Alkoholisms

Reitings 14
Reģ: 06.04.2018
Man šķiet, ka mani tas ir piemeklējis un saka jau, ka, ja spēj līdz tam aizdomāties, tātad ar alkohola patēriņu tiešām nav labi. Nav jau arī. Kamēr bērns ir mājās, es esmu skaidrā. Tiklīdz viņš ir ciemos pie kādas no omēm - es uz veikalu un ar lielām mokām pārstāju dienu, pirms viņu atved atpakaļ. Es varu nedzert ilgi, bet, ja sākšu, apstāties būs grūti un man paliek bail, ka drīz var palikt grūti arī nesākt, jo pa laikam jau iedomājos, ka labprāt iedzertu, bet nesāku tāpēc, ka zinu, ka neapstāšos un tad nevarēšu parūpēties par savu bērnu. Vēl tas nenotiek, bet es nojaušu, ka tas būs nākamais solis.
Vai kāda ir gājusi uz anonīmo alkoholiķu sapulcēm? Visdrīzāk, publiski par to neviena runāt negribēs, tāpēc var arī privāti. Mani visvairāk uztrauc tas, vai sociālais dienests nevar man atņemt bērnu tādēļ vien, ka es meklēju šāda veida palīdzību? Jo tieši viņa dēļ es to meklēju.
Es negribu būt slikta mamma un šobrīd vēl tāda neesmu, jo tas, kas ar mani notiek, notiek, kamēr es esmu viena. Es meklēju palīdzību, jo es baidos, ka tāpat, kā sākumā tā bija glāze miegam, ko es nenokontrolēju un tas ir kļuvis par vienīgo veidu, kā es pavadu brīvdienas, es nenokontrokēšu arī mirkli, kad tas sāks kaitēt bērnam, tāpēc kaut kas jādara ir tagad.
Komentāros rakstīt var arī sliktas lietas par mani - būšu pateicīga, jo tā šī tēma paliks augšā. Labas es negaidu. Man vajag tikai pieredzi, vai šī anonīmo alkoholiķu iestāde var ziņot, ja es vēl bērna klātbūtnē nedzeru, viņš ir apmīļots, pabarots un vispār izlutināts mammas mīlulis :)
16.08.2018 14:22 |

Reitings 14
ev ir jāsaprot, kāpēc tu dzer? Vai tu tā esi darījusi vienmēr? Pirms bērna? Pirms bijušā vīra? Vai tas ir aiz garlaicības, lai aizmirstos, lai mazinātu emocionālo spriedzi, lai mazinātu skumjas?

Agrāk mans alkohola patēriņš bija šampanieša glāze uz svētkiem. Sākās pēc šķiršanās. No sākuma tāpēc, ka bija tāda atvieglojuma sajūta, gandrīz kā svētki, ka viņš ir prom un tad, kad viena ome paņēma mazo, nopirku vīnu un vakaros pasēdēju ar to. Toreiz ar vienu pudeli pietika uz visām dienām. Vairāk sāku dzert tad, kad likās, ka tas nomierinās no visiem pārmetumiem, par to, ka es neesmu pabeigusi skolu, ka es esmu aizgājusi no tik superīga vīrieša (Daudziem turīgs un sabiedrībā pieklājīgs jau ir labs), ka noteikti manam bērnam viņa slimība ir tāpēc, ka es esmu muļķe un vakcinēju viņu. Vienkārši - dari ko gribi, viss slikti, jo citiem viss labāk.
garlaicības sekas!

Lai nu par ko, bet par garlaicību es sūdzēties nevaru. Nodzīvo nedēļu manā vietā un uzzināsi, ka garlaicīgi ir Tev, ja Tu vari tā pateikt.
Meitene tagad sēž, kukst...."visas tā saka, visas piekrīt man, ka man ir problēmas. Jā es tik tiešām esmu alkoholiķe un drīz pļēgurošu visu mēnesi"

Es neatnācu uz šejieni, lai uzzinātu vai man ir problēmas. Es jau zinu, ka man tās ir. Es gribēju tikai uzzināt, vai man neradīsies papildu problēmas no tā, ka meklēšu palīdzību.
16.08.2018 17:32 |

Reitings 741
Reģ: 11.08.2015
Tu pati teici, ka komentāros drīkst rakstīt arī sliktas lietas. Nu- sarakstīja, nesūdzies! Bet par tēmu-droši ej uz AA! un pēc tam pastāsti, kā gāja! Tas palīdz, tici man!
16.08.2018 17:35 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
. Es gribēju tikai uzzināt, vai man neradīsies papildu problēmas no tā, ka meklēšu palīdzību.

Nu atkarīgs , kur tu iesi. Drīzāk jā, nekā nē.
16.08.2018 17:38 |

Reitings 14
Tu pati teici, ka komentāros drīkst rakstīt arī sliktas lietas. Nu- sarakstīja, nesūdzies!

Es teicu, ka sliktas lietas rakstīt var. Es neteicu, ka es taisos ļaut sev kakāt uz galvas un pret to nekā neaizstāvēties. Tu iedomājies, ka tas vien, ka es apjēdzu, ka man ir problēmas ar alkoholu, uzliek man pienākumu klanīties katram, kas izdomā, ka labāk par mani zina, kas ir, kas nav?
16.08.2018 17:48 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Astriida, pēc Tava rakstītā spriežu, ka vienu atkarību (atkarīgas un vardarbīgas attiecības) iemaini pret otru - alkoholu.
.
Terapeits palīdzēs saprast, kur ir problēma, ja meklē kaut ko, kam pieķerties (Tavā gadījumā vīrs, pēc tam grādīgais, kas būs pēc tam, ja nerisināsi?), kas beigās savažo tā, ka esi sprostā un nav kur mukt.
16.08.2018 17:49 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Cilvēks var dzert reizi mēnesī un var būt problēmas, un var dzert katru nedēļas nogali bet nebūt problēmas. Šajā gadījumā nav nozīmes, cik bieži viņa dzer, ja viņa apzinās, ka nevar apstāties. Tādēļ pareizi dara, ka meklē palīdzību.
Ja viss ir tā kā tu saki, tad neatņems bērnu par to vien, ka meklē palīdzību. Bērna klātbūtnē tu nedzer, par viņu parūpēties vari, darbu ieraduma dēļ arī nekavē, un sliktu piemēru bērnam nerādi.
Es gan neteiktu, ka jāiet uz AA vai pie kāda speciālista ārstēt šo, bet gan meklēt veidu, kā cīnīties ar to, kas tev liek dzert. Varbūt psihoterapeits var palīdzēt neņemt galvā visus to pārējo cilvēku apvainojumus un izcilos "padomus". Varbūt vari vienkārši meklēt kādu atbalsta cilv\eku, ar ko grūtos brīžos izrunāties, tā vietā lai ķertos pie pudeles.
Varbūt painteresējies par kādu krīzes centru, kurā varētu meklēt palīdzību.
16.08.2018 17:49 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
wee, un kur autorei būtu jāiet, lai viņa problēmu risinātu, un kur viņa sameklēs sev vēl lielākas problēmas, m?
16.08.2018 17:52 |

Reitings 741
Reģ: 11.08.2015
Es TEV nekakāju uz galvas, un nav vērts diskutēt ar cilvēkiem, kam nav bjusi saskare ar alkoholismu. Ja gribi, uzraksti privāti. ;-)
16.08.2018 17:58 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Cilvēks var dzert reizi mēnesī un var būt problēmas, un var dzert katru nedēļas nogali bet nebūt problēmas. Šajā gadījumā nav nozīmes, cik bieži viņa dzer, ja viņa apzinās, ka nevar apstāties. Tādēļ pareizi dara, ka meklē palīdzību.

+++
16.08.2018 18:07 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
ai, ko niekojies, rekā mēs pļaujam, un nekas?

Es nesmejos par domu, ka nav pareizi cilvēkam, kas jūt, ka ar viņu nav labi, teikt, ka problēmu nav, bet tā frāzīte...
*
Autorei
Man ir paziņa, kas apmeklē anonīmos. Neziņo viņi neko. Tur galvenais ir cienīt cita anonimitāti un neko nenest ārpus sienām.
16.08.2018 18:23 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
nav vērts diskutēt ar cilvēkiem, kam nav bjusi saskare ar alkoholismu.

Arī ar tiem, kas saka, ka alkoholismu izārstēs sports, nav jēgas.
Sports ir cosmo panaceja. Tev ir depresija? Sports. Tev ir alkoholisms? Sports. Vēzi, nez, sports neārstē? (t)
16.08.2018 18:27 |

Reitings 101
Reģ: 18.11.2013
Astriida, Tev vēstule
16.08.2018 19:50 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Alkoholismam katrā gadījumā pazīmes var atšķirties. Ir veselas sabiedrības, kas dzer vīnu katru dienu visu mūžu bez tendences gadu gaitā palielināt devas un ir tādi, kam iedzeršana reizi mēnesī rada problēmas. Man patika kā viens narkologs teica -problēma ir tad, ja Tu sāc just vajadzību melot apkārtējiem par izdzertā daudzumu.
16.08.2018 20:19 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
par to, vai aiziešana pie speciālista izraisīs kādas sekas. principā jau ne. ja viņš/a pats nesadomā kaut ko paziņot sociālajiem/bāriņtiesai (īpaši jau kādā sasmakušā mazmiestā). kura teorētiski var sākt bāzt šņukuru.. bet viņi neko nevarēs piesiet tik un tā, ja Tu pālī nesēdi kopā ar bērnu vai viņi nesaņem sūdzības no bērna utml. bet tādas automātiskas paziņošanas sistēmas nav.
16.08.2018 21:55 |

Reitings 14
problēma ir tad, ja Tu sāc just vajadzību melot apkārtējiem par izdzertā daudzumu.

Par daudzumu es nekad neesmu melojusi, jo sākumā nelikās, ka dzeru tik daudz un neviens arī neko neteica, tāpēc to fāzi es izlaidu un esmu tajā, kur melo par pašu faktu, ka dzerts vispār ir. Seja man ir tāda no tā, ka vienai cīnīties ar dēla invaliditāti nav viegli (Kaut arī viņš patiesībā sen jau ir izmācīts tā, ka maz atšķiras no parasta bērna) un alkohola smaka no tā, ka dzeru bolderjāņu tinktūru, lai nomierinātos. Un vēl viena lieta - es pēdējās brīvdienās neaizgāju kur biju apsolījusi. Sameloju, ka man saules dūriens, neskatoties uz to, ka tas bija ruma dūriens. Vēl kādai ir šaubas par to, kāpēc es par sevi tā esmu sākusi domāt?
16.08.2018 22:10 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Es ieteiktu griezties pie psihoterapeita. Tas viss ir galvā. Jāsaprot, kāpēc ķeries pie pudeles. Visbiežāk tā būs depresija. Nejoko un dodies pie ārsta.
16.08.2018 22:43 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Narkomanija, alkoholisms un citas primitivas vajibas- tas ir cilveka dzives zema deriguma sertifikats. Ja cilveks ir izvelejies sada veida degradaciju, turklat izvelejies to apzinati, vins man neizsauc ne zelumu, ne lidzjutibu. Tas vispar ir Homo sapiens primitivisms ka tads, kuri visu laiku sev mekle kadus kairinatajus- iespeju ieiet izmainita apzinas stavokli. Panakt to var dazados veidos. Apzinu maina: temperaturas proceduras, militarie gajieni, ritmiskas samanu dejas, narkotikas, alkohols...Kads tam ir gatavs upuret savu dzivi, nakotni, attistibu. Kads no ta visa spej izvairities. Dzerot jus degenerejat neironus(tas notiek, lietojot jebkuru alkoholu). Kad jus nogalinat smadzenu sunas, kuras tiesam neatjaunojas(atjaunojas hipokampa zobainaja fascija, pamata sunu masivu jus tikai zaudesiet), jus nodarbojaties ar sevis kroplosanu.
Es neko neaizliedzu, nevienam neko neatlauju. Es neesmu ierednis, socialo dienestu darbinieks, es tikai izsaku savu viedokli par to, ja cilveks nav spejigs pretoties tik vienkarsam kardinajumam un ir gatavs visam, lai sasniegtu so izmainito apzinas stavokli, tad drosi vien vins nerada ipasu vertibu sabiedribai. Ir maz ticams, ka pie so cilveku galvas stav automats. Tapat diez vai cilveki dzer bioaktivus ekstragentus un aptieku svalkas mekle pudelites ar neizlietiem skidrumiem. Ja cilveks ir sacis dzert- ta ir vina problema. Katram ir izveles briviba izdarit pasnavibu, veikt abortu, klut par Nobela premijas laureatu, iziet vienam pasam piketa... Vienigais vienas vai otras sabiedribas attistibas raditajs ir Nobela premijas laureatu skaits. Ta ir objektiva lieta. Komentari par to, ka dzeraja ir laba mate, izdzertais alkohola daudzums neko neietekme, ir aplami. Visticamak, sie komentetaji ir kartejie dzeraju berni, tapec ir ar pazeminatam prata spejam:)
16.08.2018 22:46 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Jolly-Roger, reizēm ir labāk paklusēt nekā izvemt visu savu idiotismu internetā.
16.08.2018 22:52 |

Reitings 2185
es labāk deģenerēju, kas man ir, nevis gudri muldu par to, kas man nekad nav bijis ;P
16.08.2018 23:11 |

Reitings 2185
džolijs rodžers ir kāds zinātņu doktors? kas visžēlīgi velta savu laiku mums te?
16.08.2018 23:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits