Alkoholisms

Reitings 14
Reģ: 06.04.2018
Man šķiet, ka mani tas ir piemeklējis un saka jau, ka, ja spēj līdz tam aizdomāties, tātad ar alkohola patēriņu tiešām nav labi. Nav jau arī. Kamēr bērns ir mājās, es esmu skaidrā. Tiklīdz viņš ir ciemos pie kādas no omēm - es uz veikalu un ar lielām mokām pārstāju dienu, pirms viņu atved atpakaļ. Es varu nedzert ilgi, bet, ja sākšu, apstāties būs grūti un man paliek bail, ka drīz var palikt grūti arī nesākt, jo pa laikam jau iedomājos, ka labprāt iedzertu, bet nesāku tāpēc, ka zinu, ka neapstāšos un tad nevarēšu parūpēties par savu bērnu. Vēl tas nenotiek, bet es nojaušu, ka tas būs nākamais solis.
Vai kāda ir gājusi uz anonīmo alkoholiķu sapulcēm? Visdrīzāk, publiski par to neviena runāt negribēs, tāpēc var arī privāti. Mani visvairāk uztrauc tas, vai sociālais dienests nevar man atņemt bērnu tādēļ vien, ka es meklēju šāda veida palīdzību? Jo tieši viņa dēļ es to meklēju.
Es negribu būt slikta mamma un šobrīd vēl tāda neesmu, jo tas, kas ar mani notiek, notiek, kamēr es esmu viena. Es meklēju palīdzību, jo es baidos, ka tāpat, kā sākumā tā bija glāze miegam, ko es nenokontrolēju un tas ir kļuvis par vienīgo veidu, kā es pavadu brīvdienas, es nenokontrokēšu arī mirkli, kad tas sāks kaitēt bērnam, tāpēc kaut kas jādara ir tagad.
Komentāros rakstīt var arī sliktas lietas par mani - būšu pateicīga, jo tā šī tēma paliks augšā. Labas es negaidu. Man vajag tikai pieredzi, vai šī anonīmo alkoholiķu iestāde var ziņot, ja es vēl bērna klātbūtnē nedzeru, viņš ir apmīļots, pabarots un vispār izlutināts mammas mīlulis :)
16.08.2018 14:22 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Viņai neviss alkohols traucē bet garlaicīga dzīve , arī dzert ir jāmāk , trīsdiennieks nav nekāds alkoholisms un es apšaubu komu, drīzāk tas ir labi paņēmusi uz krūts , pilnā vecrīga ar tādām. Problēma ir tajā ,ka visu laiku strādā un vēl mājās + bērns . Tur bez šmigas traks var palikt.
16.08.2018 16:08 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Manuprāt, kaut kā idiotiski pārliecināt autori, ka viņa nav alkoholiķe (labi, nevis alkoholiķe, bet cilvēks, kuram ir problēmas ar alko lietošanu), ja pašu autori tas uztrauc. Visticamāk, viņa jūt, ka sāk zaudēt kontroli. Protams, pastāv iespēja, ka viņa dzers tikai 3 dienas forever un ever, bet tāpat nav garantijas, ka ar laiku viņa nesāks dzert bērna klātbūtnē! Un vairs bremžu nebūs!
Ja par garlaicību... tiešām vajag izdomāt, kā kliedēt laiku, izejot no 4 sienām, citādi jumts var aizbraukt ar vai bez alko patēriņa
16.08.2018 16:14 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Neklausies tajos, kas tev stāsta, ka tas viss ir normāli un tik traki jau nav. Problēma eksistē, ja tev šķiet, ka tā eksistē - vismaz šajā gadījumā. Aprunājies ar psihoterapeitu. Alkoholismu nemēra izdzertajā daudzumā, plosta garumā vai kā tamlīdzīgi - ja tu jūti, ka alkohols tev traucē, tu jūties slikti, bet nespēj nedzert, tā ir atkarība. Ja nejūties gatava dodies uz AA (starp citu - tur nevienam pa galvu nedod un ārā nedzen par neatbilstību pareizajiem alkoholiķa kritērijiem), dodies pie psihoterapeita, kurš tev varēs palīdzēt risināt tās problēmas, kas ir novedušas pie tavas atkarības. Un vispār - tu esi ļoti liels malacis, ka spēj atzīt, ka tev ir problēma un meklēt risinājumus jau tagad, nevis tad, kad viss, jau ir tik slikti, ka guli grāvī un bērnu audzina valsts. Tavam bērnam ir paveicies - tu noteikti esi laba mamma, ne tādēļ, ka nekad nebūtu pieņēmusi nepareizus lēmumus, bet tādēļ, ka apzinies, ka esi kļūdījusies un vēlies strādāt pie tā, lai labotu savas kļūdas.
16.08.2018 16:27 |

Reitings 14
Reģ: 06.04.2018
Ja nejūties gatava dodies uz AA (starp citu - tur nevienam pa galvu nedod un ārā nedzen par neatbilstību pareizajiem alkoholiķa kritērijiem), dodies pie psihoterapeita, kurš tev varēs palīdzēt risināt tās problēmas, kas ir novedušas pie tavas atkarības.

Es gribētu aiziet arī pie psihoterapeita vai narkologa, bet man ir sasodīti bail, ka tikai nepasaka sociālajam dienestam, ka es tādus apmeklēju. Pilns ziņās ar to, kā sociālie ņem bērnus nost, es negribu, lai tas, ka es cenšos kaut ko darīt, kļūst par iemeslu tam, lai man viņu atņem.
16.08.2018 16:37 |

Reitings 741
Reģ: 11.08.2015
Mani traucē mani stulbie, aprobežotie vecāki, ksenofobiski draugi, latviešu " bārbiju sieviešu kults". Daudz kas mēģina mani izsist no sliedēm. Bet tev ir PAŠAI jāsaprot, kas nāk un kas nenāk tev par labu.. Centies būt LABĀKĀ DRAUDZENE SEV!
16.08.2018 16:38 |

Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Bet autore teica, ka sākumā tā ir bijusi vīna glāze, bet tagad 3 dienas ir nemitīgā plostošanā. Progress ir tā kā acīmredzams, nē?

+++
Esmu redzējusi kā cilvēks sāk ar iedzeršanu divas reizes mēnesī, līdz beigu beigās ar iedzeršanu vairs nepietiek, prasās lielāku alkohola devu, stiprāku alkoholu. Nemanot iedzeršana notiek jau reizi nedēļā, kamēr beigu beigās alkohols jau ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa, tāpat kā regulāri atmiņas zudumi, pazudušas mantas, nodzerta nauda. Ne visiem ir tik stiprs raksturs, lai nodzertos 3 dienas un pēc tam pateiktu alkoholam nē. Ir garā vājāki cilvēki, kuri no tām trim dienām tiks līdz trim nedēļām. Autore raksta, ka pagaidām kārtīgi nodzeras 3 dienas mēnesī, bet baidās par to, ka nespēs saņemties un turpinās dzert arī tad, kad bērns būs mājās. Un tādam cilvēkam iesaka neko nedarīt? Tiešām?
16.08.2018 16:40 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
nu jā, alkoholiķi jau ir tikai tie, kas pa grāvjiem vārtās :) nav jau tādas pilnīgi stingras definīcijas. nu, ir aptuveni par devām un biežumu, lieto terminus pārmērīga lietošana, atkarība, zema/augsta riska utt. kārtīga piemaušanās vecrīgā ik nedēļas nogali gadiem arī principā ir alkoholisms.
autorei ir problēma ar strauju devas palielināšanos un grūtībām apstāties. tie ir augsta riska faktori. skaidrs, ka viņa vēl nav dziļi tajā, bet šie faktori ir ļoti nejauki
16.08.2018 16:43 |

Reitings 11162
Stabu ielā kādreiz bija narkoloģijas un žūpības apkarošanas centrs :-D:-D
Es varu derēt , ka tās kuras piebalso autorei par alkoholismu pašas ir lielās atturībnieces!
16.08.2018 16:46 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
Tak nepārspīlējiet. Nenorociet veselu cilvēku. Galvas problēmas nerisina līdzi gaudojot un apstiprinot, ka viņa tik tiešām ir alkoholiķe. Depresijā ieslīgs meitene no Jūsu padomiem, kuri apstiprina viņas sakāpināto problēmu.
Lai pamaina dzīvesveidu un sāk domāt savādāk.
16.08.2018 16:46 |

Reitings 741
Dzīve ar alkoholu- tusiņi, viltus draugi, pārspīlētas, stulbas emocijas, vienas nakts sakari. Uzpamusi seja, celulīts, liekais svars, nožēlotas lietas, naudas izmešana, paģiras..
Dzīve bez alkohola vai nelielās devās- īsti draugi, nepārspīlētas emocijas, smukāka seja un ķermenis, vairāk enerģijas, baltāks smaids, apkārtējo respekts, sporta aktivitātes utt
16.08.2018 16:50 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Tak nepārspīlējiet. Nenorociet veselu cilvēku. Galvas problēmas nerisina līdzi gaudojot un apstiprinot, ka viņa tik tiešām ir alkoholiķe. Depresijā ieslīgs meitene no Jūsu padomiem, kuri apstiprina viņas sakāpināto problēmu.

Nevajag mūs kaunināt, ok? Nu Tava šāda posta ir vairāk ļaunuma, nekā no mūsu viedokļiem. Turklāt neviens te birkas nekarina, autorei pašai TRAUCĒ tā problēma. Kur Tu konkrēti redzi pārspīlēšanu? Un, pieņemot uz mirkli, ka viņa nepārspīlē, bet godīgi atstāsta kā ir, tāpat turpināsi uzstāt, ka viss ir OK?
16.08.2018 16:52 |

Reitings 806
Dzīve ar alkoholu- tusiņi, viltus draugi, pārspīlētas, stulbas emocijas, vienas nakts sakari. Uzpamusi seja, celulīts, liekais svars, nožēlotas lietas, naudas izmešana, paģiras..
Dzīve bez alkohola vai nelielās devās- īsti draugi, nepārspīlētas emocijas, smukāka seja un ķermenis, vairāk enerģijas, baltāks smaids, apkārtējo respekts, sporta aktivitātes utt

gandrīz veļas pulvera reklāma sanāca? :-D
16.08.2018 16:52 |

Reitings 741
Jā, tikai atšķirība ir tā, ka es neko nepārdodu! Esmu bijusi tajā purvā..
16.08.2018 16:53 |

Reitings 11162
Nu nepārspīlē, es dzeru regulāri vairāk vai mazāk , man nav vienas nakts ,sakaru , viltus draugu un vēljovairāk celulīta. Naudu var nopirkt arī visādos krāšņos un pseido veselīgās lietās. Autorei ir problēmas no nemācēšanas aizpildīt savu brīvo laiku un no dienēšanas mājās caurām dienām.
16.08.2018 16:55 |

Reitings 806
Ja Tev 10x pēc kārtas apstiprina - "Jā, Tev ir problēmas ar alkoholismu", tad Jūs šo problēmu (pat ja ne galvā) tikai vairojat. Meitene tagad sēž, kukst...."visas tā saka, visas piekrīt man, ka man ir problēmas. Jā es tik tiešām esmu alkoholiķe un drīz pļēgurošu visu mēnesi" Un aiziet meitene pa ceļu no kura mūk.
16.08.2018 16:56 |

Reitings 11162
*Naudu var notriekt arī visādos krāmos
16.08.2018 16:56 |

Reitings 741
Es esmu tā, kura teica, ka nekas nav zaudēts! Un esmu vienprātīgi ar wee, ka tās savā ziņa ir garlaicības sekas! Es joprojām dzeru regulāri! Bet izvēlos kompānijas un apmērus!
16.08.2018 16:58 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Manuprāt, tas ka kā bērns ārā no mājas, tā gribas tukšot smago alkoholu nav labs vēstnesis. Labi, ka esi attapusies laicīgi. Uzskatu, ka tu tieši esi laba māte, jo jautā pēc padomiem un centies uzlabot savu situāciju!
.
Tev ir jāsaprot, kāpēc tu dzer? Vai tu tā esi darījusi vienmēr? Pirms bērna? Pirms bijušā vīra? Vai tas ir aiz garlaicības, lai aizmirstos, lai mazinātu emocionālo spriedzi, lai mazinātu skumjas? Kaut kas tur apakšā ir. To tev palīdzēs atrisināt pašizziņa (nosēdies klusumā un liec visas emocijas uz papīra), psihoterapeits, vari piestaigāt arī uz AA.
Veiksmi un izturību!
16.08.2018 17:07 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Ja cilvēks jūt, ka ka pudele arvien vairā izvēlas viņu, nevis viņš pudeli - tad tās ir problēmas ar alkoholu, kur alkoholisms uzņem savus apgriezienus.
.
Un izdzertajam alkohola daudzumam nav nozīmes, nozīme ir tam, vai alkohols dancina cilvēku pēc savas stabules vai nē - cik daudz un cik bieži, nav nozīmes, jo problēma ir problēma, lai arī cik liela/maza tā būtu.
.
.
.
Astriida, sociālie dienesti strādā ar ģimenēm, kuras nerisina savas problēmas.
.
Tu tās risini.
.
Nu, vismaz vēlies risināt, bet informācijas trūkums un apkārtklejojošie mīti Tevi dzen stūrī.
.
Apsveicu Tevi ar to, ka esi pietiekami domājošs cilvēks, ka vari apzināties savu problēmu. Tas noteikti palīdzēs tās risināšanā.
.
Neļauj bailēm sevi aprīt un meklē sev profesionālu palīdzību - tas, ka Tu apmeklē terapeitu un risini savas problēmas ir apsveicami un sociālie dienesti var uzelpot, jo tiem ir par vienu potenciālo klientu mazāk.
.
Ja patīk un ir vēlme, dodies uz AA. Meklē noderīgu un vērtīgu informāciju.
.
Ā, un jā, atpūties ar savu bērnu, priecājies kopā ar viņu par to, kā viņš aug - viņam bērnība ir tikai viena, tāpēc svini kopā ar viņu.
.
A bērna prombūtnē kārtīgi un no sirds strādā, meklē, atrodi un aizraujies ar sirdij mīļiem hobijiem, un beidz klausīties apkārtesošajos idiotos par to, kā būtu pareizi jādzīvo - lai visi tie idiņi iet *irst.
16.08.2018 17:19 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
redJasper, bet kas tad jāsaka? ai, ko niekojies, rekā mēs pļaujam, un nekas? (un nemanu te nevienu komentu - omg, jā, tu taču esi nenormāla alkāne; un tieši tiek ieteikts vidi mainīt utml.)
16.08.2018 17:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits