dabūt to suni jūsu mājās) viedoklis saskan. Un viss.
22.08.2018 23:33 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Kādu šķirni plāno ņemt? Mans suns man nav sagrauzis itin neko, kamēr brālim pa pāris mēnešiem viņa kucēns ir radījis zaudējumus apmēram 1000+ eiro vērtībā.
Vai esi ar viņu runājusi, izskaidrojusi kādēļ tas dzīvnieks tev ir tik ļoti svarīgs, tā lai viņš to izprastu, nevis kā mazs bērns mammai īdējusi tikai par to, ka tev gribas?
Vai spēj likt pretargumentus katram viņa argumentam?
Vai gadījumā nav tā, ka viņam nekad nav bijis mājdzivnieks kā dēļ viņam ir grūti izprast tavu vēlmi?
22.08.2018 23:33 |

Reitings 340
Death - nu relatīvi, pabužināt svešu suni ir labi tālu no tā kā samīļot savu.
Es varu derēt, ka viņam ar ir kas tāds, ko viņš grib, bet tu nē, jo katram ir. Un rekur vienošanās - viņš piekrīt sunim, tu - tam nu ko viņš grib. Abi laimīgi. Besī šitā vecāku tēlošana no partnera puse "nē, jo es tā teicu" soorry, tā varēja tikai mamma ar tēti teikt "ne zem mana jumta"

Kā kuram. Ir cilvēki, kuri pat svešus suņus mīļo ar atvērtu sirdi, kā savējos :) Tas, ko minēju, bija piemērs. Protams, ja abi apmierināti, var arī darīt tā, ka autorei ir suns, bet viņas puisim kas tāds, ko grib viņš. Bet līdz tam ir jānonāk, un to arī novēlu! :)
Death es zinu sevi. Es nevarētu iet uz patversmi vest ārā suņus. Kā citiem ir ar maziem bērniem tā man ar dzīvniekiem. Es apraudātos, visus gribētu pie sevis mājās paņemt un depresotu. ( es jau pārdzīvoju, kad fb redzu ierakstu, ka kāds sunis meklē mājas, vai video, kur atrod pamestus dzīvniekus. Esmu liels dzīvnieku mīlis...

Pilnībā Tevi saprotu, jo man ir tieši tāpat (arī par FB ierakstiem). Vēlu, lai viss izdodas! :)
22.08.2018 23:36 |

10 gadi
Reitings 350
Nu es šķirtos, ja mans nepiekristu sunim :-D Tāpat kā šķirtos, ja draugs gribētu, nez, 5 bērnus!! Jo es gribu maksimums 1 :-D Attiecīgi, ja nesaskan viedoklis man nozīmīgos jautājumos, tad būs kāds ar ko sakritīs. Bet ja mīl abi vienlīdz stipri viens otru, tad atradīs variantus, kas abus apmierinās. Jo mani neapmierinātu dzīvot visu dzīvi bez sava suņa.
22.08.2018 23:38 |

10 gadi
Reitings 361
Duujaa ar viltu? Kā tas ir? Es ar cilvēku runāju, tāpēc ar viltu neko necenšos panākt un ja kārtīgi lasītu es rakstīju, ka izmēģināju gan sarunas, gan argumentēšanu.
Saprotat, attiecībās gadās, ka viens grib māju, bet otrs dzīvokli, viens grib īrēt un otrs pirkt, viens grib shkodu cits fordu, viens grib suni, bet otrs nē. Galu galā tāpēc nešķiras, ja cilvēks ir svarīgs.
Gudrai sievietei dažreiz nākas gudri rīkoties (nezinu kā, tàpēc prasu padomu), lai panāktu sev vēlamo rezultātu.
22.08.2018 23:43 |

10 gadi
Reitings 361
MissMia gribētu chihua-hua vai pekīnieti.
Pašai vienmēr bija pekīnieši, mana sirds pieder viniem, bet čihua- hua spalva īsāka un daži mazie ss tik simpātiski. (l)
22.08.2018 23:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits